Luudzu paliidziet!!!Kaa lai uztaisa miiklu?(kuukaaam)?Peedeejaa reize,kad to taisijaam bija k.kad sen,sen atpakalj pie omes...:)))
Lisanta Pajautaa nikam - skolniece - laba speciaaliste! Un gatavo ar miilestiibu.
ingryda receptes.lv
Spicis Kūkas ir dažādas. Par kādām Tu intresējies? Galvenais ir milti, pārējais atkarīgs no vēlamā rezultāta.
Egils22 olas, milti, paareejais peec garsjas!:))
Nichil
1
Ja parastajai biskvīta kūkai, tad ņem cik olas (ideāli, ja tās ir mājas olas, šai gad. var būt nepieciešamība pēc kādas ēdamkarotes ūdens klāt), tik ēdamkarotes miltu (noteikti augstākā labuma) un cukura. Standarta formiņai vajag 12 olas, katrai ripai 6. Ripu pa vidu pārdala horizontāli, sanāk 4 kārtas. Ar mikseri saputo olas ar cukuru (un nav obligāti atdalīt baltumu no dzeltenuma).Puto līdz masa netek, bet pikām krīt no miksera ķepām. Tad sijājot iecilā ar karoti miltus.Lej formā, kurā iepriekš ieklāts cepampapīrs un tās sānu malas iesmērētas ar speķa kamaru vai eļļu (lai nepierauj). Liek normāli karstā (grādus gan nezinu, jo malkas krāsnei jau termometrs nav, lieku uz izjūtu, pieredzes mācīta) cepeškrāsnī un cep vismaz 7-10 minūtes noteikti nevirina plīti, citādi pufīga biskvīta vietā var dabūt spļakušu pankūku, tāpēc ir labāk, ja redz, kas cepeškrāsnī notiek. Lai zinātu, kad gatava, lietoju koka skaliņu, ko iedur biskvītā, ja izvelko, tas ir sauss, nav pielipusi mīkla, tad kūkans ir gatavs.
Papildus dāvinu savu krēma recepti:2 olas+4 ēdamk.cukura=saputo +2 ēdk.miltu + 1 glāze (250 ml)piens (iepriekš novārīts un atdzesēts)=samaisa. Trauku liek karstā ūdens peldē un maisa līdz masa sabiezēs.Atdzesē. + 1 paciņa sviesta (bet patiešam sviesta ne tauku pastas)=saputo līdz masa vijīga, tad nu smērē pa vidu, vai garnējumus taisa, dar ko grib. Ir patrekni, bet baigi labais. Un noteikti tas viss ir jādara ar prieku un ar mīlestību domājot par ēdājiem:)))))