Sālītas vīnogu lapas

Kādu vīnogu lapas, kurā laikā plūcamas un kā sagatavojamas ziemai?
Meklēju internetā, tādu īsti precīzu recepti neatradu.
Varbūt kādam tāda recepšu grāmatā aizķērusies? Iespējams , tās var vēl kādā veidā ziemai konservēt?

Feks (2010-08-02 18:58)      Man ir aizdomas, ka tās lapas, kurās kaukāzieši tin gaļu, nav gluži tās, kas aug Sabiles vīnkalnos...

Tessa (2010-08-02 19:54)      draudzinj,marine tapat,ka gurkjus,tadas pashas proporcijas,ij bus tev dolma ziema:))

marcipana_tulpe (2010-08-02 20:00)      Sastavdalas.
9%etikis 500g. sals-1 edamkarote,vinogu lapas( maza lielveikalu kulite kartigi sastampata ar lapam).
Uzvara etiki kopa ar sali.Varosaja marinade noplauce vinogu lapas.Patur dazas minutes,tad karto trauka,kura uzglabas.Kad visas lapas ievietotas trauka,tad parlej ar atlikuso marinadi.

ina51 (2010-08-02 20:27)  1   un ko ar tām lapām tad dara...pastāstiet man,lūdzu...esmu nezinīte šai jomā...

Uma21 (2010-08-02 20:31)      Der, der ari tās, kas pie mums aug. Tik nolasi vidēji lielās, un liec labu malto gaļu iekšā (vislabāk jēra plus liellopa gaļa). Liec vārīties/sautēties nelielā ūdens daudzumā un gatavs! :) Kad gatavs klāt krējumiņu un aiziet:)

Lucy (2010-08-02 20:38)      Sālītas vīnogu lapas foto piefiksēju ko saka marcipana_tulpe .
planšēt man liekās vajag vnk varītā ūdenī,tad liek burkās,marinādi pa virsu..tikai nedaudz izbrīna par etiķi,jo tam ko tirgū pērk etiķa klāt nav???

Lucy (2010-08-02 20:47)      Ja uzzināsi,pasaki man arī..man tas interesē..kā reizi es gribēju svaigās vīnogu lapās pamegināt,bet ietinu tradicionāli kapostu labās.

Uma21 (2010-08-02 20:51)      Nu vispār pagājušo ziemu ielikām vnk sausas vīnogu lapas burkās un tā pavairāk sāli klāt (tādā kā kārtojumā - lapas-sāls-lapas-sāls). Tās gan tika nākamo 2 mēnešu lailkā pagatvotas un ideāli. Nezinu, kas ar viņām būtu ilgāk turot tai sālī..etiķi likt klāt nav mēģināts.

sakarigaa (2010-08-02 21:22)      Esmu taisījusi dolmu no svaigām vīnogu lapām - super sanāca. Lasīju ka var saplūktas lapas cieši sarullēt (protams uzreiz vairākas) un ielikt saldētavā līdz ziemai. Konservēšanas recepti atradu krievu saitā. Uz 1l ūdens ņem 300 g sāls un ar šo karsto sālsūdeni aplej saliktas burkās vīnogu lapas.

Для приготовления долмы можно использовать консервированн&#
1099;е виноградные листья. Для этого отбирают молодые нежные листья, промывают, не допуская порывов и укладывают плотными стопками.

Вскипятить рассол и залить им листья. Посуду с лист

rudmiese (2010-08-02 22:48)      Lapas aplej ar karstu sālsūdeni. Ja uzglabāsi ledusskapī, etiķis noteikti nav nepieciešams.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu