Cepti kartupeļi... kā jūs tos griežat?

Esmu ievērojis, ka kartupelis garšo savādāk ja to griež savādāk... Piem šķēlējs nevis salmiņos....
Kā, griezt lai būtu garšīgāk cepšanai...?

langstinsh    2 ?-Kur cepsi,kā cepsi,kāpēc cepsi.
Tā ir zinātne pieredze,atjautība.Lai Tev veicas.

selnija_    6 Kādreiz, kad cepu kartupeļus bieži, tad patiešām griezu šķēlēs un apcepu abas puses. Bija garšīgāk!

Lovetta    5 kad cepu pannā - griežu plānās šķēlītēs, tad sanāk studentu gaumē
kad cepu eļļā - griežu salmiņos, tad sanāk french fries.
kad cepu krāsnī - griežu daiviņās

rutalauva    1 Kartupeļus sagriež šķēlēs[ar rīvi],kārtīgi izmaisa ar garšvielu kartupeļiem,liek uz pannas ,uzlej 35 proc. svaigo krej.-liek cepeškŗāsni un cep gatavus ar ventil.rež..lai labi garšo!

Mazaa_naarinja    4 Kartupeli gareniski sagriez apmēram 2x2cm salmiņos, kurus pēc tam šķērsām griež ap 1-2mm biezās šķēlītēs. Salmiņos nav slikti, bet šādi plāni mazi gabaliņi garšīgāki, sevišķi ja cep, kamēr sāk kļūt zeltaini brūni un vietām mazliet kraukšķīgi.

uusins    2 Eksperimenti, Vecīt (hug)
Vīrieši viennozīmīgi ir labāki pavāri ;) Pasaules praksē pierādīts. Es, personīgi, rīvēju. Daudz eļļas nepieciešams, līdz panākam kraukšķīgus kartupelīšus, bet tā ir mana kulinārā izvirtība :)

Esari    2 Vo blic!...a es čerez gaļas mašinu izlaižu-- šī samalto pret sienu izspļau- es fiks pan apaškā- hau- uz uguns- pamet ar pan uz augš (apgrozīšana)- hau-- nokriit garām- a tur kaķis....- viens, divi un gatavs.!
Karoč, visi superiigi paēduši! :)))

DabasJanis    2 Ja rīvē, tad sanāk tāda garšīga kartupeļu putra. Šķirnei jau arī ir nozīme.

piladzoga    2 var sarīvēt ar rupjo rīvi un izcept tāda veida pankūkas ..ar sarīvētu sieru vai skābenu (piem.dzērveņu,brūkleņu) ievārījumu..

uusins  2 1 Āksts!
Ja esi tik stulbs, tad rīvējot cep savas pankūkas. Un neuzdod jautājumus, ja neinteresē atbildes. Būtu pamēģinājis, neņirgtu (fool)

nickie    1 Neliela izmēra kartupeļus griežu plānās šķēlītēs. Kā vecmāmiņa.

Marija_Anna    3 Garša ir atkarīga no kartupeļu šķirnes un audzēšanas.
Ir cepjamie , vārāmie, salātu kartupeļi.
Es pieturos pie 3 šķirnēm.
UN visgaršīgākie no radu laukiem.
Bez ķīmijas un iztestētas šķirnes.
Tēvam kartupeļu audzēšana bija kas īpašs.

Lauris666    1 Studenti !!! Kartupelis nav jāgriež !!! Zinat cik nazis pa ceļam apēd !!!

JaukaaSieviete  1 2 Sagriežu apm. puscm biezās šķēlēs, ar piparkūku formiņām izspiežu dažādas figūriņas un cepju no abām pusēm zeltaini brūnus, glīti un gardi..

Paula6    4 Man patīk mazi, glīti kartupeļi...mazāki par maziem mandarīniem, saliek uz pannas, apkaisa ar sāli vai citronpipariem un liek cepties cepeškrāsnī. Gatavus pārkaisa ar zaļumiem un pārlej ar pašgatavo kādu zaļo merci...ļoti gardi.

Mendra    3 Liekas, ka garšo savādāk..., neikdienišķam ir svētku garša.:-)
Cepts visādi, pāc noskaņas, bet vislabāk garšo kraukšķīgi šķēlēs ar sīpoliem, vai apkaisītas ar garšvielām pusītes cepeškrāsnī ar ķiplokmērci (krējumā iespiests ķiploks).;-)

NARINJA    2 ..varbūt dažādībai var pamēģināt sagriezt ar šķērēm?:D

NL_O      Tā, kā pašam garšo.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu