Vai piedomājat ko pērkat pārtikai?

Nesen skatījos Tv sižetu- ļaudis pērk zivis, desas, dažādus konservus, maizi utt. Bet vai esat pārliecināti, ka tā IR lietojama pārtika?

Lucy      Piedomāju,pat ļoti,cik nu iespējams mēs pērkam partiku laukos,gaļu,olas,biezpienu,krējumu,dažreiz pienu.
Pārējo pārtiku kas nopērkama veikalos šķiroju rūpīgi.Desas praktiski neēdam,sieru skatos lai nav siera izstrādājums.
Es labāk apēdu mazāk,bet kvalitatīvu pārtiku,manis pēc tādas desas nodaļas var arī nebūt vispār!!

Maxx      p_p (2012-03-30 12:38) viedoklis
protams, ka vislabāk ir ēst pašrocīgi izaudzēto, bet fakts ir tāds, ka pārtika ir pilna ar visādiem sūdiem un gan jau arī nākotnē tie mazumā neies, tāpēc vienkāršākais variants ir pieradināties un pielāgoties, jo "pastāvēs, kas pārmainīsies"!

zem šito parakstos un absolūti piekrītu! jāpielāgojās un organisms pat ļausies zemi ēst da pārstrādāt!!

Vientulaisvilks      Ja man trāpās kādu zarazu apēst, tad es pēc tam visu kārtīgi iekšā dezinfekcēju-- labu vodku, asos čilli piparus, sarkanos, siļķi, sīpolus, ķiplokus un tad otrā dienā kad iet nodot atskaites, tad jūt ka vēl dedzinā !!! Vecenes tad mūk pa gabalu!!!

slieks      Piedomāju gan. Principā nepērku desas un t.s. ´´izstrādājumus´´ (siera, krējuma). Vistas - reti. Zivju/gaļas konservus arī nē. Protams, ne katru augli un dārzeni pērku.
Pārlieku nepētu un neiedziļinos, bet k-kā intuitīvi jūtu, ko man negribas mutē bāzt.

iterators      nepērku, bet iegūstu pārtiku pei Rimiša esošajā atkritumu tvertnē....KO NU?

Bazhix    1 Forši... :)
2h pētīt iepakojumus, izvēlēties labus, kvalitatīvus bezE produktus, lai būtu veselīgas vakariņas un brokastis, bet pusdienās aiziet uz kafejnīcu nograuzt kotleti :)
Es esmu pārāk slinks priekš tā visa. Pērku desu, siera izstrādājumus (ja nav normāla siera) un želejkonfektes. Nu un, ka nomiršu 5 gadus ātrāk? Vismaz nepatērēšu 20 gadus lasot etiķetes :)

GarlaikotsLaucinieks      Nesen, šķiet, Laimas šokolādei mainījās sastāvs - tagad to vairs nepērku.

Mēdzu veikalā izpētīt, kas rakstīts sastāvā. Ne vienmēr tas līdz.

Zivis lielveikalos pirkt neriskēju, lai gan garšo gan svaigs lasis, gan dažādas kūpinātas zivis.

Toties par veikaliem labi zinu - jo kaut kas garšīgāks, jo vairāk tajā kaitīgas ķīmijas, tāpēc ne vienmēr ir viegli izlemt, vai pirkt kaut ko dārgu un pēc garšas ne visai, vai garšīgu, nedārgu, bet izcili kaitīgu :P

wolands      Vispār +/- zinu. Labāk nebūtu interesējies. :( Tagad katru reizi desu apēdot slikta dūša sametas ... :( Bet vispār cenšos stipri piedomāt ko pērku.

_CatNap      musdienas veikalos vertigas, dzivas partikas vispar vairs nav.
bet kaut kas jau jaed. lai dakteriem darbs!

GarlaikotsLaucinieks      He, he, woland, es arī nesen saklausījos reklāmu par vienu desu - traki sagribējas, bet, kad veikalā apskatījos sastāvu, uzreiz noliku plauktiņā atpakaļ.

Par to cenu kilogramā var GAĻAS karbonādi nopirkt :P

Parama      kad ir laiks pie plīts stāvēt, tad var arī karbonādi, vai svaigu zivi izcept, bet, ja laika nav, tad jāēd, kas pagadās.
ja bērnībā pārāk neizlutina kunģi, tad organismam nekas nekait arī mūža garumā, visādus draņķus ēdot:)

piparbecinja      parasti nepērku produktus ar modificēto cieti un e-vielām. bet siļķes, piemēram, nav bez konservantiem veikalos dabūjamas. tā kā sanāk to kaitīgo vielu mazāk, nekā tiem, kas ēd visu, kas pagadās.
skeptiķiem - kāpec tad ir tik daudz alerģiķu, astmatiķu diabētiķu utt, ja jau visi produkti ir veselīgi?

av2      protams.Uz eedamo taupiit nedriikst, vai arii vienaldziigi iztureeties. Jo tas viss atgriessaas atpakll passa veseliibai.

senga      Kāpēc gan ne??Katrs var lietot pārtiku pēc izvēles,cits ēd dārzeņus,citam garšo arī desas,konservi. 2012-08-25

kokote      Tik tā garām ejot: pozitīvi ik pa brīdim par veselīgo ēšanu runāt un sev atgādināt (lai gan autors vispār ne par to jautājumu uzstādīja, bet par tārpiem negribu- kaut kā nav trāpījies, vai esmu apēdusi napamanot), tikai LV lietot ļooti veselīgu pārtiku, nenodarot pāris savām gastranomiskajām baudām var vai nu naturālā saimniecībā mītošs vai arī ļoooti bagāts cilvis ar pietiekami daudz brīva laika vai arī iespējām noalgot kādu, kas to visu attiecīgi sagatavo un seko tam visam līdzi. Pēc iespējas cenšos gatavot pati un produktus iepirkt zināmās vietās, bet bez e vielām laikam jau neiztieku...un kā Gove saka, kad ir laiks, tad varu gatavot, a kad tas laiks nav nemaz- tad man dežūrpaka pelmeņu saldētavā- kāds tur veselīgums :) :) 2012-10-02

senga      Desas minimali...ari citus pusfabrikatus... 2015-11-27

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu