Šampinjonu cepšana - eļļa vai margarīns?

Internetā esmu noskatījis recepti "sviestā cepti šampinojni". Bet man nav sviesta un negribu arī pirkt, jo nebūs kur izmantot atlikumu pēc maltītes. Vai var lietot eļļu vai margarīnu sviesta vietā?

Receptē ir arī teikts, ka šampinjoni ir jācep 10-15 minūtes un pēc tam ir jāpievieno krējums un tad ir jāpavāra (cik saprotu, tad iegūtā masa ir jāpavāra). Bet nav teikts, cik ilgi tas ir jādara?

Vai šampinojni ir bīstamas sēnes, ti, ja kārtīti nēizcep vai neizvāra, tad tajos ir inde? Cik atceros, tad gailenes vienmēr bija kārīgi jāapstrādā karstumā, jo parastā veidā pat tārpi tās neēd, tik indīgas gailenes patiesībā ir. Man liekas, ka tārpi neēd arī šampinojnus. Neesmu redzējis tārpu saēstu šampinojonu. Bet varbūt fermās viņus izķer?

I_n_g_a  1 8 Šampinjonus arī var ēst svaigus... Bet ja gluži neiet pie dūšas, tad var pārcept, bet viņiem nevajag ilgu termisku apstrādi... Pašlaik gan daudzi metušies virsū mūsu pašu Sēra piepei😉.... Arī nav ne vainas👍 2020-06-16 23:09

sandra111  4 16 dzive ir bauda,,,tapec ari ediens ir bauda,,,tikai svaigi sampinjonii un vienigi SVIESTS!!!
kad sapratisi ka bauda ir kvalitate,,,busi speris milzigu soli uz prieksu savas apzinas veidosana.
2020-06-16 23:09

janisb  1 6 Sviestā cep dēļ garšas, cepsi eļļā/margarīnā zaudēsi lielu daļu garšas buķetes. Labā ziņa - ēst varēs...
P.S. Kā jau te teica, šampiņjons var ēst arī negatavaotos, galīgi neindīga sēne.
2020-06-16 23:24

Flora  1 3 imho nav slikti cepjamie tauki, ir redzēti tādi ar čurkstelēm pa vidu. krējums paliks neforšs, ja vārīs ilgāk par pāris minūtēm 2020-06-16 23:43

Astronaute    1 Neizlieoto sviestu var sagriezt gabaliņos un glabāt saldētavā. Gan jau pie kaut kā noderēs un kriša dēl nebūs jāpērk paci;na. 2020-06-17 08:42

Tessa    4 sviestu var ielikt saldetava, neba ta nu bus, ka lietos to tikai vienu reizi, puķukaposts apcepts sviesta arii ir ļoti garšigs, arii sviesta pupas novariitas pec tam cep sviesta un riivmaize.
kapec tev ir jamekle tik sarežgiti risinajumi vienkaršam lietam, vienmer?

beigas jautajumam vispar ir episkas. /razvela rukami/ pipecs.
2020-06-17 08:44

baalzams    4 Fermās izķer tārpus.. :) 2020-06-17 09:06

euromens    3 sviests 2020-06-17 09:22

Mirdzina    2 Sviests daudz daudz veselīgāks par margarīnu !! 2020-06-17 09:31

Rouzita  1 2 var apcept pavisam nelielā daudzumā eļļas- nekas nenotiks, improvizē! 2020-06-17 09:36

Julianna  3 6 Nu sviestā cept.... protams, vienu reizi kancerogēnus paēdīsi, mož vēzi nenoķersi, bet aizrauties ar tādu tehnoloģiju toč nevajag, un margarīns vispār nav ēdama lieta. Ratiem gultņus varbūt iesmērēt. Pacieties, drīz būs beciņas, baraviciņas... vai var salīdzināt ar sintētiskajiem šampinjoniem? 2020-06-17 10:04

Bellatrixa    2 Ja jau cenšas dzīvot veselīgi, ievēro diētu, margarīnu var strīpot no ēdienkartes. Tas viens. Otrs- no neliela daudzuma labas eļļas vai sviesta nekas nenotiks. Bet nu, ja pavisam ne, šampinjonus iespējams apcept arī bez nekā, tikai pannu nevajag pamest vienu pašu. 2020-06-17 10:11

anis      Nesaprotu,ko piesauc labu eļļu,sviesta veselīgumu-cepšana uz pannas,kā process,nonivelē bioloģiskās priekšrocības.Atliek garšas iespaidi. Cept var arī uz iesma un sameklēt dabīgos šampinjonus-būs savādāk. Pašam šampinjoni šķiet kā parodija par sēņu tēmu... 2020-06-17 10:23

vnk_cilveks    4 Šampiņjoniem, jeb atmatenēm sviests nedz eļļa nedz eļļa margarīna veidolā, nedz arī kādi citi tauki nespēs to aizstāt... tāpat kā steikam, tā arī dārzeņiem un sēnēm tikai sviests derēs, lai būtu laba garša... 2020-06-17 11:36

Dvinsky  1 4 Ir cepti uz grila, pirms tam nedaudz "iemarinējot" eļļas un vegetas maisījumā. Ko domājat par vegetu, varat neteikt, tāpat zinu :)
p.s. nesaprotu, kā var ēst sviestmaizi bez sviesta. Tak desa neturas klāt. Margarīns - pēē
2020-06-17 11:39

nazis  1 2 Mārketings ir visu spēcīgs - pat dietologiem aizbāž mutes un liek klusēt.
Savulaik armijā karavīrus un slimnīcā slimniekus bija kategoriski aizliegts barot ar eļļām vai margarīniem, tāpat ar eļļā ceptu ēdienu. Tikai sviests un tauki. Arī latviešu virtuvē visu cepa cūku taukos un uz svētkiem sviestā (kaņepes ir atsevišķs stāsts). Nav nekā kaitīgāka par margarīnu un karsētu eļļu.
2020-06-17 13:02

Rouzita  1 2 Senāk.. dzīvniekus dabiskāk baroja, tad taukiem un sviestam bija cita vērtība. Sviestu vispār nevajag karsēt par daudz, tāpat kā medu. Vienreiz karsētai eļļai nav tā lielākā vaina, nedrīkst atkārtoti karsēt un karsēt. 2020-06-17 13:48

JurisK    1 Visi der, ja kvalitatiivs produkts. Ieteiktu veel kokosriekstu sviestu - ljoti labi der kaa cepamie tauki, peec garshas ne sliktaak par sviestu. Par kancerogeeniem - nevajaga paarcept. To var noteikt uz aci, bet gan jau ir arii tabulas ar max temperatuuraam dazhaadiem tauku veidiem. 2020-06-17 14:01

_Krasula_  1   Es ceptu eļļā/rafinētā, protams/, bet garšas uzlabošanai pavisam nedaudz pievienotu sviestu.
Gailenes, ja kas, arī drīkst ēst svaigas. Jāa, tārpiem tās nepatīk. Labs līdzeklis, ja pašam ir tārpi.:)
2020-06-17 21:37

Drole  2   No margariina eeshanas shaadiem nelikviidiem galvaa rodas taarpi, kas iedvesh komunistiskas idejas un veeleeshanos sagraut pasauli, atkal meegjinaat uzcelt komunismu un aizliegt sviestu. 2020-06-18 10:52

leons13      Nu galīgs sviests,šampinjonus var cept visās taukvielās,līdz pazudis šķidrums,nedaudz sāls,ēdamkaroti krējuma un ēd vesels.Man nav nācies dzirdēt,ka kāds būtu saindējies ar gailenēm jeb šampinjoniem,vari ticēt jo esmu diezgan nodzīvojis šajā pasaulē.Starp citu,arī gailenes mēdz būt tārpainas. 2020-06-18 12:05

Floriana      Cep ar ko gribi, tik nepārcep, liec klāt ko gribi, receptes izdomātas tiem, kam neiet ar ēst gatavošanu! Piekrītu leons13. 2020-06-20 22:38

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu