makarūni (macaroons)

nejaukt ar pastām (makaroniem).
lūdzu padalīties ar makarūnu pagatavošanas metodēm.
uz gogles tanti nesūtīt - lasīt pati māku.
vēlos personīgo pieredzi, vai draudzeņu gatavoto.

never_pa (2012-04-20 14:17)      1. nav svaigas olas;
2.olas no ledusskapja via nav pirmā svaiguma;
3. Nepareizi sajauci sastāvdaļas;
4. Pārāk bieži virināji cepeni.

belochka (2012-04-20 15:02)      veel tur taada fiicha, ka tie olu baltumi ir japuto ljooooti ilgi, nevis tikai saputo taa, lai ir putaas, bet japuto kadas minuutes 10.
un uz aci tur neko nevar beert, visam jaabuut preciizi grams, gramaa...

slieks (2012-04-20 15:33)      Olbaltuma cepumi (bezē) jācep ļoooti ilgi un diezgan zemā temperatūrā, apm. 140 grādos. Praktiski jākaltē.

Drole (2012-04-20 16:40)      olbaltums "sakrīt" - olas par slapju?
http://www.examiner.com/food-in-los-angeles/10-essential-tips-for-perfect-french-macaroons
http://bakeitoff.blogspot.fr/2009/10/macarons-tips-tricks-and-how-to.html

JurisK (2012-04-20 16:52)      Nav nekā vienkāršākā kā parasti bezē cepumi, iespējams, ka mandeles pirms cepšanas kārtīgi jāgrauzdē, lai dabūtu ārā mitrumu. Tikai ar mitrumu var izskaidrot sakrišanu.

snamlet (2012-04-20 21:04)      Pirms olu baltumus sāc mikserī kult piemet šķipsniņu sāls (tā, lai to mazlietiņ jūt..pie cepšanas nejutīsi) un kulšanu sāc ar ar 1., pēc tam ar 2. pa 5 min., tad trešo.ātrumu līdz baltums būs sakults cietās putās. Esi uzmanīga ar garšvielām, īpaši ar apelsīna miziņas pievienošanu. Šai gadījumā labāk piepilināju 2 pilienus mandeļu ekstrakta...sanāca fantastiski garšīgi, bet vairs nav...apēdās. Bet ļoti garšīgi!

Just_ (2012-04-23 09:11)      Tad jau tie paši bezē vien būs. Atceros, vienā Burdas receptē bija teikts, ka daļu cukura puto ar olu baltumiem, un tad ņem pūdercukuru, bet daļu pēc saputošanas vienkārši iemaisa baltumos, un tad ņem graudiņus, tas turēšot to olbaltumu stingru žāvēšanas (jo tā nav īsta cepšana) laikā.

dainulite (2013-04-05 18:18)      Es esmu édusi macaroons,ko nopirku veikalā un tā arī nesapratu kā gatavoti tie.Jebkurā gadijumā pēc bezē cepumiem nē un es pat teiktu ka viņiem nav nekāds sakars ar bezē. Gardi un dārgi.

laimalux (2013-04-07 22:08)      :)
macaroons gatavošanai olas vismaz dnn patur ārpus ledusskapja, tad puto ne ilgāk par 45 sek ar profesionālu tehniku, nju 1 min ar rokas miskeri, olbaltumam jāveido mīksti pīķi. Nevar lietot šķidrās pārtikas krāsas. mandeļu miltu/pūdercura maisījumu iejauc 3 piegājienos. tad izvedo cepumiņus, ap 1 h žāvē un tikai tad cep pie 150 grādiem... max 15 min....pareizi uzceptiem izveidojas kājiņa.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu