Par zirņiem pelēkajiem un citām ēšanas īpatnībām

Atlika man vienā ēdienu vietnē iekomentēt atbildi uz jautājumu, ka nav jēgas ar tiem zirņiem ņemties, jo tāpat nevienam negaršos un viss, tagad esmu valsts ienaidnieks - tantes panesās kā trakas savus arguementus dzelžainos bārstīt!
A realitātē ta kā ir: aiznesu uz darbu cienastā pelēkos zirņus un uzreiz kolēģi atrunājas - nē, paldies, šodien kaut kā ēst pat negribās, vīruss laikam... bet ja rosols aiznests, tad tas pazūd gaismas ātrumā!
Kas tur ir ar to ņemšanos ap zirņiem un speķi? Nu un nevajag man te stāstīt, ka garšīgi (ja vien pie bada nav!) un ka nauda nāks!
Sacepu piparkūkas un tagad domāju, ka vakariņās zirņu vietā man pilnīgi noteikti zivs būs!
Dāmas, baigi pieturaties tradīcijām, ka tik lai būtu, jeb atļaujat sev to prieku likt galdā to, kas pašām garšo?

mojito (2012-12-24 11:31)      Shad un tad garsho gan-teiksim. shovakar noteikti eediishu ! :)

Bazhix (2012-12-24 12:00)      Man arī ļoti garšo un ēdu ne tikai zsv :)
Bet pa galvu pārsvarā dabon tad, kad mēģina savu viedokli tā rupjā veidā uzspiest.. Ne tikai par orālo un anālo seksu, bet arī par to, ko likt vai nelikt galdā zsv :))

arnisb (2012-12-24 12:47)      OOO, ja man būtu zirņi...

Adamsone (2012-12-24 12:49)      Garšo, bet ēdu reti, jo puikam negaršo. Šodien puiks taisīs lasi, vēl būs panna cotta ar granātu mērci. Bet pīrāgus pirkšu konditorejā ( ja būs), jo gana slinka iru...

lasminaxxl (2012-12-24 13:24)      šad tad ēdam , visiem garšo ... šovakar arī būs ..

piparbecinja (2012-12-24 14:55)    1 tev uzmanības deficīts?
zirņus ēdu bieži, pārsvarā gan bezmizainos, mizainos retāk, bet tie ir kudi garšīgāki. ar sīpoliem un speķi - idejāls svētku ēdiens.:P
varbūt tu tos zirņus gatavot neproti, ka negaršo nevienam?

riks086 (2012-12-24 15:18)    1 Vienīgā problēma - šie tā pailgāk jāvāra... bet garšīgi ir, jo sevišķi ar speķi. Nu un kas attiecas uz sekām, tad tā sirsnīgi, ar baudu, "pagāzēt" vienreiz gadā taču var, vai ne? :))))))
Tā ka, Inga, kad nākamreiz vārīsi zirņus un liksi galdā ar speķi, dod ziņu, ieradīšos... Kefīrs no manis :)))))))))))

joens (2012-12-24 16:14)      Atkal te par gardām lietām diskutē, gandrīz klaviere ar siekalu pielija. Zirņi garšo, tikai mērcīti foršu (nekādu prastu speķi) vajag klāt.

Un vēl par pākšaugiem - pirmās cūku pupas ar sviestu (tiesa, ir problēma šaislaikos pie īsta sviesta tikt).

somziiliite (2012-12-24 17:27)      Man arī šovakar ir zirņi ar saceptu speķīti un sīpoliem, ne tāpēc, ka tā pieņemts, bet gan tāpēc, ka garšo. Pākšaugus vispār jālieto daudz vairāk nekā balto miltu izstrādājumus :) un zirņu zupa viena no mīļākajām:)
Vēl jāatceras, ka jānoēd visi svētkiem vārītie zirņi, lai nepaliek ne asaras nākošajam gadam :))

Ivans_neBargais (2012-12-24 17:44)      Neteikšu ka pārāk gašīgi, bet ēst var. Laikam man bērnībā nav pārāk spieduši viņus ēst :)

MaryClaire (2012-12-27 10:09)      neatceros, kad pēdējo reizi ēdu zirņus, starp citu tiem, kam trabli ar nierēm, labāk atturēties. mani svētku ēdieni bija "šuba" bez olām, bet ar āboliem [pašai garšo], īstais Oļivjē bez desas, bet ar vārītu liellopa fileju, un bez burkāniem. speķa rausīši, un siera rausīši, karsti kūpināts lasis ar sarkanajiem sīpoliem, cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar sviestu, stirnas fileja ar burkāniem un seleriju, īstais tiramisū homemade izpildījumā, vīnogas, končas, ij tāpat viss palika pāri ... :(

edmunds1969 (2013-01-03 23:31)      Nu, tāds cūkēdiens vien ir, bet hohmas pēc var arī kādreiz paniekoties. Tomēr neteikšu, ka būtu baigais to fans. Tad jau labāk krējuma maizi ar ķiploku gabaliņiem virsū :)

Pakaritampu (2013-12-26 20:56)      Galvenais, lai mājās laba ventilācija :D

tontons12 (2014-01-10 12:55)      Man ar garso zirni. es sacepu uz pannas ar sipoliem(negarso spekis). Un kam uzpusas veders , ediet vakara.. Nakti visi gul...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu