Kazas piens

Kazas piens - jautājumi un diskusijas

Siers no kazas piena (9)
Ka pagatavot sieru no kazas piena?
cik zinu, tad taapat kaa no govs piena...jeb tu gribi kaadu iipashoo??? Kā pagatavot-nezinu,bet zinu vienu pāri ,kas audzē kaziņas un gatavo garšīgu sieru-pie Mālpils...Vari auzbraukt ,nogaršot un apjautāties par recepti... Norvēģi taisa tieši tāpat kā govs piena mājas sieru - vāra, līdz iegūst karameli no piena cukura, tāpēc arī to sauc "brunost" (brūnais siers).

Citi lielākoties liek klāt siera fermentu (speciālu sausu pulverīti recēšanai)- esot atklāts nejauši, jo senos laikos pienu glabājuši kuņģos :)))

Recepšu - pilns internets, jo īpaši itāļu, jo kazas laikam ir vienīgās, kas tajās kalnu ganībās spēj kājās noturēties (dažas redzētās govis izskatās pēc īstām alpīnistēm :))))
Esmu kādreiz taisījusi un tāpat kā no govs piena.Uzvāra pienu,liek klāt biezpienu,uzsilda,nokāš.tad liek katliņā sviestu,silto biezpienu,olas,garšvielas(man piem ļoti garšoja koriandrs) un silda uz lēnas uguns,līdz veidojas viendabīga masa.Pārkarsēt ar nedrīkst.Nu kaut kā tā pēc atmiņas,sen nav taisīts. Esmu gatavojusi no govs piena un sanāk presēts biezpiens, kuru sauc par paniru, jo ilgāk tur zem sloga, jo cietāks. Panirs uzglabājas ilgāk nekā biezpiens, viņu var sadrupināt kā biezpienu, veidot pēc tam saldos ēdeinu, bet var arī sagriezt škēlēs un cept sviestā apvārtot garšvielās. Paniru gatavo no salda piena + citrona sulas. ··· Kazas piens: Siers no kazas piena lasīt visu diskusiju (9 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu