Zirga gaļa!

Lido bijāt, ieknābāt zirgā?
Es nesaprotu, kādēļ tāds hajs sacelts ap to zirga gaļu? Vai tad zirgs nav liellops?

Lucy (2013-02-28 09:25)      Tirgū jau nu gan atšķirt tomēr varētu to zirga gaļu,bet desās gan ne.Tāpēc tās pārtikā vnk nelietoju.Cūkgaļu pērku laukos no zināma lauksaimnieka.

gravieris (2013-02-28 09:55)      Īrijā ēzelīšu desiņas bija tīri garšīgas...labāk ir zināms ko ēd.Zirgs lai ir zirgs un govs lai ir govs,savādāk sāks vēl te žurkas gaļu tirgot kā vistu spārniņus.

atspole (2013-03-02 12:43)      Bērnībā bija iespēja nogaršot žāvētu zirga gaļas desu. Garšoja lieliski!!!

Spicis (2013-03-13 21:38)      Kašķis ir par patērētāju neinformēšanu, protams, merkantīlos nolūkos. Noteikumi liek pircējam sniegt izstrādājumu sastēvdaļas. Tad zirdziņu bija globāli "aizmirsuši" pieminēt. Bet par LIELLOPU tēmu: nu pamēģini kaut vai krieviski to pateikt: говядина, конина, крупный рогатый скот... zirgu par govi nekādi neiesmērēsi.

voldemars123 (2013-03-18 13:14)      Ar to zirga galu ir ta,teiksu to ka ir,kadreiz 60 tos gados pirkam zirga galas desas,bija garsigakas par sim sojas desam,bet......tad zirgu bija loti daudz,kolhozos visu darija zirgi,maz bija masinu,traktoru,kad zirdzins vairs nespeja pavilkt vai lauza kaut ko,vai dzemdibas kas nogaja greizi,sos tulit uz kautuvi,vinus nearsteja ar tadam musdienu zalem,jo vienkarsi to nebija,bija vecais labais penicilins,kalkis skidrais ko laist vena un ihtiola ziede ar ko smeret ja kas struto,tas bija pamata,tatad tira gala no kautuves uz desu sehu,bet sodien to zalu ir daudz un tiek arsteti tie zirdzini,un kad piepumpati ar zalem ,redz ka nekas nesanaks,tad uz kautuvi,te ir ta starpiba,bet tagad lopu uzpirceji[kautuves] ieperk pa smiekligam cenam ap 30.sant.kg,vai pat mazak dzivsvara un ved galu uz Rigu galas parstrades uznemumiem par liellopu kautkermena cenam un tas jau ir LATOS PA KG. un pircejs parmaksa latus par kilogramu,pelna kautuve,parstrades uznemumi,un tirgotaji,uzmanieties,kadreiz desa ar zirga galu un liellopu pildijumu maksaja 0.90.kap.kg.labu apetiti

Fraansa (2013-05-01 18:01)      Es gan negribu ēst zirgs gaļu.... Tie, kam vienalga, laikam nekad nav bijuši tuvumā nevienam zirgam... Manos laukos bija zirgi, un es šo skaisto, gudro dzīvnieku nekad nevēlētos ēst. Tāpēc esmu pret to, ka, man nezinot, liellopa gaļas produktiem pievienoja zirga gaļu.

Līdzīgi jautājumi
Zirgu kamanas pieriga (5 atbildes)Liellopa galas izvele (3 atbildes)Aukstas galas recepte (3 atbildes)Bebra galas pagatavosana (10 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu