Topinambūrs
Topinambūrs - jautājumi un diskusijas
Topinambuuri ar timiaanu.
Nomazgā topinambūrus, pārgriež gareniski (vēlams, lai visi gabali iznāktu pēc iespējas vienādi).
Pannā izkausē sviestu un apcep topinambūrus (apt. 2-3 min.). Jāraugā, lai griezuma vieta ir zeltaini brūna. Uzmanīgi noņem un pārvieto uz cepešpannu.
Uzrasina citrona sulu, uzkaisa sāli, piparus un uzber timiānu.
Ievieto iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 50 minūtes (180*C).
Gatavi topinambūri, uzspiežot ar naža sānu, viegli padosies.
Garšo lieliski pat bez citu produktu klātbūtnes!
--------------------------
Aij, ko es te njemos.Prieksh tam ir guugle:)
Es gan gatavoju salaatus, gan cepu ar dazjaadaam garshvielaam, citreiz vnk grauzju nomizotus.
http://www.receptes.lv/receptes/no:topinamburi/ Topinambūrus esot jāēd svaigus. Ar birsti kārtīgi nomazgāju un pierīvēju pie salātiem. Krējumu arī neaizmirsu. Jātaisa tik, cik var apēst, jo tas dārzenis melnē tāpat, kā kartupelis. Svaigos salātos var rīvēt kopā ar āboliem, var tikai ar sīpolu vai puravu. Labi garšo gan ar krējumu, gan eļļu.
Audzēšanai labāki ir sarkanie topinambūri tie nav tik ķeburaini, bet garša tāda pati. ··· Topinambūrs: Kādus salātus pagatavot no ... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) »