Vēdzeles aknas, receptes

Labs vakars! Tikām pie vēdzeles. Ap 4 kg. Pašu sacepinājām un galvu savārījām superīgā buljonā. Bet ko darīt ar lērumu aknu?
Kādas receptītes kāds ieteiks?

kudala (2014-04-16 19:52)    1 vēdzele ir mencu dzimtas, tad jau var iemarinēt tieši tāpat kā mencu aknas, receptes netā var sameklēt.

Rodrigo007 (2014-04-16 20:22)      No kādiem ūdeņiem to monstru izcēlāt..?

Marija_Anna (2014-04-16 20:29)      prasi Noodles , viņš zivīs ir feinšmekers :)

Aigars53 (2014-04-16 21:46)      Noväri ar vegetu vai ko nu gribi , karstas burkä, karstu oliivellju virsü un väku uzskrüvee. Atdzisiis - peec tam valjä nedabüsi...

Spicis (2014-04-16 22:52)      Eļļa nāk no aknām, klāt nav jālej. Nepieciešama lauru lapa, pipari, raupjā sāls, zivju aknas, burka, katls ar ūdeni un kādu režģi virs dibena, lai burka būtu ūdenī nepieskaroties dibenam... Tālāk der iepazīt kādi parazīti var dzīvot zivs aknās un kāda termiskā apstrāde tos piebeidz (karsēšanas laiks). Tad garšvielas un aknas burkā, sāli pēc patikas, ūdens peldē iekšā un karsē pēc vajadzības, noslēdz ar vāku. Var lietot atdzisušas, var aizskrūvēt vāku un uzglabāt vēsumā, bet ilgstoši neglabāt. Tas principā viss.

byebye (2014-04-17 00:00)      šo lasot atceros vienu manu klienti, kurai pēc tādām zivs izpriecām vēderā sāka dzīvot lentenis ...labu apetīti.

Aizspogulija (2014-04-17 00:09)      Reiz redzēju aknas ar baltajiem ,garajiem...
toreiz makšķernieks slimnīcā guleja ,kamēr tārpus izdzina.
Neesi skops ,atdod dabai !
Kopš tās reizes nekādas aknas acu galā neieraugu !

JurisK (2014-04-17 01:48)      Kaa vecs zvejnieks pateikshu, ka visgarshiigaakaas aknas iznaak aatrvaaraamajaa katlaa. Vienkaarshi burkaa uudenspeldee sauteejot temperatuuras par maz. Var arii vienkaarshi cept uz pannas - tik tad jaareekjinaas ar varbuuteejiem kaiminju protestiem par smakaam:) Un nekaadu probleemu ar taarpiem, tik ekstraa galjinja!:)! Lai gan taarpus aknaas var ieraudziit, tie ir tievi, ne garaaki par paaris cm, apm. kaa seenees.

JurisK (2014-04-17 01:51)  1 1 Jaa - jaakarsee ir tik ilgi, kameer shkjidrums vairs neputo - tas noziimee, ka palikusi tikai eljlja, liidz ar to arii temperatuura ir virs 100gr, aknas kljuust zeltaini bruunganas un dikti gardas.

Līdzīgi jautājumi
Aknu desa. (4 atbildes)Kur var nopirkt cūku aknas? (12 atbildes)Vēdzeles pagatavošana (20 atbildes)Nodzertas aknas (18 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu