Dabīgais pektīns

Kur, lūdzu, Rīgā var nopirkt dabīgo pektīnu? Rimī nemanīju, bet varbūt nepratu atrast...
Ievārīju ķiršus, be tikai tagad uzzināju, ka iespējams nopirkt pektīnu atsevišķi. Dansukers nederēs, jo cukurs jau ir pievienots.

andzipa      Bija tāds veikals "ķīmijas reaktīvi" vai tmldz. Pameklē vecmāmiņā "google". Es kaut kur redzēju ... pārdod kolbas, vīna raudzējamās trubiņas uttt. Varbūt bija pi LU Ķimijas fak. Valdemāra ielā; varbūt varēja atrast caur "vindari"

elfa15      Es vienmēr esmu pirkusi Rimī, parasti gan cukuru ar pektīnu. Pajautā pārdevējām, droši vien nepamanīji. Ķirši ar to ir vienkārši exselenti:)

Edg    1 Ko te cepās par visādu ķīmiju, manuprāt pektīns tīrā veidā ir tikai un vienīgi ķīmiski radīts. Savā laikā bij Jelgavas, Liepājas un Krustpils (nolikvidēta jau 90-jos gados) cukurfarikas. No to ražotā cukura jebkura zapte bij garšīgāka par jebko citu uz pasaules. Tas jau sen ir pierādīts kad no kautkādien dansūkātājiem, kuri paši nekad nevienu kilogramu cukura nav izgatavojuši ir tikai kārtējie starpnieki, neko jēdzīgu nevar uztaisīt. Reklamē jau labi, bet labākā reklāma būs tad kad tās zaptsburkas uzpūtīsies :DDD

Edg  1 1 P.S. Manējie senči laukos vāra zapti no kontrabandas cukura, kurš ievests no Krievijas, labāks par tiem dāņu sūkātājiem. Varu tikai izteikt līdzjūtību tiem kam nav robu lai dabūtu kārtīgu mantu.

Laachuks    1 Nu nez kaa vinja to dabuu, bet mana maate kjirshu ievaariijumu speej dabuut tikai biezu. Pat biezaaku par zemenju. Un pavisam noteikti tas notiek bez papildus pektiiniem, daanju cukuriem un visaadaam kjiimijaam. Tas gan ir paardabiski salds, bet manos priekshstatos savaadaaks nemaz nevar buut :D Un ja ir savaadaaks - tas neskaitaas iists kjirshu ievaariijums :) Toties ljoooooti garshiigs :)

andzipa  1   vēl "sabiezina" :) ar jāņogu sulu vai ērkšķogām, kur tas ir ogās iekšā, garšai netraucē, ja vien nepieliek pārāk daudz. ķiršu laikā tas ir ok, bet nu jau par vēlu.

Amira2      Nu bet MAXIMA esmu pirkusi specialus zaptes biezinatajus uz pektina bazes. Tur pat dazadus veidus var atrast.

Lucy      Dabīgais pektīns foto Jāaa man arī paskaidroja,ka ķiršu ievārijumu vajagot pat ļoti ilgi vārīt,man sanāca tieši tāds pats,pašķidrs,bet nekas,gan jau noņammāsim,nākamgad vārīšu ilgāk.

Mobilebearcub      Rīgā pektīnu pārdod SIA NEO Daugavgrīvas ielā 45. www-neo-lv

znxjbm1      Zinu, ka mani tūlīt nomētās ar akmeņiem, bet tās ievārījumu burciņas veikalā tak nav nemaz tik dārgas un ir pat ļoti labi pie pankūkām, lai arī ar dažiem konservantiem, bet kuru tā nopietni tas krata? :) 2014-04-19

Spicis      znxjbm1, Tu 2014-04-19 atbildi uz 2009-09-07 pieteiktu un izspriestu problēmu. Vai nešķiet nedaudz bremzīgi? 2014-04-21

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu