Nēģi.

Labdien! Jautājums pavāriem. Nēģu sezona,bet tradicionālie nēģi želējā mazliet piegriezušies. Kaut kur pasen tv redzēju, ka kāds zvejnieks cienā viesus ar nēģu zupu. Ļoti vēlētos topagatavot. Ja kādam ir gardumgarda recepte, lūgtum padalīties.;)
Jautā Tomariene 2019-01-04 10:00

leons13  1   Parasta zivju zupa,nēģi jāizķidā,pagrūta štelle,bet izdarāma,tālāk kā zivju zupa,to katrs vāra pēc savas receptes. 2019-01-04 10:49

JurisK    3 Rudenii vai pavasarii upees kjerti neegji nav jaakjidaa - vinjiem viss eedams, jo pashi jau sen neeed. Veel ljoti garshiigi ir neegji, cepti un sinepju meercee. Izcep uz pannas, paarlej meerci un pasutina - nesajauc neegji ar pirkstiem, nokodiisi!:D 2019-01-04 11:51

Viirietis_V    3 Nēģi vispār nav jāķidā-tikai jānoberž ar sāli uz nēģiem esošo gļotu! 2019-01-04 12:35

leons13  3 1 Zupai nēģi ir jāķidā. 2019-01-04 13:33

ne_meklejumos  1 1 Sacep burkānus, kartupeļus, sīpolus, met visu katlā uzlej ūdeni, piemet sauju grūbas vai rīsus un vāra pusstundu, tad piemet nēģus(izcepu uz panas un sagriežu gabaliņos) un vēl 5 minūtes pavāra, var saldo krējumu pieliet. Kas var būt labāks par šo. Var necept sastāvdaļas, bet nebūs tik smeķīgi. 2019-01-04 14:17

edding      Kad biju Salacgrīvā Nēģu svētkos, tad zupa bija pavisam vienkārša. Kāds kartupelītis, sīpols un mazos gabaliņos sagriezti nēģi. Garšīgi bija uz restītēm cepti nēģi. 2019-01-04 17:30

borzomi  2 1 Nazinu nazinu-sezona jau driiz cauri,vismaz no 1.februaaara nav vairs atljauts tos zvejot!

Zupa-apcep nosmaceetos neegjus uz pannas ar saali un sviestaa.Liec katlinja ar uudeni un vaari kopaa ar pukjkaapostu,kartupeli un burkaanu,pirms beigu daljas,pieliec kauseeto Dzintara sieru lai kreemiigak,pirms pasniegsanas paarkaisi ar dilleem,ko protams, no vasaras esi sasaldeejusi.
2019-01-04 20:06

riebekle      Notīri tos nēģus un svaigus sasaldē, būs vēlāk nesezonai. :) 2019-01-05 10:41

anis      Ir kas saldē jau ceptus-esot labāka garša beigu produktam. 2019-01-05 14:24

riebekle      anis, ceptus arī var saldēt, bet tad želeja kļūst šķidra un nav tomēr tas, kas svaigi gatavoti. 2019-01-05 15:37

anis      Mani favorīti ir vienkārši svaigi cepti,gluži karsti. Bet ceptus,sasaldētus bez želejas,glabājam ilgus mēnešus. Tad tiek sagatavoti pēc pieprasījuma. Protams,tā tāda lāpīšanās. Bet kā lai tirgo cauru gadu? 2019-01-05 16:15

leons13      Nu sasaldēti nēģi vairs nav tas,zupā var bet ceptam nav tā smeķe. 2019-01-05 21:33

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu