Saldā desa

Nevaru vairs atminēties...cik proporcijās bija kakao,cukurs,sviests.
Marmelāde,olas dzeltenumi un cepumi prātā palikuši.
Pagaišo reizi pieliku sviestu veselu paciņu,2 olas dzeltenumus,2 paciņas "Selgu",1 pac.marmelādi un nebija kakao,izlīdzējos ar Neskwik.Baigi salds sanāca....

toldo (2013-07-03 17:02)      lūdzu nē, lūdzu neatminies, tutik proporcionāla esi tās proporcijas neatminoties un nemaz nesākot tās proporcionāli maisīt... :-o

kudala (2013-07-03 17:16)      liec pēc krāsas, jāsanāk tumši brūnai, kā melnajai šokolādei.

LaskovijMerzavec (2013-07-03 17:51)      1.kg Selga
1. kg marmrlade Gundega
1.pac sviests
Kakao peec garshas

Vel kakao vietaa var njemt kafiju, man personiski labaak iet pie sirds ar kafiju.

DAfrika (2013-07-03 18:53)      Kas jums tās par nepareizām receptēm? Saldo desu taisa no kukurūzas nūjiņām, sviesta un īrisa konfektēm! Man negaršo!

kudala (2013-07-03 19:14)      D Afrika:) ir tak gaišā un tumšā, tumšo taisa no cepumiņiem, es lieku klāt lazdu riekstus.

DAfrika (2013-07-03 19:33)      Lai nu būtu, bet man aizdomas, ka to, ko cilvēks parastais te sauc par saldo tumšo desu, pie mums cilvēks profesionālais to sauc par "kartupeli" - tur ieliek iekšā visu, kas paliek pāri no kūku un toršu gatavošanas, samīca, saveļ bumbiņās un cilvēks parastais to veikalos pērk kā traks!
Paraustu plecus un eju pagatavot labāk ko normālu un edamu, zivi, piemēram!

NakcPutns (2013-07-03 19:42)      tikai meitens neaizmirstam rumu, ja... vismaz "trakipirktajiemkartupeļiem" tanī tā "odziņ" bij...;D

janisb (2013-07-03 20:22)      2 ed.k. cukura
1 ed.k. kakao
100g sviesta
1 ola
200..250g selgas parastās (bez visādiem tur aromātiem...)
marmelādi nelieku, negaršo, var piešaut klāt zemesriekstus

Tie, kas desu neatšķir no kartupeļiem, droši var pastāvēt malā ar komentāriem par recepti :D

liivs (2013-07-03 22:29)      Recepte:
200g sviests,
glāze(200ml) cukurs,
1 ola,
100g kakao - var būt mazāk, bet vismaz pusi 200ml glāzes,
1 selgas cepumu paciņa - var drusku vairāk, jo recepte no tiem laikiem kad paciņas bija lielākas.

sadrupina cepumus atstāj bļodā;
izkausē sviestu, piejauc cukuru un maisa līdz dabū daudz maz viendabīgu masu(var vēl pasildīt lai cukurs pašķīst), iemaisa olas un kakao;
masu sajauc ar sadrupinātajiem cepumiem ievīsta follijā(cepampapīrs ar derēs un būs pat ērtāk pēc tam tīt vaļā);
liek ledusskapī un kad sacietē var ēst.

Vēl varot likt klāt marmelādi, rozīnes, riekstus.

Daži pēc olu piemaisīšanas vēl pasilda masu lai olas mazliet savārās, rezultātā izveidojas masa ko var turēt uz galda viesībās istabas temperatūrā(nekūst un ir mazliet drupana) - nezinu cik ilgi un kā jāsilda, nekad tā nedaru.


P.S.:Kas tas var būt par profesionāli kas kartupeli no saldās desas neatšķir?

liivs (2013-07-03 22:59)      Ja liek marmelādi, tad noteikti jā - mazāk cukuru vajag, bet tas droši vien gaumes jautajums, tāpat ar cepumiem - citam patīk cepumaināka citam šokolādīgaka. Neesmu mēģinājis, bet es liktu pusglāzi cukuru un tad pirms cepumu pielikšanas maisītu marmelādi iekšā un garšotu pa druskai līdz būtu vēlamais saldums. Domāju ka cukuru ar marmelādi varētu aizstāt aptuveni 1:1 pēc tilpuma vai nedaudz vairāk marmelādi.

Lucy (2013-07-04 09:37)      ja tu biji domājusi saldo bruneti,tad LaskovijMerzavec recepte ir laba,tik es vēl klāt lieku rozīnes,aprikozes,brūklenes
pēc receptes nekad netaisu,tik paciņu svieta gan lieku,parējo pēc izjūtām,katreiz sanāk 4 gab ...a receptes i-net,ka biezs google var tev palīdzēt

slieks (2013-07-04 09:50)      Man katru reizi sanāk savādāk, jo receptes nav.
Cukuru nekad nelieku, tā vietā kondensētu pienu (daudzums pēc izjūtas).
Rozīnes izmērcēju rumā, cepumus nedaudz aplaistu ar kafiju un obligāti - maltus riekstus. Dažreiz vēl nedaudz pieberu sasmalcinātas ledenes.
(Kakao un olas gan nelieku.)

Līdzīgi jautājumi
Aknu desa. (4 atbildes)Kupinatas majas desas (8 atbildes)Desu pildamais uzgalis galas masinai (10 atbildes)Desas sastavs (17 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu