Lūdzu padalieties ar svētku receptēm.... kā garšīgāk varētu izcept vai kā savādāk sagatavot svētku ēšanai pīli,zosi vai trusi...
Ezjule Nav recepšu-nebūs cepešu.../ezjule atviegloti nopūšoties/-riinājums vienkāršs-cepsim tradicionālās karpas :D 2004-12-06
Kopadepe esmu dzirdējusi,ka zosi ar visām spalvām apsmērē ar māliem uz cep mucā...Diemzēl sīkākus smalkumus nemāku pastāstīt:( 2004-12-06
LauvMutiite ar spalvām? pē.... 2004-12-06
asums
Daudz ķimeņu,daudz burkānu un uz priekšu,eksperimentē,nebaidies..... apcep izšmorē,pievieno kādu vīnu mērcei,paskaties veikala plauktos garšvieliņas (pārkāp veco stereotipu..sāls,pipari).....,
Izj ūti,kas produktam nepieciešams,lai tu iegūtu no šī ēdiena sava-oriģināla kvalitāti.Vari pildīt to pīli ar sakultām(apm 6-8) olām ,kam pievienotas svaigas,sakapātas dilles (apm.-3 ēd.k.),vai papriku...utt.
Galvenais jebkura ēdiena pagatavošanā un noformēšanā ir ļaut vaļu fantāzijai....:)
Lai izdodas un priecīgus svētkus!
2004-12-07
J_F_F Klasiskās vērtības tomēr ir un paliek vislabākās - pīli vai zosi piebāz ar šmorētiem kāpostiem, ierīvē ar ķiploku, sāli un pipariem, un cepeškrāsnī iekšā. Vienīgā atšķirība no vecmāmiņas cepeša varētu būt tāda, ka mēs to putnēnu varam iebāzt cepeša maisiņos, nebūs jāaplaista. Un vēl krāsnī cepti kartupeļi klāt.... Nu, un neviens neteiks, ka negaršo. Bet eksperimenti ne vienmēr beidzas veiksmīgi. Kāds var arī nesaprast pīli, teiksim, medus mērcē. 2004-12-07
dada Zoss ar skābiem āboliem! Kas vēl var būt garšigs par to.... Varbūt tikai muskata pīle ar kadiķogām.... 2004-12-10
Spicis
Tev ar. Ļoti labi rezultāti: vistu "saspeķo" ar ķiplokiem, ierīvē ar sāli un piparu maisījumu no abām pusēm, ķermenī ievieto sīpolu, sasien ar diegu "pozā", ievieto brūnā papīra "miltu" tūtā, galu aizdara, apslaka ar ūdeni, ievieto "pīlē" ar dažām krustiski saliktām karotēm un nedaudz ūdens; sakarsētā ceeškrāsnī iekšā, 45min. vai ilgāk (ietekmē vistas izmērs) būs gatava.
2006-02-09