Latviešu ēdiena recepte

Tiek rīkots pasākums, kur katrs var paspīdēt ar nacionālo ēdienu. Kādds tad īsti ir nacionālais latviešu ēdiens. Lūdzu, tikai tos pretīgos zirņus ar speķi neminiet, tādu neviens pat nemēģinās pagaršot, jo uzskatīs par cūkēdienu. Skābi kāposti nav pieejami, rupjmaize arī, kūpināta vista arī. Un nedomāju, ka auksto zupu kāds arī riskēs ēst. Kas atliek?

Drupaccinna      http://kristinesreceptes.blogs.lv/category/latviesu-nacionalie-edieni/
http://www.receptes.lv/receptes/citi:nacionalie-edieni/
Atliek tik izvēlēties, lai labi garšo :))))

Rudensroze18      Speķa pīrāgi vai arī biezpiena vai ābolu plātsmaize

fredisf    1 vajag gatavot viņiem popularu ēdienu nedaudz savādāk - A la LV ēdiens
un obligāti iestāstīt jokainus lv vārdus, lai saka kā nopietnu tostu.
F

fargo      Kāds risks ir ēst auksto zupu? Un zirņi ar speķi nav pretīgi, kas tās par blēņām?
Buljona pīrādziņus izcep.

bilesutirgotaja      piile ar aaboliem, cuukas cepetis, karbonaade..kaapostus pati vari ieskaabeet, pupinju zupa,kartupelu pankuukas ar dzeervenju zafti,saldajaa-buberts vai debesmannaa..tak miljons eedienu

meseris      Paņem kaut ko līzd ar pasi,kurā ieraksts LATVIETIS....:WINK
Ļaunakajā gadījumā KRIEVS...:WINK
Sliktakajā...,kas pagadijās...:)

lapsinja07      kaut ko no zivīm-lašu zupiņu!!!!
var sacept dažādas karbonādes-ar tomātiņu+siers,krabīši,sezama sēkliņām,sēnītēm-gaļīna visiem garšo!!!!
un kā ar kāpostu vīstokļiem!????

fridge      medus kūka. prasa mazliet laiciņu, bet pēcāk visi luncina astes!

lapsinja07      Latviešu virtuve galvenokārt sastāv no lauksaimniecības produktiem. Tā kā Latvija atrodas pie Baltijas jūras austrumu krasta, daļu virtuves sastāda arī zivju ēdieni.Latviešu virtuve ir ietekmējusies no blakus valstīm. Bieži izmantotas produkti ir iegūstami tepat Latvijā kā kartupeļi, kvieši, mieži, kāposti, sīpoli, olas, un cūkgaļa. Latviešu nacionālie ēdieni ir trekni, un tajos parasti netiek izmantotas garšvielas. Tipisks latviešu virtuves ēdiens ir vārīti pelēkie zirņi ar speķi-pate jau arī saai,ka zirņi,bet nederot!!!!!

un kā ar siļķi kažokā!!!!

fridge      ak jā, un Mātiš Ritiš (laikam viņš) reiz teica, ka latviesiem nav sava tīri nacionalā ēdiena :(

fargo      "pastāsti to japāņiem"
Nu, protams! Kas gan ir japāņu Fugu, tikai nepareizi notīrīta letāli indīga, salīdzinājuma ar šausmīgo un briesmīgo auksto zupu? Nieks! Nabaga japāņi.
Un par to, ka nav nacionālo ēdienu. Mudrīt mazāk vajag. Tak kaut kotletes uzceptu ar karpeļiem.

JurisK      Japaanjiem - taatad zivis! No jeelaam - mazsaaliita renjgje, vinjiem tur ivasii derees. Nogriezh filejinjas, apsaala ar saali un cukuru 2:1 un apm. peec 3st eed. Breetlinjas a la Kolka(der moiva, lai gan garsha buus nedaudz savaadaaka) lielk graapii kaartaam, pa vidu siipolu ripinjas, saals, pipari un sautee, kameer galja lec no kauliem. Riisu vietaa - pupas. Taa teikt - uzkodas un karstaas uzkodas. Galvenaa eedienaa -protams, ka kaartiiga, trekna, shmoreeta cuukgalja ar meerci un miltainiem kartupeljiem. Saldajaa iesaku dzeervenes ar cukuru. Salaatiem var tos pashus kaapostus - svaigus sagriezh, sastampaa graapii, kameer sula, ar saali, kjimeneem, cukuru - kameer ivasii saaliisies, skaabi kaapostu salaati arii buus gatavi. Un galvenais - nekaunies no savas tautas parazhaam, taas ir galvenaa veertiiba, kuru ljoooti noveertee, ja esi aarzemees! Veel jau ir biezpiens, siers, cepts biezpiens ar siipoliem un spekji, pietiekoshi latvisku eedienu. Ja kas - zinu gadiijumu, kad rietumnieki peec nogarshoshanas lociija iekshaa kaartiigu ukrainju spekji, par muusu kuupinaato ij nerunaajot - nozuda momentaa! Lai gan pirms tam bailees drebeeja, treknumu ieraugot!:) Domaaju, ka austrumnieki nav savaadaaki.

komsomolka      Bukstiņa biezputra un skābputra,sklandrauši. Par to,ka neēdis- ja neēd lai sit di... gar zemi. Pati atceros kā pirmo reizi uz Vāciju aizbraucu, tur vācieši mani cienāja ar jēlas maltās gaļas maizītēm- domāju, ka apvemšos, bet ēdu.Tādās nacionalo ēdienu prezentācijās, jo dīvaināk,jo labāk,nevajag kautrēties.

Edijs1974      Sautēti skābie kāpoti, silti kartupeļi un gaļa. Kas var būt labāks par šo!

av2      studzene :)

violinn      Kā var vācu strūdele izkonkurēt plātsmaizi????
Un zirņi ar speķi nav nekāds cūkēdiens.
Uzcep mazās reņģītes vai siļķi.

Marija_Anna      1.Nezinu japāņu reakciju , bet piedāvāju auzu ķīseli ar pienu un kausētu sviestu. Vairāk tas gan vasaras ēdiens , ar alus garšu un skābens .
2. Rupjmaize vai saldskābmaize ar medu.
3. Kaņepju sviesta maizītes.
4...... Skatoties, cik seni latvisku ēdienu vajag.

atljaujietman    1 mēģini kotletes un minetu + sklandurauši (geišām ganjau sanāk labāk, bet pacenties)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu