Mērces tradicionāli miltu mērču vietā
Sveiki, visu bērnību un arī jaunību esmu baudījusi un pati gatavojusi tradicionālās gaļas mērces ar miltiem un krējumu. Gribas ko veselīgāku, ne tik treknu. Zinu ir visādi modernie pesto un salsas, pēdējo no tiem esmu mēģinājusi pagatavot, bet ne visai patika. Kā Jūs gatavojat mērces?
Drupaccinna (2012-04-17 00:08)
5
1
http://www.receptes.lv/receptes/gatavot:merces/ ; http://www.receptes.lv/receptes/gatavot:aukstas-merces/
Lai izdodas un labi garšo! :)))
babyjag (2012-04-17 00:14)
man piem mērces ne visai..
nu labi - tur pie cēzara salātiem tā īpašā mērcīte ar anšoviem.. bet in general - mērces neizvēlos. un negatavoju.
Rudensroze18 (2012-04-17 00:22) Man negaršo miltu mērces kā šķira, parasti, gaļu sutinot, izmantoju tomātu pastu ar dažādām garšvielām vai arī vienkārši to pašu buljonu, kurā gaļa gatavota, kā mērci pasniedzu pie kartupeļiem vai citām piedevām.
Mezhavecis (2012-04-17 00:23) Tev tā kā par agru taisīties uz labprātīgu ķelles nolikšanu.Bet ja jau gribi,tad sāc tik ķemēt iekšā sojas vai kādu citu modificēto produktu mērci.Domā,ka Tava vecāmāte,un citi senči ar pirkstu bij taisīti?
normiss (2012-04-17 00:30) kas tad Tev tagad ir? ne-jaunība? knapi mātes taisīto miltu zosti no lūpām noslaucījusi:DDD
elsa (2012-04-17 08:26) Es pārsvarā spiežu uz salātiem. Tad mērce nav vajadzīga.:)
MaryClaire (2012-04-17 08:30) pēc iespējas nelietoju. ēdienu "aizdarinu" ar zaļajiem salātiem, kuriem parasti kā mērce tiek lietota eļļas un etiķa [vai citronu sulas] kombinācija.
Lucy (2012-04-17 08:44)
Miltu mērces ēdu tikai pie savējiem laukos,es pat tādu īsti gatavot nemāku.
Man pat neprasās ikdienā mērce.Receptēs var daudzko atrast.
Svaigās mērces vēl pa retam var,blederī sablendē ko sirds kāro.
krējums,majoneze,sinepes,ābols,mārutks,avakādo u.t.t protams nevisu kopā ko uzskaitiju,izvēlies kas labāk garšo.
Ezjule (2012-04-17 09:06) Ja mērce slikta, bet nepatīk arī ēst sausus kartupeļus, tad vienkārši katreiz jātaisa kartupeļu biezputra.
Ai_rina (2012-04-17 09:20) Miltu mērces gatavoju reti.Sutinātai gaļai pašai veidojas buljons,pielieku vai nu tomātu pastu,vai skāba krējuma karoti.Tomēr,iebrūninātu miltu piena mērce,man pat ļoti labi iet pie sirds:)
slieks (2012-04-17 09:20) Kad ciemiņi nāk, taisu mērci. Ikdienā iztieku ar krējumu, majonēzi, aso ´´zapti´´, kas nu ir pa rokai. A mērcei sacepu vispirms sakapātas sēnes vai papriku+sīpolu+rīvētu burkānu, pielieku karoti cepešu taukus un tad tos miltus minimāli. Tad negaršo kā tipiska miltu mērce.
annika1975 (2012-04-17 10:22)
Nekas labāks par saldo krējumu nav gadījies.
Ja gribas biezāku mērci, es kārtīgi buljonā izsutinu sīpolus, burkānus, brokoļus, spinātus, tomātus, selerijas, var arī kabaci, čili (kas nu gadās) un beigās to visu sablenderēju. Ja mērce ar gaļas gabaliņiem vai ribām, tad tos pirms blenderēšanas gan vajadzētu izmakšķerēt, citādi pļurra vien sanāks.
leone (2012-04-17 11:02) Nopērk paciņu sarkanās vai zaļās karija pastas,kuru vispirms pakarsē pannā ar nedaudz eļlās,tad pielej bundžu kokospiena.Ideāli ar rīsiem un vistas fileju,bet varbūt var arī ar ko citu.
amant (2013-02-19 19:44) pareizi pateikts, ja ir drusku biljona, ja nav uzcept drusku siipolinju, kjiploku, pielikt klaat kariju, piebirdinaat izmalcinaatu koriandru ar kardemonu (piestaa), un pielej klaat kokospienu !!!!!! Uzbeert pa virsu zaljumus, kaadi ir pie rokas ! Un vairs nekas nevajag! Ja kaa tiiro meerci un aatri... un nav kaloriju, tik cik elljaa cepshanai... bet ja ir laiks, tad jau var njemties stundaam....