Vēdiskie (veģetārie) ēdieni!

Vēdiskie (veģetārie) ēdieni!Kādas interesantas receptītes! Varbūt pašu eksperimentētas! Apraksti, + bildītes,ja šeit tas ir iespējams..

vilks28    1 Vēdisks ūdens ,ar vēdisku ūdens mērci.

janisb      Lieliska recepte - podiņš ar zemi, jamā iesēj kaķu zāli, aplaisti, pagaidi 3..5 dienas, grauz uz nebēdu :D

vilks28    1 Klau vai tiešām ir liela atšķirība starp vēdisku un nevēdisku veģitāro ēdienu? Vai karija klātbūtne ēdienā nozīmē ,ka tas ir vēdisks ,vai kā? Klau ,vai ir arī rūnisks veģitārais ēdiens?

Riekstkode      ēd dārzājus /termiski neapstrādātus/,un domā vēdiskas iņujaņu domas :))

Postremo      kur tas vaards veedisks vispar uzradies, a?? Kabina nu pa labi, un pa kreisi.....:(
Man garsso daarzenni, pat lloti , bet bez visaadaam piekabeem.....!

sorrell      Bieži ēdu Rāmā, bet lai pati ņemtos ar to ēdienu gatavošanu, esmu par slinku, pie viņiem var nopirkt grāmatiņu par vēdisko ēdienu gatavošanu...

Pauls      Piemēram: https://www.facebook.com/Vegetarian.UA
Galvenais ir izmantot garšvielas. Sākot ar kurkumu (turmeriku) un beidzot ar visām pārējām.

Rashela      Manas mīļākās brokastis: biezpiens + žāvētas vīģes + kivi + kefīrs + kāda omes zafte (ābolu vai upeņu)...sanāk brokastīs i salds, i "svētās govs piens" tiek uzņemts :)

Galvenais gatavot ar mīlestību, skaisti un neaizrauties pārāk ar produktu apstrādi (nepārcept, nepārvārīt)...un pēc iespējām parūpēties, lai ēdienā ir visas garšas - sals, sāļš, skābs, rūgts, sūrs un ass :) (to var ar Paula pieminētajām garšvielām panākt)

Pauls      Pats galvenais - mīts, ka gaļa ir neaizvietojama. To var lieliski aizstāt ar pākšaugiem (virkni dažādām pupiņām un zirņiem), kā arī uzņemt ar graudaugiem - diedzētiem graudiem un sēklām. Lielākā nelaime ir tā, ka veģetārisms (neesmu veģetārietis, vienkārši neēdu zivis, gaļu, olas un sazin ko vēl, jo bērnībā mocīju un pazemoju dzīvniekus) ir dārgs. It īpaši, ja lieto patiešām kvalitatīvus, tīrus produktus.

Rashela      Man pašai gaļu un zivis pat nemaz neprasās...ar olām gan ir tricky, jo viņas viskautkur pasleptas. Tā kā dazreiz sanāk šmaukties.

Latvijā problēma ir tāda, ka augļi un dārzeņi dabīgā pašaudzētā veidā pieejami tik vasrarā un rudenī. Pēc tam aiziet vai nu konservētie, vai importētie un ar ķimikālijām apstrādātie, vai bioloģiskie un dārgie...

Gaļu un zivis var aizstāt arī ar sieru un sēnēm...un, ja ēd pākšaugus - lai nepūšas vēders, klāt jāliek ķimenes un čili vai arī ķimeņu tēja jādzer...

_Krasula_      Nepadalīšos ar receptēm, bet tomēr nepagāju tēmai garām.
Receptes var, piemēram, atrast vegetarisms.lv
Bet mani interesē kas cits. Vai tēmas autors prot sabalansēt savu uzturu tā, lai uzturvielas, kas atrodas dzīvnieku valsts produktos varētu pilnībā aizstāt ar augu valsts produktiem? Vai tas vispār ir iespējams? Ja mani atmiņa neviļ, tad gaļas produktos bija kaut kādas aminoskābes, kuras nav augu valsts produktos. Neesmu gan šo jautājumu pastiprināti studējusi. Mana interese saistīta ar to, ka man ir māsa, kura sliecas uz veģetārisma pusi...nu pagaidām gan vēl lieto uzturā zivis, bet domā, ka ar laiku varētu atteikties arī no tām. Mani tas nedaudz uztrauc. Tai pat laikā viņai zināmie veģetārieši esot diezgan korpulenti. Jo lieto uzturā par daudz ogļhidrātu.

Tinte      Aga, "..visu, kas ir par daudz, organisms izvada ārā."
Ka tik ne ar! No kurienes tad resni cilvēki radušies, ja visu tā vada laukā? Par to, ka viņiem slimības, kas rada resnumu, vari nestāstīt. Tādi ir labi, ja 1%.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu