Recepte bez nosaukuma - palīdziet

Nu man te atkal sanāca viens labs gara darbs virtuvē, tikai nezinu kā lai to nosauc. Varbūt Jums kādam būs laba ideja.

Tātad:
Kabacis, žāvēta desa (varbūt arī cita veida žāvējums), olas

Nomizojam kabaci un sagriežam kubiņos (cik nu kuram lieli patīk). Liekam to uz pannas un apcepam. pa to laiku var sagriezt žāvēto desu (arī pēc savas izvēlas, kādos gabaliņos un formās). Kad kabači apcepušies un kļuvuši mīkstāki pievienojam tur desu. Tālāk jau pēc katra gaumes lietojam garšvielas. Manā gadījumā tikai Vegeta. Derēs arī gaļas kopējā utt. Kad tas viss jau gandrīz gatavs, iesitam olas (skaits pēc paša izvēles) un izjaucam tās cauri. Tā lai visam cauri tās olas sacepas. Maisam, maisam maisam, un kad olas redzam ir savilkušas cauri kabačiem un desai nogriežam mazu, mazu uguntiņu (elektriskās plītis varam izslēgt, jo tās paliek siltas ilgu laiku) un uzliekam virsū vāku. Paturam to visu siltumā apmēram 3 - 5 minūtes.

Baudām to visu kā nu kuram labāk tīk - majonēze, tomātu mērce, kādi citi salāti utt..

Labu apetīti.

Ceru būs idejas nosaukumam..

nenopietninopietna2 (2011-08-02 21:38)      Piecep klāt svaigas dilles, mazliet sīpolu un tomātus, būs "falšais vēzis". Un nekādas vegetas, tikai sāls un pipariņi!:)))

marmorakaraliene (2011-08-02 21:40)      Āmen!


Klau - "man kauns par mums", "mēs-latvieši" - bet te pēkšņi "jus tikai aprejat". Bija jāsaka "mēs tikai aprejam" - sevi arī vajadzēja pieskaitīt. Kad jau kolektīvs, tad kolektīvs! Un tad tālāķ atkal turpinās "mums slikti iet", "mus nemil" - nu neiet man slikti un mīl mani - vismaz kādi 10 cilvēki, mammas suni neskaitot.

Dvesele_kabata (2011-08-02 22:01)      A kurā vietā te ir ta saucamā apriešana? Redzu tikai humoru.

nakc (2011-08-02 22:11)      "Studentu vakariņas"

marmorakaraliene (2011-08-02 22:15)      Dvesele_kabata - marijas tantei vai nu opera, vai tēma nojuka.

JurisK (2011-08-03 02:13)      Kas te, jauno kjiimikju pulcinjsh salasiijies? Naatrija hloriidu var lietot, naatrija glutamaatu nee? Bet tachu lieto! Un pie tam lieto veel trakaakas vielas, ja taa padomaa! Normaala, fiksa recepte, man tik patiik kabaci pacept ilgaak, lai uudens no pannas izgaro, peec tam veel piegriezt tomaatus un arii, kameer uudens nav. Protams - zaljumus pashaas beigaas. Bet vegetu juus ij nepamaniitu!:))) Ljoti labi shitaa shljura pasee ar vistas galju - kameer peec kaartas iztvaiko no daarzenjiem uudens, cepoties, tikmeer arii vistas galjinja ideaali izsutinaajusies un garshas uznjeemusi. Nosaukums - Vistas frikasee ar kabachiem un baziliku(un par vegetu ne vaarda):)))

e_rupucis (2011-08-03 08:04)      Ķencītis!

Bet vegetu tiešām labāk aizstāt ar ko citu, piemēram, ANNIŅU (kaltētas garšvielas bez sāls)

Nenopietna - tev +10, par falšo vēzi nebiju aizdomājies.... :)

tiritomba_a (2011-08-03 08:50)      kāda starpība kā sauc. tās sausās garšvielas vasarā???? pamuļķis ... tā arī var ēdienu nosaukt.
pie kabača labi garšo oregano, daudz! un dilles, un svaigus tomātus bez mizas var piecept klāt. svaigi drupināti melnie pipari. un vienīgais sausais, kas tur var atrasties - kaltētas paprikas pulveris (no Ungārijas - parasti suvenīros tos ved), - 1 ēd.k. ar kaudzi.

tiritomba_a (2011-08-03 08:51)      P.S. majonēze un tomātu mērce vasarā lai nu paliek veikala plauktā.

Palomino (2011-08-03 18:44)      Bijis kabača vietā vēss aliņš, teiktu, ka tās parastas policista brokastis, bet tagad nav ideju. /ieslīgst ideju meklējumos

Luusila (2011-08-03 23:30)      olai var vēl sieru klāt pierīvēt. ja grib lielāku ēšanu, tad rīsus piebērt, vistas fileju sīkos gabaliņos apceptu pielikt, tad arī kariju piespert klāt. Nu tas tāds ķēpājams ēdiens - variācijas daudz un dažādas.

dviiniite7 (2011-08-07 19:55)      gun_for_fun klopsis, vēl dilles uzkaisi pa virsu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu