maizītes

esmu nolēmusi viesus pacienāt ar maizītēm, taču parastās desmaizītes kaut kā negribas uz galda likt... Vai jums ir kādas citas "receptes" kā feini pasniegt maizītes? :)

inj      vislabaak tikko cepta baltmaize (sagriezta nelielos gabalinjos), bet, ja nav, tad der arii drusku apkaltusi, un apgrauzdeeta uz pannas vai cepeshkraasnii.
Pasniedz ar diviem traucinjiem. Vienaa:svaigi, riiveeti, ljoti gatavi tomaati, kuriem klaat drusku oliiveljlja, caur spiedi izspiests kjiploks un garshai saals. Otraa traukaa:majoneeze, kurai piejaukta oliiveljja un atkal jau caur spiedi izspiests kjiploks.
Shii recepte, protams, ka ir slaidas figuuras killers, bet garsho fantastiski (pie nosaciijuma, ka visas sastaavdaljas svaigas un kvalitatiivas). Eed visos smalkaakajos spaanju un itaalju restoraanos;) Saucas - pan com tomate i aviolli.
P.S.Aizmirsu piebilst, ka eed:)Maizes gabalinju saakumaa pameercee tomaatu traucinjaa, tad aviolli, un baazh mutee;)

zilani      Nopērc vītinātu desu - sagrieztu ļoti plāni, sarīvē rupji sieru, samaisi to ar majonēzi un marinētiem smalki grieztiem skaidiņās gurķiem. Veido tādas kā tūtiņās , ko piepildi ar to siera masu, nostiprini ar zobbakstāmo. Uz zilā siera gabaliņa liek olīvi, tad vīnogu, visu caur dur ar zobbakstāmo vai kanapē dakšiņu. Var nopirkt rudzu maizi, sagriezt neregulārās formās, pārsmērēt ar ingvera sviestu, pa virsu marinēta šampinjona pusīte un cheri tomāta ar pusīte, nostiprina ar to pašu zobbakstāmo, kam galā uzvilkts kukurūzas graudiņš.

tiritomba      nu, neesi skopa - nopērc maizes "mašīnu" - elektrisko maizes krāsni, lētākās maksā ap 40 latiem (pašai tāda ir). nu jau mēnesi no vietas es divreiz dienā cepu svaigu maizi pati - parastu, ar riekstiem, ar rozīnēm, ar kanēli, kā rupjmaizi, ciabatu, franču maizi - pie franču maizes var pakavēties ilgāk - četrās stundās gatava bez klātstāvēšanas - maizi cepot iemīca mīklā šķiņķi, olīvas, salami, sīpolu, rīvētu sieru, vidusjūras garšaugu maisījumu. kad gatava, vienkārši sagriež šķēlēs un pasniedz. pat sviestu virsū ziest neprasās. tiesa, tas vairāk mājas variants, kad smalkumu neprasās, bet viesim apetīte laba. maizes mašīnai ir ļōōōti daudz recepšu - var pusgadu cept dažādas, un neatkārtoties.

slieks      Sagriez bageti šķēlītēs, apsmērē ar kausēto sieru, apkaisi ar uz smalkās rīves sarīvētu cietāku sieru, virsū uzliec notīrītu apelsīna daiviņu un maziņu kriksīti selerijas lapas (vairāk izskatam). Vispār pikants siers ar apelsīnu labi garšo, vari kaut ko citu arī uzkombinēt.

Vanilla_      Kāpēc jāgatavo parastas desmaizītes, ja var sagatavot neparastas? Ņem talkā piparkūku formiņas un ar tām no desas un maizes izspied zvaigznes formiņas - pa virsu marinēta gurķa gabaliņš un pa skaisto ;)

veesmina      Pie mums iecienītas ķiplokmaizītes, tās kārdina un pašas pirmās tiek nograuztas , ja par pikantu, tad vēl uz tostermaizes ( neceptas) sķēlītēm krabju salātiņi ir nākamie pēc kā rokas stiepjās. Var arī saldās maizītes kārumniekiem( iebiezinātais piens vai šokolādes sviestiņs un auglīši )

Palomino      Ja negribas parastās desmaizītes, uzmeistaro parastās lašmaizītes.:)

dikucis      sagriez krabju nūjiņas slīpās šķēlītēs, mitras apvārti ar sezama sēkliņām, pannu sasmērē ar sviestu, uzcep tās nūjiņas, atdzesē, sasmērē fraņču baltmaizes riciņas ar sviestu un liec uz maizītēm tās krabju nūjiņas, ir ļoti skaisti, nedārgi un visiem garšo. Dekorēt nevajag, jo skaisti izceļās tās sarkanās maliņas un brūnās sezama sēkliņas. 2010-12-02

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu