Konservanti

Konservanti - jautājumi un diskusijas

Rūpnieciski ražoti saldumi (15)
Cik veselīgi ir rūpnieciski ražoti saldumi, kam pievienotas dažādas E vielas un konservanti. Kāpēc tos ražojam savam vietējam tirgum ? Vai patiešām zem tā visa slēpjas bizness un ar to var nopelnīt? Vai tas ir tāpēc, lai ...
Ražo lai nopelnītu,lai vairāk nopelnītu ir jāliek lētākas izejvielas.Lētākās izejvielas ne vienmēr tās labākās. Visa Latvijas pārtikas ražošanas joma ir amorāls bizness - cita vārda neatrodu, kad esmu izlasījis uz etiķetēm sastāvus. Es vēl saprotu, ka dažādus E-mēslus pievieno mērcēm, sausajai pārtikai utt., bet kāpēc, piemēram, maizei, sieram vai žāvētai gaļai? Šie produkti gadsimtiem ilgi ir bijuši ražoti bez šādām piedevām. Un, ja runājam par gaļu, veikalos nopērkamā "žāvētā" gaļa patiesībā nemaz nav žāvēta - tas ir vēl vesels temats, par ko ražotāji runā ļoti negribīgi.
Protams, nauda nāk un ražotājiem par mūsu veselību nospļauties....
Kur problēma pašai ražot saldumus kādus vien negribi? Pērc eko medu, miltus, riekstus un izklaidējies uz nebēdu. Man garšo brūnās vafeles un es viņas bieži pērku. Saprotu jau ka E nav labi, bet tāpat pērku.
Kas vispār vairs ir veselīgs ?
Lai preci būtu iespējams pārdot atbilstoši "patērētāju tiesību", veterinārajiem un citiem noteikumiem tai jābūt gana ilgam uzglabāšanas termiņam. Šī iemesla pēc dabīgu produkciju bez ķīmiskiem konservantiem vairums veikalu (īpaši jau lielveikali) vienkārši atsakās iepirkt.
Problēmas būtība - dabīga produkcija, tā ir standartiem neatbilstoša produkcija un ar tādu tirgotajam ātri vien var rasties problēmas.
··· Konservanti: Rūpnieciski ražoti saldumi lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu