Mazsālīts lasis

kādās proporcijās jāliek tā sāls un cukurs???

rudmiese      Pavāra ieteikums ir labs tad, ja lasis nav jāuzglabā. Parasti jau nopērk lielāku gabalu un ēd vairākas dienas. Tad sāli un cukuru sajaucu attiecībā 2:1.

mojito      Ir ok,gan 1:1 ,gan 2;1 .kaa kuro reizi gribaas! Vieniigais,par to citronu-es to uzspiezhu mazliet mazliet tikai pirms pashas eeshanas,jo skjiet,ka citrona sula domata nevis garshai,bet vairaak kaa "svaiguma sajutai " .Itkaa atsvaidzina to lasi!

aluxx      sāls 6, pipari 1, ja vēlas tad cukuru līdz 0,5
cukurs taisa glumu un tādēļ, ja gatavo ar cukuru, jāed tūlīt, max 1 diena

Spameris      Sāls:Cukurs 2:1. Tos sajauc, ieber kādā garenā, diezgan platā un dziļā traukā (ir tādi, kuros servē "auksto" galdu) un tad laša fileju apviļā maisījumā no abām pusēm. Tik cik pielīp pats no sevis, tik arī ir optimālais daudzums, lai nav par daudz un nav par maz. Protams, var mēģināt arī citu šķīvi izmantot. :)

Lucy_    1 1:1 tā visu mūžu esmu sālijusi lasi.Pirmo x dzirdu,ka 2:1..tāpat arī lašu ikrus 1:1 sāls/cukurs

Palomino      Kā jau te raxta, viss "atkarājas" no tā, cik drīz gribi sākt lietot, tālāko skat. Marshalla komentā 21:14.

Iepriekšējā darbā kolēģe uz Xmas pati pieteicās lasi mazsālīt, bet sajauca sāls:cukura proporcijas. Mja, sen nebijām ēduši lasi sīrupā (un nelīdzēja tur skalošana)...;)

MedMaasjuks      Vislabāk man arī šķiet 1sāls :1 cukurs. Es parasti cieši satinu pārtikas plēvē un uz nakti zem sloga ielieku ledusskapī. Tā kā abas "baltās nāves" darbojas arī kā konservanti, tad šādi sagatavots lasis vai forele var stāvēt ledusskapī vairākas dienas (līdz pilnīgai likvidācijai) . Ja nevēlas ķēpāties ar citronu un pipariem,tad tikpat veiksmīgi var izmantot citronpiparus. (ek...norij siekalu)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu