Par mauru lokiem.

Vai mauru lokus var ēst līdz pat rudenim? Beidzot tos iestādīju. Bet man no bērnības nezkāpēc ir atmiņā, ka kāds teica, ka mauru loki kad sāk ziedēt, tad vairs tos ēst nevar. Kā tad ir īstenībā?

Rouzita  1 2 Jaaa.. kad šie sāk ziedēt, tad tie jārauj ārā : D Lai nenoindētos :D

Bet reāli- šie laikam taagd ir tādi sausi, pacieti unasi kļuvuši. Be nu jau parastie sīpolloki šos veiksmīgi izkonkurē. maurloki otrreiz ataug rudens pusē. Tad atkal tie ir ar maigāku garšu.

Skumjudruva1950  7 4 Ziedošie jānogriež, sāks augt jauni lociņi.

anis    6 Īstenībā ir tā,kā kuram patīk! Man principā patīk noēst dažādas salātu dekorācijas-arī maurloku ziedus... Kad sēklas nobriedušas-pavisam interesanti!

PatiesibasKalns    2 Jā, es arī nesmādēju, tā pat kā rukolu daudz savos salātos neprasu tīri garšvielai.
Nu sēklas un ziedus protams vienkārši jānogriež.

riebekle  5 2 maurloki ir ēdami (garšīgi) jauni. Kad taisās uz ziedēšanu, tad jāgriež nost pavisam un jāļauj atkal nākts jaunajiem lociņiem. Tagad man sadalīti un pārstādīti, bet tad, kad vēl bija lielos ceros saauguši, tad darīju tā - pusi no cera apgriezu ātrāk, otru pusi tad, kad pirmā puse bija jau ataugusi mazliet, tādā veidā tie jaunie lociņi ir vairāk vai mazāk visu laiku.

Marija_Anna  5 2 Sīpols paliek sīpols. Ēdu. Nu jau jāsāk ķiploku ziedneši raut ārāun arī uz galdu. Garšīgi.

Luusila  6 4 Maurlokus vairs nevarot ēst, rabarberus vēlāk arī ne, un skābenes nu nepavisam, tikko laiks čut aiz Jāņiem. Štrunts! Es nogriežu, ataudzēju un vācu ražu atkal.

leons13  1 1 Ja nav sakaltuši loci tik iekšā,nekas ļauns nenotiks.

riebekle  1 1 Rabarberus un skābenes arī var apgriezt. Kad ataug pa jaunam, atkal ir jauni un ēdami. Skābenes šādu apgriešanu panes ļoti labi, tās var šņikāt visu vasaru. Rabarberus var apgriezt, bet tie ataug lēnāk un atkopjas ilgāk, tāpēc tikai ik pārgadus tā pa kādam rabarberu ceram paspīdzinu, nākamā gadā ļauju atkal netraucēti kuplot un vecēt.

inaralaima      Mauru lokus trīs reizes sezonā nogriežu līdz zemei.Vēlāk nāk parasto sīpolu loki un mauru lokus vairs nelietoju.Arī salātus,dilles un spinātus tāpat apgriežu.ataug jauni un garšīgi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu