Kartupeļu biezputra - kādā veidā Jūs to gatavojat?

Noskatījos vienu raidījumu ... Kā Pareizi jāgatavo kartupeļu biezputra... :) Tur bij teikts, ka vairums Cilvēku arī Restorānu Gatavojot Klīsteri nevis biezputru... :) Tad nu vēlētos zināt... kādas ir Jūsu Kartupeļu Biezputras pagatavošanas receptes un knifi...? :)

violinn      HRDS. Izlaid to putru caur sietu un padalies, kas tad bija garšīgāk.:)
Es to skatu labprāt gribētu redzēt.

danaja18      Bija viens krievu raidījums, kur ēdiens tika gatavots uz zinātniskiem pamatiem. Tad nu tur rādīja, kā sanāk visgaisīgākā kartupeļu biezputra. Knifs bija tajā, ka nomizoti kartupeļi pusstundu bija jānotur apmēram 60 grādus karstā ūdenī, lai izskalojas ciete, pēc tam kā parasti - vāra, stampā, pielej karstu pienu, puto. Man, protams, nav tāds agregāts, kas pusstundu uztur noteiktu temperatūru, bet interes pēc izmēģināju. Aplēju tos kartupeļus ar karsto ūdeni, pēc tam ik pa laiciņam pielēju vēl karstāku, lai uzturētu temperatūra. Čakars jau liels, bet iznākums bija izcils. :)

vilks28      Esmu darbojies arī ar speciālu parikti, kas domāta tieši šim mērķim. Jā kartupeļus spiež cauri tādam kā sietam , bet neredzu nekādu šķirbu starp tiem ,kas mājas ir samīcīti ar stampu. Paņem perforētu stampu un būs tas pats efekts.

janisb      Nomizo kartupēļus, (labāk ņemt miltainu šķirni, man garšo adretta) izvāra kārtīgi, tā lai jau nedaudz jūk ārā, paņem stampu kārtīgi sasrampā, piešauj sviestu (nejaukt ar sviesta produktiem) nežēlojot, (parasti lieku visu paciņu), kārtīgi samīca ar to pašu stampu, tad piešauj pienu - tas uz aci, pa vidam paputojot vai nu ar blenderi vai rokas putojamo, kamēr konsistence pareizā

inito4ka      ....piekrītu kartuelis+sviets + piens+ sīpols BET !!! sīpoloņš pirms tam ir jāapcep!! vot :)
no mīcīšanas,man domāt,nekas nemainās :) caur sietu,caur pirkstiem,caur mikseri,,,viss vienalga :))

janisb      =>HRDS redzēji tu raidījumu ne sērijas "Kitchen Chemistry" un stāsts bija kā maksimizēt cietes daudzumu kartupeļos, bet ja negribās nodarboties ar precīzo temperatūras režimu, tad izvēlies vienkārši miltainus kartupeļus, kuros cietes ir vairāk, un nežēlo sviestu, starpība būs minimāla :D

joens      Visi tādi gurmāņi, elementārai kartupeļu biezputrai, kur pamatā ir tikai 1 sastāvdaļa - kartupeļi (sāls neskaitās), liek klāt garšvielas, sviestu, dārzeņus utt. Tas viss taču nāk kāt jau šķīvī, kā mērce u.c. gardumi. No bērnības bija 2 varianti - vēl karstā biezputrā vidū sviesta pikucīti un krējumu vai, ja saimniecei bija iekāriens, speciāla (gaļas) mērcīte. Pavisam vienkārši un laucinieciski, piedevās ceptas plekstes, ņamma, aš siekala notecēja. Gatavojot beigu stadijā lika klāt cieti un kūla, protams, ar stampu, tieši, lai "burbulis" būtu.

vilks28      Jo miltaināki kartupeli,jo labāk. Un ko tur blanšēt, un vel jo vairāk viltīgi vārīt? Galvenais ir nepiededzināt! ;)

JurisK      Kartupelju ciete, vispaar ciete, apm. 60gr. temperatuuraa paarveershaas cukuraa. Varbuut vienkaarshi pieshaut tai putrai cukuru un nechakareet praatu un laiku?

violinn      Par to mīlestību. Tas vienkārši ir tik pašsaprotami, ka nemaz velti mute nav jādzesē. Visstiprākā tā mīlestība noteikti ir, kad ar stampu darbojas.
Bet, ja par knifiem. Vakar piemirsu. Tas pat nav knifs, bet dikti labi, ja uz jau gataviem vārītiem kartupeļiem, kamēr tie kūpoši vai, kā šajā gadijumā, uz putras uzliek svaigu bazilika zariņu. Smaržo visa māja.

MaryClaire      man ir vienalga - vai gatavoju pareizi pēc citu uzskatiem, vai nepareizi. ja ES gatavoju, tad tas ir Pareizi MAN!

a kā tas ir - gatavot bez mīlestības? ja jau jautājuma slēptā jēga bija par mīlestību?

Lucy      Tev nav sievietes kura pagatavo to biezeni?
Es gatavoju tāpat,kā violinn,man gan tie burbuļi ir vairāki,burbuļo un maisu lai nepiedeg,man nepatīk,ka ar mikseri,ir taču tagad foršas metāla stampiņas,gandrīz,kā caur sietu canāk.

SamotrakesNiike      Es kartupeļu biezputru gatavoju tā: kartupeļi + ķirbis+ sīpols sagriezts+ķiploks, tas viss jau vārīšanās procesā...., tad sviests, nedaudz saldā krējuma, arī muskatrieksts un visu uzkļul, lai nav kunkuļu...ļoti garšīga biezputra...

rudzupuke26      Manai kartupeļu biezputrai ir cepurīte ar ceptiem sīpoliņiem,jo lielāka ,jo garšīgāK

joens      Just a hint - kartupeļu biezputra un kartupeļu biezenis (purée) ir divas milzīgas atšķirības.

Dinchux      Katram sava recepte un pārējās nepareizas :D
Es sastampāju vārītus kartupeļus, pieleju verdošu pienu un olas dzeltenumu, samiksēju ar putojamo mikseri, lai kunkulīšu nav, procesa laikā pievienoju sāli, ja nepieciešams. Kad putra gatava gan pēc konsistences, gan pēc gaisīguma - iecilāju smalki sakapātus zaļumus (dilles, pētersīļus).
Atkarībā no kopējā ēdiena - variēju - dažreiz kopā ar zaļumiem iecilāju smalki saceptus sīpolus, vai kaņepju aizdaru.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu