Pusdienas biroja virtuvē

Strādāju ofisā Rīgas centrā, kur pusdienošana vienmēr ir bijusi dārga. Tagad jau kādu laiku mēģinu pusdienas ieturēt turpat darbvietas virtuvītē, nevis iet uz kādu ēstuvi. Varbūt kāds var padalīties noslēpumos, kā ieturēt vismaz kaut kādas siltas pusdienas, ja vienīgā pieejā virtuves ierīce ir tējkanna, kurā var uzvārīt ūdeni. Nu ja neskaita ātri pagatavojamās auzu pārslas un dažādi makaroni, kuriem var vienkārši uzliet virsū ūdeni. Varbūt vēl ko veikalā neesmu pamanījusi no šīs sērijas....

Kaiminja_Sieva (2008-09-14 15:10)      mēs darbā mazītiņu plītiņu nopirkām, super RM saldētas frikadeles, buljona kubiciņi un svaigas dilles - zupīte uz goda.

Denija_ (2008-09-14 15:45)      Veseliiba nav dota uz muuzhu, ja pirksi visus tios dranjkja pusfabrikaatus un c.s-s aatri vien tiksi pie dazhaam labaam kaiteem ko dod veikala uzturs...
Arii man nav pieejams laba virtuve un pusdienas gatavoju no riita - ir daudzi eedieni,kuru gatavoshnai vajag ne vairaak kaa pusstundu (ieskaitot salaatu sariiveeshanu un trauku nomazgaashanu). Galvenais jau ir gribeeshna:)))

Blaze (2008-09-14 15:54)      Mums darbā ir mikroviļņi. Tas nozīmē, ka ja bijis čaklums iepriekšējā vakarā, tad var no mājas veco zupu vai vēl kaut ko līdzi ņemt. Reizēm pērkam burku zupas, ar visu burku mikroviļņos, vārītu ūdeni no tējkannas klāt un kādiem 3 cilvēkiem sanāk. Bet parasti jau tāpat pirktos salātus ēdam...

hmzzz (2008-09-14 16:02)      uztaisi ēdienu mājās, bet uzsildi to ūdens peldē.
vēl jau ir visādas lampas, uz kurām var sildīt, mikrene, elektriskā plītiņa, termo somas, kas uzglabā siltu ēdienu,utml.lietas.

orange (2008-09-14 16:22)      Laika ekonomijas nolūkos jau 3 gadus darbinam mazu elektrisko krāsniņu - saldēti dārzeņi vai svaigi dārzeņi, 20 min laikā izcepas superīgi bez eļļas un citām drazām kuras iepiļīs sabiedriskie ēdinātāji. Vistas fileja grilējas 25 min. Meičas mēdz uzkarsēt arī desiņas. Neatbalstu, bet kas grib lai ēd savus E... Šopiektdien cepām desertam ābolus ar medu un anīsa liķieri...
Labums - veselīgi, svaigi.
Sliktums - izplatās aromāti kuri neatbilst darba vietas specifikai, bet ātri pagatavojamās zupiņas ož daudz nešpetnāk.

P.S.
Vispār darbinieki nedaudz izlaidušies :) vislaik dīc par mazmazītiņa ledusskapīša nepieciešamību.

edmunds (2008-09-14 16:28)      eed remdenu, veseliigaak. garshu var labaajk sajust.

arii sunji labpraataak eed istabas temperatuuras eedienu.

spulgace1930 (2008-09-14 16:34)      Kāpēc obligāti darbā jāēd siltu ēdienu? var smuki mājās omleti sacept, starp maizes šķēlēm iebāzt. Kādu tomātu, gurķi klāt. Kotletes aukstas garšo pat labāk. Var ķilavmaizes darbiņā ātri sataisīt. "Tūristu brokastis" aukstā veidā ar maizi... Un siltu tēju piedzert klāt.
Nepieciešamās uzturvielas var uzņemt ļoti veiksmīgi ar jēlām olām. Tik vien kā čaumala eleganti jāpārsit, vispār nekādu rūpju. :)

petka (2008-09-14 17:55)      Es parasti kautko uzcepu ieprieksheejaa vakaraa... vai vasaraa aatri salaatus sagriezju no riita... un tad tik plastmasas kastee liidzi... ja ir iespeeja uzsildiit... labi... ja nee taapat var eest...

7_jeeri (2008-09-14 18:49)      nes no maajas desmaizes, vaari zaljo teeju i grauz kopaa.. veel der visaadi salaati paljonie, pizzas da i citi pusfabrikaati..

bet vispaar nu i nakuj taadu darbu, labaak meklee citu, kur normaalas babkas maksaa i nav jaamocaas ar ljevo eedienu, dziivojam tach vienreiz..

pats jaunibas gados straadaaju vecriigaa, kur pa dienu neeedu, jo nevareeju atljauties.. i neko.. sapratu, ka taads darbs nav man domaats... :)

Maverick_klons_Nr2 (2008-09-14 18:52)      Lai cik tas būtu interesanti, tad Parex u.c. "krutie kantorie"par darbinieku pusdienām domā vismazāk, un cik man zināms, tad ēdināšanu darbiniekiem neorganizē :)

Ar šādu "fīču" parasti izceļās "pretējā pola" uzņēmumi - zinu vienu otru rūpnīciņu, kokzāģētavu, autoservisu, kur par šo lietu ir padomāts. Tiesa gan - ne jau nu porcelāna šķīvīšos ar zeltītu maliņu, bet cilvēki ir apmierināti :) Dažam jau nevajag daudz. Un Silver pareizi teica - apmaksātas pusdienas no darbinieku viedokļa tiek vērtētas daudz augstāk par būtisku algas pielikumu.

Just_ (2008-09-15 08:42)      Strādāju kantorī, kur blakustelpā dāmas pusdienlaikā mikrenē silda vai gatavo visādas zupas. (Vecās priekšniecības laika`tas nebija atļauts, tagad izlaidušās.) Atklāti sakot, tā boršču smaka jūtama pa visu gaiteni, liekas, ka esi iegājis kādā ēdnīcā. Manuprāt, ja ir darbs ar apmeklētājiem, tad darbavietā tomēr nevajadzētu ēst "siltu ēdienu", kas smaržo. Starp citu, kaut kur lasīju, ka tas par to silto pusdienu nepieciešamību esot mīts.

SievieteMelnaa (2008-09-15 09:53)      Jaa, bet taas uzlejamaas zupinjas ir riktiigi labas. Pofig taa smarzha, paveedina telpu 10 min un ir ok.

gribuBucju (2008-09-29 20:44)      Var arī no rīta pacensties mājās paēst ko siltu (Skaustumam sen izslavēta auzu pārslu biezputra,var arī kādu citu uzvārīt...) Var paņemt līdz no mājas zupu -siltā ūdens peldē lieliski var sasildīt

aivitisss (2008-10-27 19:18)      iegādājies vēl vienkāršu tosteri,var cept olas,cīsiņus utt....

lienej71 (2009-01-04 21:16)      Formula F1 sabalansēts uzturvielu kokteilis.
Perfekti- 2 min uz gatavs.Satur nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas, kā arī daudzs citas vērtīgas vielas.
Lētie makaroniņi un sporāgusu lopu buljoniņi nestāv ne tuvu..... 1.70 ls ēdienreize!!!!!!!!

Silve (2009-01-04 21:39)      mikroviļņu krāsni vismaz jau tā darbavieta varēja priekš darbiniekiem iegādāt, manā ciemā pat prastās darbavietās tādas ir. tad tikai jārauga lai vienmēr mājās būtu kaut kas ko tanī uzsildīt. bet pa retam jau var aiziet arī uz kafeinīcu.

sauljuks (2009-01-04 21:46)      to mikreni jau var ievietot kādā slēgt-iespējamā un labi vēdināmā telpā, tad citiem netraucēs... :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu