Ēdiena gatavošana vairākām dienām. Aizspriedumi un pārdomas.

Ēdiena gatavošana vairākām dienām. Aizspriedumi un pārdomas.Kāda ir jūsu attieksme pret vakardienas/aizvakardienas zupas vai citu ēdienu lietošanu uzturā? Ir cilvēki, kuriem ir aizspriedumi. Viņiem vajag tikai tūlītēji svaigu ar tā brīža iespaidiem tajā. Savukārt, citi bez problēmām izvāra, piem., zupu vai putru ar rezervi, lai nedēļas gaitā nav pārāk jāiespringst uz gatavošanu, jo vārīts/sautēts ēdiens taču tik ātri nebojājas; un tu nekad nevari zināt, cik patiesībā svaigs ir ēdiens ekonomklases/vidusmēra ēstuvēs..

patiikama    3 Kornelija, tavs koments,vienkarshi ideals!

Momo  2 1 2 dienas var šo to ēst, bet trešajā noteikti neēdīšu.

_Krasula_    1 Vēlme pēc "tūlītēji svaiga" ēdiena laikam gan nebūs aizspriedumi, bet griba saglabāt ēdienā max iespējamo vitamīnu daudzumu, jo laika gaitā tie neglābjami sarūk.
Gatavoju ēdienu arī uz 2-3 dienām, jo nav ne laika, ne vēlēšanās darīt to katru mīļu brīdi. Bet cenšos piegriezt klāt kaut ko zaļu, lai maltīte nekļūtu pavisam "bezpersoniska".

suzzy    2 Ir zupas , kas ir otrās dienas, savelkas - sadraudzējas visas garšas un ir daudz garšīgākas nekā pirmā dienā.

ja zupu uzvāra lielajā katlā, atstāj ledusskapī un mazā katliņā uzsilda tik cik vajag, nav nekas tāds.

ja strādā dienu no dienas, ir grūti gatavot katru dienu svaigu, salātus protams, pagatavo jaunus, lai nav jāed sasulojušies.

Ja ir laiks, tad protams, gatavoju svaigu.

vilx    2 Patīkama diskusija, ko un kā kurš gatavo. Pats arī mēdzu gatavot, bet, kad bērni pie manis, garantēts svaigi gatavots ēdiens trīsreiz dienā, un nevis kā princips, bet kā dzīvesveids - ar pietiekoši daudz izņēmumiem, loģiski, jo ir ēdieni, kas garšo otrā dienā labāk, un ne jau visas dienas jāpavada mājās pie plīts, arī ārpus mājas gribās ēst, un arī ātrumā var maizītes sacept.

Bet tas rada ievērojamas problēmas- lielākoties cilvēki tā neēd, un mājās gatavo maz, pārsvarā rij pus un ceturtdaļfabrikātus, krāmē visu uz maizes, un visādi citādi izdarās. Visas manas bijušās kļūdaini uzskata, ka man patīk gatavot. Teiksim tā, tas rada lielu diskomfortu, ka sieviete nespēj ēst uztaisīt.

Geisha    5 Vienreiz ciemojoties Anglijā mūs uzaicināja uz tradicionālajām angļu pusdienām pie latvietes un angļa. Neko briesmīgāku nebiju piedzīvojusi. Tātad - kad ieradāmies viss gatavojās. Es neko nesaku par vienkārši ūdenī vārītiem dārzeņiem (visi -6- vārījās atsevišķi) bez sāls, bet nu galviņkāposti kaut ka nē. Tītars krāsniņā. No tītara ēdām tikai krūtiņu. Ko neapēdām viss tika izmests miskastē. Saldajā bija bez cukura rabarberi kaut kādā sintētiskā pļurā. Kad saimniecei jautāju kāpēc viss pāri palikušais tiek iemests misenē. Man paskaidroja, ka rīt brokastos kafejnīcā. Intereses pēc palūdzu ieskatīties ledusskapī. Tur bija tikai alus un sidrs. Nebija ne sinepes, ne mārrutki, ne kāda mērcīte vai zacene. Nekā.

Neutrogena    6 Kam daudz laika, lai katru dienu cepuļo, bet es pārvelkos mājās ~ 22os pēc darbiem. Tad vienīgā doma par ātrāku ielīšanu migā. Ja kaut ko svētdienā sameistaroju, kad līdz kādai trešdienai ir miers. :D Bet tas ir reti, jo man ne visai patīk sacepumi un savārījumi ikdienā.
Atceros laikus, kad dzīvoju kopā ar draugu. Tad jau gan bija cita gatavošana, jo man nebija tik daudz darbu, kā arī neies jau vīriešcilvēku ar vājpiena biezpienu barot. Viņam arī patika šiverēties pa virtuvi. Mums uz urrā itāļu virtuve ņēma apgriezienus. Es nekad tik labu pastu nevarēju pagatavot, bet viņam sanāca vienkārši lieliski. Ehhh, bija tādi labi laiki. :(

jadore    1 Gatavoju kā sanāk: reizēm katru dienu svaigu, reizēm uz divām dienām, reizēm vispār negatavoju, tikai kaut ko ātri apēdamu, bet pievēršu uzmanību uzturvērtībai, lai ēdiens pēc iespējas veselīgs, netrekns. Toties grēkoju uz saldajiem, jo tie man garšo. Vienai dzīvojot ir tā priekšrocība pilnīga rīcības brīvība ēšanas ziņā :)

Ezjule    2 Brīvdienās vairāk pa virtuvi sanāk šiverēties, jo darba dienās mājās esmu tikai ap plkst. 20-21-iem. Parasti viss vismaz divām dienām tiek gatavots. Mājās gatavotu ēdienu arī uz darbu ņemu līdz.

Mavs    8 Vispār jau patīk taisīt svaigu, bet ne vienmēr sanāk.
Šodien piemēram uztaisīju plovu - a to mazu porciju vispār nevar pagatavot, būs kādām trīs dienām.

Students02    8 Suņa man nav un kaķim mana paika nav interesanta!
Zupas gatavoju divi dienām, skābputru un kāpostus ar gaļu - nedēļai, kartupeļus vāru ar visu mizu un otrajā dienā mizotus apcepu sviestā, pankokas, kotletes uz divām dienām, zivi cepu tūlīt ņammājamu, biezputru vāru, bet otrajā dienā apcepu, galertu gatavoju kā sanāk ar cūku kājiņām - trīs vai četrām dienām, vistu cepu dienai, stilbiņus atsildu sviestā nākošajā, gaļas salātus - divām vai trīs dienām.

slieks    1 Zupu vienmēr vāru pilnu katlu. Nemāku mazu lāsīti zupas izvārīt. Pati ēdu 2 dienas un lielo burku aizgādāju arī māsai. Viņa dara tāpat. Tad mums ir tādas kooperētas zupas dienas.

suunuroze  1   Palasot viena otra aprakstu, nāk atmiņā prakse kolhozā, kur galds vai lūza no kotletītēm, šmorējumiem. Padomju cilvēka paradīze. Es ziemā zupas vāru vismaz 6 l apjomā. Glabāju uz balkona. Iesmeļ pēc vajadzības. Lielā cieņā zaļbarība. Tā vienmēr svaiga. Kinakoļus ātri šņik, šņak un klāt piešauju kādu paštaisītu asāku gurķu vai tomātu konservu.

Vaukskis      Man ir ļoti pozitīva attieksme uz ne pirmā svaiguma ēdienu, tā kā diemžēl ir tendence uz to, lai gan priekšroka, protams, svaigam! Pagājušpndedēļ, lai, bija palikuši ledusskapī nedēļu veci makaroni kopā ar pāris vistu stilbiņiem, kas nebija apēsti iepriekš, bet ne speciāli glabāti. Uzsildīju un "nosukāju" kopā ar tomātu mērci tā kā nemetās- ne viņi oda, nekā.. ! Vēl iespaidīgāk ar beizpiena desertiem (sieriņiem) un jogurtiem, saldajiem krēmiem- tos līdz pat mēnesi pēc derīguma termiņa beigām mēdzu apēst, tā kā bieži iepērkoties sagādāju iespaidīgus krājumus ilgam laikam; galvenais, lai nebūtu pelējuma un piesmakas, citas vecuma pazīmes. Mūsdienās veikalos nopērkamajiem ēdieniem tiek pievienots pietiekoši daudz pārtikas ķīmijas, kas nodrošina, ka vismaz saldie daudzos gadījumos ir lietojami arī pēc derīguma termiņa beigām, kaut gan, protams, vislabāk izlietot pirms, ko arī cenšos darīt. Tāpat arī ar mājās gatavoto ēdienu- cenšos to apēst pēc iespējas svaigu, siltu, bet, ja paliek pāri, nekas- ielieku ledusskapī (priekš tam jau tas ir!) un apēdu kautkad vēlāk. Ja pats dabūtu vārīt, šmorēt, cept un veiktu citas manipulācijas pie plīts, tad noteikti gatavotu ar rezervi, jo tā izdotos samazināt laika patēriņu uz atsevišķas gatavošanas katrai reizei rēķina. Ekonomiskās klases, vidusmēra ēstuvju ēdienu svaigums mani nedaudz uztrauc, tā kā vecāki reiz saindējās pēc ieturēšanās tādā vietā, tācu tā kā es salīdzinoši ļoi reti ieturos tādās vietās, tad jautājums ir mazaktuāls, jo izvēlos laiku pārbaudījušas vērtības- makdonaldu, "Lido", tagad arī "Hesburger" u.c., kur ir pietiekoši liela aprite un atbilstoši standarti, kas atstāj maz vietas šaubām. Galvenais tādās vietās, lai var veiksmīgi piestūķēt māgu tā, ka negribētos ēst un pēcāk jau mājās atkal pārslēgties uz ikdienišķo ēšanu !

VecmeitaARrunci  1 2 Mans uzskats ir taads-visu var eest vakardienas,iznemot rosolu ar siipoliem un zalumu salaatus.Un vispaar-virtuvee pavadiitais liks ir zemee nosviests laiks,to var izmantot daudz labaak un patiikamaak.

VecmeitaARrunci    1 Man naacies arii ciemoties Anglijaa un baroties.bet tur bija garsvielas bez gala,burcinas un pudeliites,reliss taads un reliss sitaads.tas atkariigs no katra cilveeka vai gimenes,kaa vini eed.Mani angli miil gan labi paeezst,gan labi gatavot.

Tetana      Man tā liekas normāli kaut man patīk ļoti gatavot bet ne vienmēr ir laiks vienkāršāk uzvārīt zupas katlu vai kādu sautējumu un pēc tam atliek uzsildīt

100sun    1 Zupa otrā dienā ir vislabākā :)

Bet, nedēļu ēst vienu un to pašu - oi, nē, negribētos :)

leila11      es gatavoju vairākām reizēm. Man tas netraucē!
Un pilnībā piekrītu Kornēlijai!!!

vijoliiite      Nav ne vainas vakardienas borsam vai skaabu kaapostu zupitei,bet visu pareejo vajag paarskatiit,un...vainu mest grozaa,vai apeest ar gariem zobiem.Nu kautkaa taa. 2018-02-19

Anita73      Nekādu problēmu. Ja zināju, ka priekšā daudz darāmā un tīri fiziski nebūs laika pieslēgties virtuvei, kādreiz apzināti pagatavoju ēdienu tā, lai pietiek 2-3 reizēm, jo tā sauktos fastfoodus un pusfabrikātus principā neatzīstu. Negribas 3 dienas no sviestmaizēm pārtikt. Taču laika gaitā esmu iemanījusies arī pagatavot minimālā daudzumā, tā, ka man pietiek vienai ēdienreizei, jo nav nekas ne jāšmorē, ne stundu, divas jādežūrē pie cepeškrāsns. Priekš sevis vien drusciņ par traku. Nu, tā kaut kā. 2018-03-06

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu