Zaļie kokteiļi

Vēlos sākt dzert zaļos kokteiļus. Nekad neesmu tos gatavojusi. Lūdzu, iesakiet garšīgu recepti.

raima (2018-04-19 20:03)  1 1 Ziemā- dodas uz mežu, salasa sauju egļu skuju, sablenderē ar avota ūdeni un dzer. Sākumā piesardzīgi, katram sava reakcija.
Vēl var diedzēt graudus un to zelmeni blenderēt, bet tas ilgstošāks process.

Drīz jau būs pirmie asni pagalmā. Tos salasa un sablenderē. Garša, vajadzība katram savādāka.

Agusta (2018-04-19 20:12)  1 2 Viss ir labi, jo īpaši, diedzēti graudi. Pie visa šī vēl iederētos Bērzu sula, kura vēl dienu, divas tecēs. Arī veselības dzira, kura attīra organismu, piedod spēku pavasarī :)

Felde (2018-04-19 20:56)  1   Ja velies veseliibas kokteiliiti,ir nedaudz par veesu,lai viss jau butu pieejams...bet es pavasaros taisu kuuri-natre,pienene,garsa,abolinss,asinszale,upenu lapa,kosa,dille,loki,marutka lapa....-nu visi jaunie zallumi,kas salasami,saliec blenderii,piespiezu citronu vai kaadu citu citrusu,lloti labi-avokado..uzlej uudeni,un sagatavo... Ir bijussi pat 30-40 komponenti-pa lapinai,pa ziedinam,un taas tiesam ir ruupes par veseliibu! ssis nav mans izdomaajums,bet gan zinosu,gudru cilveeku ieteikumi. Nedaudz puullu,bet veselibai loti iespaidiigi... Lai labi garsso! :)

Eneile (2018-04-19 21:33)  1   Zaļumi dajebkādi, kādiem nu tiek klāt. Felde jau uzrakstīja. To visu sablenderē ar kefīru, nu un klāt sāli, medu atbilstoši paša garšai. Un vēl šim klāt der rukola un piparmētra.

mirga (2018-04-19 21:42)      Es dārzā salasu visu zaļo, kas izlīdis no zemes. izroku pat gārsas saknītes- tās baltās, jaunās. sablenderēju. Tad klāt vēl saldētavā palikušās saldētās ogas garšai. to darīju pagājušo gadu. Rīt būs arī jāuztaisa.

langstinsh (2018-04-19 21:56)    1 To kefīrmaisījumu pie aukstās zupas talkas dienā-nesapratīsiet,no kā labi palika...!

elizabete (2018-04-19 22:17)    1 Pati es zalos kokteilus nelietoju, bet es domaju, ka var tagad pavasari litot visu ,ko var atrast daba,gan pumpurus,ganpienenu jaunas lapinas,vinas tagad vei navrugtas.Sodien pati pagarsoju unja vel ir pirmas skabenes un parkos ir laksi, ko saucpar savalas kiplokiem, loti garsigi. Megini un sanaks,

riebekle (2018-04-19 22:35)    2 Nesaprotu, kā to zaļo žļurgu dabū lejā. Tad jau labāk salātus no zaļumiem un nezālēm uztaisīt.

kvarts (2018-04-19 22:49)    1 Veikalā nopērk mazos zaļos gurķīšus, tad ņem 0,7 brendija vai ruma, ko atšķaida ar kuņģa sulu pa virsu uzkož gurķi un kokteilis gatavs...

raima (2018-04-19 23:14)      riebekle- taisi ar mazāk zaļumiem, nokās tikai šķidrumu. Pievieno to, kas patīk ( normālu sulu, garšvielas).
Man gārsa ļoti negaršo- nu i nelieku.

Torpedo (2018-04-19 23:26)      Nesaprotu, kādu tur garšu zālēm var vēlēties. Es apēstu arī suņa tūdu, ja tam būtu kāda nebūt laba iedarbība. Viss, kas šajā pasaulē ir vērtīgs, tas grūts un nepatīkams, un vieglie un garšīgie ceļi ved tik uz elli!

riebekle (2018-04-19 23:33)    1 raima, man negaršo tāda pļurza, kur viss samalts viendabīgā vēmekļu krāsas masā. Tad labāk ņemu par pamatu salātu parasto vai ledussalātu, lieku šam klāt apmēram tikpat nezāļu (virza, spinātzemeņu lapiņas, gārsu, jaunās nātru galotnītes, jaunās pieneņu lapiņas), piegriežu drusciņ svaigu gurķi, aizdaru ar ko nu vēlos un ēdu vesela. Un es vismaz redzu konkrēti ko ēdu. Ja nepatīk gārzas vai cita garša, gurķa aromāts to lieliski pietušē.

av2 (2018-04-19 23:46)      ir taadi zallie, sarkanie...pulveri burcinnaas , sajauc ar uudeni, viss gatavs. Dzer kaa sulu parastu.

scheriff (2018-04-20 10:45)      Nu labi, var arī nepiedzeroties. ;)

200ml glāze. Svaigi spiesta burkānu, sarkano biešu un viena selerija sakne. Dzer uzreiz svaigi spiestu samaisot ar vienu tējkaroti oliveļas.

Saldais variants - ananās, melone un piparmētras.

studentka (2018-04-20 11:05)      Parasti zaļumus taisu ar kefīru kā salātus tāpat kā riebekle, bet var arī sablendēt un to pļuru izmantot kā mērci citiem salātiem, piem tunča salātiem. Jauno gārsu arī lieku klāt, atsevišķi jau tā gārsa negaršo, bet,tā kā esmu seleriju fane, tad pieliekot seleriju, vai tagad pavasarī jaunās lupstāja lapiņas, citas garšas pat vairs īsti nejūt,

leons13 (2018-04-25 19:53)      Kas nu kuram garšo,recepšu ir bezgala daudz.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu