Marinēti gurķi
Marinēti gurķi - jautājumi un diskusijas
kopš kura laika gurķu marinēšanai ir jālieto medicīniski preparāti?
Vai drīz nesāks lietot pesticīdus? Aspirīnu nemaz nevajag, gurķīši ir ļoti kraukšķīgi, ja burkā iemet mazu gabaliņu ozola mizas. Tikai ne par daudz, tad būs rūgti. Un vēl labi garšo, ja marināde liek arī mārrutku saknes. Vislabakie sanak ar 3-karshu parlieshanu, mazak laika vajadzigs neka pasterizejot, a visas garshvielas un marinade ka parasti... +aspiriins-kraukshkjiigumam(taa Sipeniece pa Star FM teica) :) gurķi+daudz (3litru b.-vismaz 3-4 galvas)ķiploki, upeņu lapas, dilles (daudz), var arī baziliku saišķi vai sinepju ēdamk./3 l b.(variē pēc situācijas)(ar sinepēm ir duļķaina marināde, bet forša garša).Nu lūk, to visu satūka burkā. 3 l burkā 3 tabletes aspirīna (der tikai tas kura satāvā ir tīra acetilsalicilovaja kislota, "importa" nē. 1 edk.etiķa esences tieši pirms marinādes uzliešanas. Uzlej karstu (80-100 C)marinādi (uz 1 l ūdens -2 ed.k.sāls +1 cukura, uzvāra 3-5 min)), vāko ciet, gāž vekšpēdiņ uz 0,5 stundu,virsū siltu segu,atgriež atpakaļ, tur zem segas līdz rītam, tad prom uz pagrabu.Visas šķirnes iznāk kraukšķigas!!!(pat "alfa beta") ··· Marinēti gurķi: Marinētu gurķu receptes lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »