Lavašs
Lavašs - jautājumi un diskusijas
Labaak par veikala lavashu garsho maajaas gatavots. :) Armeenju nacinaalaas zaaliites var ljoti labi. visādu veidu salātus, gardāk ar laša, siera un krabju salātiem!
Var visādas gaļas arī likt, bet tas ir jātaisa oderīte, lai nav tik sauss... var dārzeņus, bet tas ir vairāk tā...gaumes lieta...man ar vārītiem dārzeņiem negaršo...labāk jau tikai salātus
un jāliek ledusskapī ievilkties!
Vispār jau var likt iekšā visu, ko nav slinkums! garšīgi ir ar Dzintara sieru un žāvētu lasi, tad forši garšo žāvēta skumbrija sajaukta ar vārītu olu un majonēzi, to ietin iekšā, tad visu folijā un patur ledusskapī, tas pats mīļais biezpieniņš ar krējumu un dillītēm un lociņiem... Lavašu nepilda (nav jau pankūkas vai tīteņi)! Armēņi izmanto pārtikā ietinot tajā(nav problēmu ar traukiem un sīkām karotēm-dakšiņām) ko sirds vēlas (parasti kazas vai aitu siers un zaļumi). :) To arī satin rullī un bada šašlika traukā palikušajās sulās, utt.; nu īsta ēdama maizes lupata vislabākajā nozīmē. :) Tā nav vienīgā maize viņu uzturā, tak raksturīgi, ka tie maizi negriež, bet plūkā. Tātad tin iekšā ko vēlies un izveido tādus ēdienus, ka lavaša radītājiem mutes paveras un siekalas tek. Ar receptēm pilna pasaule. Īpaši super ir ar mazsālītu un kūpinātu lasi, dillēm, majonēzes-krējuma mērci, sarullē, pastāv, sagriež šķēlītēs. Veiksmi gardēžu laukā! ··· Lavašs: Pildīts lavašs lasīt visu diskusiju (11 atbildes) »