Rupjmaize

Rupjmaize - jautājumi un diskusijas

Lauku rupjmaize... (13)
No kotlešu receptēm saskrēja siekalas mutē. .. un atzereejos pirms 30 g Paulīnes tantes (Limbazhu pusē) cepto rupjmaizi. Labäku neesmu ēdis! Gribētu pameegjinät uzcept, bet kā lai PIRMAI reizei ieraugu uztaisa? . .. pēc tam ...
Ieraugu taisa ar rudzu miltiem un ūdeni. Pēc diennakts- papildina
Parastais raugs esot kaitīgs, starp citu...
Ieraugs: 100g rudzu milti + 100ml silts ūdens. Raudzē 2 diennaktis. Pievieno 100g miltu+ 100ml ūdeni. Raudzē 1 diennakti. Trešo reiz liek 200g miltu un 200ml ūdens, raudzē 1 diennakti.Ieraugs gatavs. Tam raksturīga skāba, etiķaina smarža. Katru cepšanas reizi 100g atliek nākošajām cepšanām, un papildina, kā aprakstīts. Šādu ieraugu ledusskapī var glabāt līdz 2 nedēļām. Var arī sasaldēt. īsto rupmaizi pati gan neesmu cepusi,jo man nav tādas krāsns kur to cept,bet sadskābomaizi,baltmaisi,graudu maizi var ekselentu izcept arī Rīgas dzīvoklī savā elektiskajā cepeškrāsni.ierauga pamācību vari receptēs atrast,ja jau ir tāda interese. Var ņemt jebkuru rupjmaizi un kādas trīs riciņas salikt siltā ūdenī,nolikt siltumā lai sāk rūgt.Ieraugam der. Dīvaini lasīt, kā beramos produktus (miltus) litros mēra un temperatūra liekas ļoti augsta priekš tik ilgas cepšanas, bet var arī gadīties, ka krāsnij neatbilst temperatūra uzrādītajiem grādiem. Bet tehnoloģija mājas apstākļos jau katram sava, lai gan personīgi es uzskatu, ka veikalos ir pietiekami daudz labu rupjmaižu, lai nebūtu jātērē laiks, resursi un nervi cepšanai mājās. Baltmaizi - to jā, vieglā mīkla, grūti sačakarēt! ··· Rupjmaize: Lauku rupjmaize... lasīt visu diskusiju (13 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu