Latviešu nacionālie ēdieni.

Brauc ciemiņš no Beļģijas.Interesē latviešu nacionālie ēdieni.Izņemot zirņus ar speķi neko citu nezinu.Help!

MaryClaire (2012-09-05 13:49)    1 izveld laukā no pilsētas - ļoti tautiski vidzemnieciska ēdienkarte ir Braslas Krogā, pirms Straupes. un arī lielā Valmieras štrāse tūlīt būs gatava - palikuši 4 luksofori, bet pārējo ceļu var rullēt uz 120, bez aizķeršanās ...

kudala (2012-09-05 13:53)      un ko pati ēd ikdienā??? taču ne japāņu virtuvi katru dienu:) kādi ir Tavi bērnības ēdieni??? nekādu Ameriku neatklāsim, viss jau ir:)

fernfahrer (2012-09-05 14:00)      ja tas beļģis no Francijas gala, tad ar tipisku latviešu ēdienkarti tālu netiks no tualetes... Viņi tik treknus ēdienus neēd pamatā.

lindigais (2012-09-05 14:04)      Domāju,ka vislabāk spiest uz zivju ēdieniem - ceptas vai kūpinātas.

dzei_er_juings (2012-09-05 14:06)      Siļķe kažokā.

Tessa (2012-09-05 14:07)      nu nez,par shtovetiem kapostiem man butu bail,tiesham piiplam var palikt slikti.
vispar jau pilns nets,sakot ar musu kupinajumiem-arii zivju,beidzot ar siljkji-kartupeli-biezpienu,bukstinjputru.ja pati taisi.galja ar bruklenju merciit.
debesmanna ir izcils saldais,maizes zupa.bet vai ediis?

slieks (2012-09-05 14:12)      Izvāri skābeņu zupu ar kūpinātām cūku ribiņām. Sklandraušus pie zāļu tējas.
Tikai - vai tas garšos?
Kad ciemojos Vācijā, draudzene palūdza, lai izvāru ko latvisku. Paskatījos ledusskapī - olas, piens ir, milti arī, izvārīju piena kunkulīšu zupu.
Draudzene aiz pieklājības vienu karoti apēda, meitene tikai pabakstīja kunkuļus, bet vīrs vispār pie galda nepiesēdās. Viss katliņa saturs tika forelēm dīķī. :))

Just_ (2012-09-05 14:17)  1   Kartupeļu pankūkas (nav gan īsti latvisks ēdiens) ar krējumu, brūkleņu zapti (bez cukura), mazsālītu lasi, laša ikriem... Atceros, viens vācietis man reiz smējās, ka latviešu nacionālā virtuve sastāvot no skābā krējuma.

violinn (2012-09-05 14:23)  1   Tā ļoti gribi iepazīstināt ar latvisko virtuvi?:)
Padomā, kas ir tas, kas viņiem tur mazāk pazīstams. Tā pati rupjmaize, Balzāmiņš, nēģis, siļķe, kūpināta reņģīte vai lucis, žāvēts lauku speķis. Kādu nieku, kas mums savādāks. Var mēģināt putraimsacepumu ar asinsdesu un brūklenēm un vīnā mērcetu ābolu, bet nu jā,jāreķinās, ka var arī negaršot.
MaryClaire nosauktajā krodziņā tiešām ir ļoti tautiski laba virtuve, arī Igates pils Dzirnavu krodziņā. Skaisti. Var aizvest kādu riņķi uz Vidzemes pusi.

Spicis (2012-09-05 14:27)  1   Tukšas runas: kādi nacionālie ēdieni? Vai tie ko zemnieki lika galdā strādājot pie muižkunga - sautēti rāceņi? Pats tādus neēdīsi, bet dabīgi kūpinātu speķi vai iepriekš izmarinētu vistu, Tu neatradīsi, kur vēl reņģes, butes, lucīšus. Šprotes ar viņu acīs tāds jancīgs uzkožamais, bet dzērvenes pūdercukurā - galīgi nepārvarama ideja. Ved uz Lido, nemocies. Tā pati tradicionālā vāciskā virtuve derēs arī mums.

Lucy (2012-09-05 14:34)  1   Ja ir lauki,tad var pa skaisto izklaidēt to Beļģi.Vnk kūpnāta gaļa laukos,mmmmm
sacep kotletes,sašmorē vistu,aknas ceptas klāt kartupeļus un+ zaļumus,gurķi,tomāti un kur vēl kārtīgs skābēts gurķis mmmmm
Ja nav svaiga gaļa,tad sacep žāvētu gaļu,kā to darīja senči+ kartupelis,piena mērce un skābēts gurķis.Būs tev pa Latvisko.Nekādā gadienā tikai ne šašliku!
Saldajā ogo,ābolu ķīselis ar bubertu,ja vēl mak siet īstu kimenu sieru,tad pie vīna glazes var ar to pacienat,man dikti garšo ķimeņu siers,kaut tagad pievieno klāt jau papriku,zaļumus,nokūpina,vnk pirkstiņus var ēst un laizīties.

LaskovijMerzavec (2012-09-05 14:41)      Auzved uz Kauguru Kuurinju...
Bus viss kopaa juraa, cukas stilbinjsh ar stoveetiem kaapostiem...

/... un pasrejo apskaties tepat PA ... bija teema par latvieshu eedieniem.. ar visaam atbildeem.../

fargo (2012-09-05 14:41)      karpeļu biezenis ar siļķi(nemarinētu) un biezpienu. karpeļu pankūkas, gan ar zapti, gan krējumu. ķilavmaizes. ābolkompoc.
un vispār, nacionālais ēdiens ir tas, ko pietiekami regulāri kādas tautas pārstavji lieto uzturā.
ja karpeļu pankūkas nav lv nacionālais ēdiens, bet vācu, tad gribu atgādināt, ka kartupeļus ieveda no amerikas. un ja patin filmu kaut nedaudz tālu, tad eiropa ir caurstaigājamā māja un francūži nav nekādi francūži, spāņi nav nekādi spāņi un itāļi nav nekādi itāļi... patiesībā. tādi raibi sētas kranči kā jau visi.
un mans nacionālais ēdiens ir picca. tikai to neviens nesauc par picu, bet plācmaizi ar manierēm. tb vienreiz ar saldajām piedevām pa virsu, citu reizi ar gaļu un sieru(es ceru ka gaļa un siers nav kādas noteiktas tautas nacionālais ēdiens?), vēl citu reizi ar zivīm. kāpēc lai to saukt par picu? tā ir plācmaize. nacionālais ēdiens. tādi pīrādziņi.

kokote (2012-09-05 14:54)      Vai tas to beļģi interesē vai Tu tā gribi "izpausties"?
Fargo- beidzot es arī savu latvisko identitāti sameklēju: plātsmaizes man patīk un padodas :D:D

MaryClaire (2012-09-05 15:04)      :) paldies, fargo, par īsti latvisko ēdmaņas nosaukumu! arī man sanāk tā plāCmaize - es pat to plāCmaižu pannu nopirku, priekš apaļajām plāCmaizēm.

nu, nepieminēt biešu zupu būtu negods, bet nevis boršču, bet tieši biešu zuPPu

undine (2012-09-05 15:17)      Kartupeļu biezputra ar mērci,
Kartupeļu putraimu biezputru ar mērci,
kartupeļi ar siļķi un biezpienu,
svaiga kapostu zupa,
dārzeņu sautējums utt

dzei_er_juings (2012-09-05 15:31)      Plus, ja vajag padzirdīt ar ko kreftīgāku, pārmaiņas pēc standarta balzama vietā padzirdi ar Allažu ķimeli.

Parama (2012-09-05 15:47)      latvietim mīļākais ēdiens ir otrs latvietis! Piedāvā ciemiņam kādu savu labāko draudzeni

wolands (2012-09-05 15:48)      Vēl ir grūbu risoto, ja labi pagatavots. Parasti kūpinājumi ārzemniekiem garšo - vislabāk vistas.
Pankukas ar zaptēm beļģi diez ko nepārsteigs, bet svaigās ogas ar cukuru garšos protams :)
Pieminētās siļķes ar biezputru - ja šamo diez ko neciet.
Nepiedāvā rupjmaizi un auksto zupu - tobiš var, bet tikai kā apskates objektu ;)
Bet vispār jau vieglāk uz kādu krogu aizvest ar moderni - latvisko ēdienkarti :)

Visvaris1952 (2012-09-05 15:48)      Tas beļģu diedelnieks būs trifeles atēdies.Tādēļ sākumā cel šim priekšā vien kreftīg sēņu mērcīt ar kartoškām un rūgušpien!
A saldajā šūnu medu ar vis rām un pien klāt. Tad redz, ko tas švābs var vinnet un kas šis ir par putniņ!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu