Kā var vafeles iegūt mazāk kraukšķīgas?

Manas vafeles sanāk dikti kraukšķīgas, kā iekožās, tā sadrūp puse un drupačas pa gaisu. Kā var vafeles iegūt mazāk kraukšķīgas? Kas ir jāpieliek, lai tās būtu mīkstākas?

Ilona14 (2010-02-15 12:33)      es vakar cepu;) pielej pienu

Maverick (2010-02-15 12:37)      Vafeles cepis neesmu, bet cepot gaļu - vispārīgais princips - nodrošini vairāk mitruma cepšanas laikā - lai viņa vairāk sautējās, nevis cepās :)

Domāju, ka ar vafelēm ir līdzīgi - uzlej uz pannas mazliet ūdens vai piena.

selnija_ (2010-02-15 12:38)      Teorētiski mitrums pietrūkst. Bet pieredze tieši vafeļu cepšanā man nav, tā ka neko vairāk nevarēšu spriest. Gribētos kādreiz šo mākslu apgūt.

JurisK (2010-02-15 12:50)      Pirms eeshanas paturi uz sieta uudens tvaikos.

cornee (2010-02-15 12:58)      ja vafeļu mīklai pievieno ūdeni, tad tās sanāk ļoti trauslas, ar pienu un sviestu sanāk mīkstākas

Just_ (2010-02-15 13:08)      Manuprāt, te iet runa par tā dēvētajām bada pankūkām, vai ne? Tās cep tādā pannā ar sirsniņas fomām. Ja tā, tad tām pankūkām vajag daudz olu. Pameklē internetā bada pankūku recepti.

tiritomba (2010-02-15 13:11)      mani zēni cep pienā iejauktās, tad tās ir sīkstas kā gumija un nedrūp. man garšo tās ar miltiem, kartupeļu cieti, labi daudz sviesta un cukura - bgātas, trauslas un garšīgas!!!

pika_pika (2010-02-15 14:00)      Man tad būtu jautājums - kā vafeles iegūt vairāk kraukšķīgas - man viņas kā pankūkas sanāk, kad es viņas vienreiz trijos gados izdomāju uzcept. Un es taisu - no izkausēta sviesta, cukura, miltiem un maz olu - receptē rakstīts vairāk olu, man vienmēr nav to olu mājās, varbūt tur tā vaina, tāpēc varbūt ieliec mazāk olu?

cippa (2010-02-15 14:15)      olas

undine (2010-02-15 14:29)      Ja pa treknu, tad drūp....

Pele_chiibaa (2010-02-15 14:55)      taisi liesāku mīklu un nebūs kraukškīgas

amis1971 (2010-02-15 17:45)      Protams kad olas.

gultaskaraliene (2010-02-15 19:47)      Daudz olas taisa cietu drūpošu mīklu. Pieliec mazāk olas un jauc pienā!

riks (2010-02-15 23:18)      mitrākā gaisā paturi.

saulete (2010-02-18 17:56)      Pamēģini pieliet klāt tējkaroti šņaba.

Piipeniite (2010-02-21 10:46)      Taukvielas dara mīstāku, ja piepersi par daudz olas, kā citi iesaka tad būs cieta kā pastala.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu