Kā gatavot"skudrupūzni"?
Kā pagatavot"skudrupūzni"piekraste (2006-08-14 09:11) Es reiz gatavoju,bet tas bij baigi sen:) Bet recepte kautkur vēl ir saglabājusies.Katrā ziņā nebij nekas sarežģīts:)
Mutere (2006-08-14 12:51)
PAtreiz darbā nav līdzi receptes. Ja varat paciesties līdz vakaram, tad uzrakstīšu konkrēti.
Produkti, kas jānopērk:
Margarīns cepšanai-500 g
milti 1 kg
skābais krējums 250g
soda
saldais kondensētais pilnpiens 1-2 bundžiņas
magones, vai želejas konfektes, rieksti.
Saldo piena bundžiņas neattaisītas ieliek katliņā uzlej ūdeni lai labi pārklāj un vara apm.1.5 stundas.
Margarīnu sakapā ar miltiem, pievieno skābo krējumu, sodu- samīca viendabīgā masā. Noliek ledusskapī, lai sabriest apmēram 1 stundu.
Mīklu maļ caur veco gaļasmašīnu ar lielajiem caurumiem. Ja nu nav gaļasmašīnas, tad var sarullēt tievus mīklas rullīšus. Cep cepeškrasni zeltaini brūnus. Atdzisušus sadrupina nelielos gabaliņos, jauc ar vārīto pienu. JA grib treknāku, vārītam pienam pievieno mīkstu sviestu un saputo kopā.
No masas uz lēzenu šķīvi veido kaudzīti, ko pārkaisa ar magonēm. Es reizēm pie masas pievienoju sagrieztas želejas konfektes un riekstus.
Mīkle
Mutere (2006-08-15 10:59)
precizēju produktu daudzumu.
200 g margarīns
100 g skābs krējums
1 ola
1kg milti
Evka (2006-08-25 10:42)
var nesarežģīt!!
Nopērc smilšu cepumus, sadrupini.
Nopērc vārītu pilnpienu un sablendē ar sviestu.
Tad to visu(cepumus un masu) sajauc kopā, pieber magones un lai pastāv pāris h un ievelkas!! :))
Mmm, garšīgi :)
Ingaxx (2010-10-03 01:28) O, jāuztaisa darbā!
ligaa (2011-08-27 10:43) Evka paldies labais un galvenais ātri gatavojams.