Plova receptes un gatavošana

Ik pa reizei PA tiek pieminēts plovs.
Nav noslēpums, ka patiesi īstena un garšīga plova gatavošana ir darbietilpīgs un ļoti nopietns process,...kuru var paveikt talantīgs un azartisks šmormanis. Ik katram pavārmeistaram ir ik sava specifika un arī ik savs noslēpums plova gatavošanas mākslā.
Šā iemesla pēc, lūdzu Jūsu ieteikumus, dažādojot plova receptes, kā arī lūgums plova lielmeistariem: Padalīties pieredzē un varbūt, ta kaut nedaudz atklājiet savus noslēpumus īsteni garšīga plova pagatavošanā,...kā Jums tas izdodas?

mademoiselle_coco (2014-09-27 18:37)      V_P receptē viss ir cmuki, izņemot tos kubiciņus! nu nevajag bojāt labu ēdienu ar nātrija glutamātu! tad labāk pieliec klāt kādu godži ogu vai bārbeli. reizēm eksperimentēju ar dzērvenēm un/vai rozīnēm...

ja ar jēra gaļu plovu taisa, tad pat zaļā piparmētra dod foršu pieskaņu...

Tessa (2014-09-27 19:24)      kilograms galjas, puspudele elljas.
ellju ieliet kazana, uzkarset, iemest palielu siipolu. lai siipols paliek melns,iznjemt ara.
ielikt galju,lai apbruninas.
burkanus sagriezt ka salminjus.daudz. sagriezt arii daudz siipolus.likt pie galjas un arii apcept.
uzliet virsu udeni,lai ir par aptuveni pirksta platumu vairak par galju.uzbert sali.
tad beram virsu skalotus riisus. ieksh tiem iesedinam veselu lielu kjiploku,ar visu adu.nogriezt tam tik dibenus.
virsu atkal ber riisus.nemaisiit!! nebakstiit,vispar neaiztikt.njem drushlagu un caur to lej virsu udeni,lai tas nosedz riisus apmeram plaukstas ribas platuma.
kad udens iztvaikos, uzlikt virsu vaku.joprojam nemaisiit. 15-20 minutes lai mokas uz lenas uguns.uztaisiit caurumus un klausiities,vai burbuljo udens..
driikst pagarshot riisus :D iznjem kjiploku(ta saturu ielikt atpakalj bez adas),izmaisiit.
var est.

fargo (2014-09-27 19:29)      var tikai piekrist, ka nav ko "zamačevatsja" uz visādiem sīkumiem. garšīgs... rīsiem jābūt labiem un gaļai labai. te jau laikam desmit labas receptes bija. par gaļu un sievietēm. hm. atstajiet gaļas cepšanu ugunī vīriešiem. tur arī jāpiekrīt tesai - cilvēkiem vajag darīt to, ko tie māk. zivs mangālā - liela, liela karpa vai šašliks, cepetis, lai ar to veči tiek galā. par rīsiem. labi, ja tos mak gatavot. tā ir pieredze, ka daudzi tā arī nemāk, jo kaut kāda salipusi masa nav rīsi, kaut kāds ogļhidrātu komposts. kāds saka, ka labākie pavāri ir vīrieši. varbūt. mana pieredze ir, ka labākie(-as)pavāres ir sievietes. pers.pieredze.(izņemot ugunī ceptu gaļu)

Hope007 (2014-09-27 21:45)      Ja nākošajā dienā to visu aplej ar ūdeni - sanāk laba Harčo zupa :)

Spicis (2014-09-29 16:59)      VECA_PIEPE, cerams ka Tevis pieminētie garšvielu kubiņi ir bez palmu eļļas. Tā gadījās redzēt pārdošanā vienu BIO garšas piedevu. tur viss bez ĢMO, bez konservantiem un pieminēts, ka palmas audzētas bioloģiski tīrā vidē.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu