Tauku saturs sieros

Atzīstu savu stulbumu, bet tomēr vai kāds nevar paskaidrot - kurš siers ir treknāks - vai tas, kur rakstīts 45% tauku saturs sausnā vai tas, kur rakstīts 26g tauku? Vai to var salīdzināt arī ka 26g ir tas pats vai aptuveni tas pats kas 26% vai tomēr nē?

Rinkulis    1 Nu a ko tur nesaprast?
Siers sastāv no sausās masas un ūdens...Parasti tas ūdens ir 50% un vairāk - jo vairāk ūdens, jo mīkstāks siers. Nu, ja to ūdeni novāc nost - paliek sausais atlikums - tad tam novērtē tauku saturu.

Piemēram... paņemsim cieto sieru, kam 50% veido sausnu, nu pieņemsim, ka viņš ir arī treknais siers, kam ir 45% tauku saturs sausnā. Tas nozīmē, ka 100gramos siera ir 100*0.5=50 grami sausnas, 50*0.45= 22.5 g tauku (produkta kopējais tauku saturs ir 22.5%). Nezinu, kādas ir precīzās cilvēka dienas normas, bet manuprāt cilvēkam dienā bija nepieciešami 20-30 g tauku. Respektīvi apēdot 100 gramus treknā cietā siera, cilvēks ir uzņēmis savu dienišķo tauku devu.

Ja vienkārši rakstīts, ka produkts uz 100 gramiem satur 26g tauku, tad produkta kopējais tauku saturs ir 26%, bet tas nepasaka, cik % tauku ir sausnā, jo tam nepieciešams zināt ir siera "mitrumu". Tāpēc tā konkrēti pateikt, kurš ir treknāks nevar, jo tu neesi sniegusi informāciju, cik daudz tam primajam ir tās sausnas.

lasminaxxl      Es izvēlos sierus, kur taulu % rakstīts 10. un olbaltumi 26, 30 un tt. 45 un 50 % ne ,

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu