Čuguna panna

Sveikiņi! Ja kādam ir pieredze, lūdzu pastāstiet, kā sākt lietot jaunu čuguna pannu (baltkrievu). Pamācībā teikts - izkarsēt, pēc tam ieeļļot un eļļot arī turpmāk pēc katras nomazgāšanas. Pārdevēja teica, ka jāieber rupjā sāls un tad jākarsē. Paldies iepriekš!

zegra (2012-09-01 23:40)      Pārdevēja pilnīgi pareizi teica, vajag kārtīgi izkarsēt krietni uzberot rupjo sāli, sākumā var ieļļot, kad iecepsies tas vairs nebūs vajadzīgs, un varēs mazgāt ar visu ko, un berzt arī, tikai ar to nevajag aizrauties, un nav arī vajadzības, jo kad tā ir iecepta, piesvilināt ir liela māksla;)
Vispār baltkrievu čuguna panna ir ļoti laba lieta, es praktiski to tikai izmantoju, man uzdāvināja franču vara pannu, tā ir ūberkruta, pēc cenas tā kā divdesmit baltkrievenes, bet tik un tā par čuguneni nav labāka.

TojamaTokanava (2012-09-02 00:08)      Čuguna pannas, lielākā vērtība virtuvē, tūlīt pēc sāls un kafijas.
Bet sāls un eļļas, tauku labāk, recepte ir dzirdēta kā vienīgā, par vairākām karsēšanas reizēm, nezinu. Iespējams, tikai un vienīgi, paša čuguna materiālam nepieciešams, iekšējie spriegumi, ķīmija utt.

JurisK (2012-09-02 02:26)      Man shkjiet - nevajaga mekleet probleemas, kur to nav. Un meegjinaat rakstiit instrukcijas dabiigaam noriseem. Nekas tur nav jaadara - pirmajaa lietoshanas reizee izkarsee, nomazgaa, kaut vai ar ferii, peec tam lieto. Kaa teica - jo vairaak lietosi, jo labaak darbosies! Tad ta uunikums - chuguna panna!

Vientulais_vilks (2012-09-02 13:24)      Cuguna panna ir vieniigaa, ko lietoju, jo izlasiju rakstu, ka teflons, ko lietojot teflona pannas, pamazaam apeed cilveeks, izniicina vina plausas un vispaar ir sausmiigi indiiga viela. Bet cugunu var mieriigi kasiit ar nazi vai ko vakag, cik grib un nekas kaitiigs neatdalaas. Bez tam jaatbalsta vieteejais razotaajs, jo Liepjas metalurgs kausee to cugunu

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu