Pussaldie sarkanvīni. Nupat jau izlēju 2 pudeles podā - skābi un etiķaini, gāju trešo reizi uz veici, nu ir dzerams, bet tomēr nedaudz par skābu. Veikali pilni ar tādiem mēsliem :(
Mana pieredze:
1) vīna cenai ir maz sakara ar kvalitāti, pēc manas pieredzes visgaršīgākie ir bijuši tieši lētie vīni cenā zem 2Ls.
2) jo jaunāks, jo garšīgāks. vislabāk ja tam ir tikai kādi 3-5 mēneši, tad vēl nebūs tik skābs.
busty Nu...savaa zinjaa var ari piekrist. 2004-12-05
cardinal Sarkanviini vispaar nav dzerami. Un par viinu maksaat vairaak kaa 3 Ls ir mulkjiiba - vinji visi garsho vairaak vai mazaak vienaadi. OK, tie kas par 20 Ls un vairaak, tie tieshaam atskjiras, bet vai tas ir taa veerts, tas jau ir cits jautaajums. 2004-12-05
tonna Lētie tiešām reizēm ir labāki. 2004-12-05
never_neverever nu atkariibaa kaada tipa viini garsho, ja saldie, tad deserta viini nu arii parasti diez ko daargi nav.pussausie reti, kad ir sakariigi, vismaz reti esmu to noveerojusi....labi ir rozaa , it iipashi Kalifornijas viini...it kaa skaitaas dabiigi, bez saldinaataajiem, cena arii diezgan sakariiga un trauka esteetiskais noformeejums vizuaali baudaams :) Ja gribaas sauso, tad jau saak rasties probleema kaadaa cenas amplituudaa izveeleeties, bet ir atshkiriiba juutama garshaa, protams, ja ir labi manju orgaani :) Vai ir taa veerti, jaa ir, nav jau jaapadara viina malkoshanu par ikvakara pasaakumu :) 2004-12-05
dada Pusaldie vīni bieži ir saldināti un spirtoti, it sevišķi no Krievijas, Kaukāza un Bulgārijas. Uzlabo sliktu vīna matreālu. Tad labāk pirkt īstus portvīnus. Labāk skatīties uz Čīles, Peru, Kalifornijas, Austrālijas vīnu pusi, arī tie kas skaitās sausie ir ar daudz maigāku garšu. Lielākā saulē auguši. Eiropas vīni ir labi tikai atsevišķos saulainos gados. 2004-12-05
CTePBa Droshi var apgalvot, ka viini - nav tava stipra puse. Protams, ka tie ir skaabi, jo labam viinam jagarsho tieshi peec viina, nevis pec cukura. Labaak dzer sidru, duriks. Iistie gurmaani izveelas sausos sarkanviinus. Un cenai jabuut pietiekami augstai, vismaz no 4Ls, tad jau var runaat par garshu. Visiem leetiem viiniem garsha ir vienaada - pretiiga. Vislabaakie viini ir Francijas, Spaanijas un Italju. Kalifornijas viini ir no jauniem un tie ir ne visai labi. Un vispaar - ja neko no viiniem nesaproti, tad jau labaak klusee un neizraadi visiem savu stulbumu. 2004-12-05
De_Grad
Nu par garshu piekriitu...bet moraale bija, ka Tev nav zheel izliet viinu, vai kaa ? :)
Sterva, stipraa, ne stipraa puse-tas viss ir relatiivi-man tie sausie skaabulji nekad nav patikushi, bet dzert tikai taapeec, ka taa redz ir maniits daraam turiigus, ietekmiigus, vai veel kaadus ljaudis, vai vispaar kino ekraanaa-sorry-man pie kaajas, ko par mani domaa citi :) Domaaju, ka arii Tavs gjiimis sashkjiebtos nobaudot kaadu riktiigu suhachu, lai arii pa visiem 30Ls...Un arii par stulbumu veel var striideeties...
2004-12-05
nakckrekls2 Var doties uz kaadu specializeetu viina veikalu un paardeveejs Tev ieteiktu kaadu izveeleeties, bet par tiem viiniem taisniiba- leetie garsho visi vienaadi vairaak vai mazaak, bet ja kaads negarsho- njem klaat sieru un oliivas- buus garshiigaak:) 2004-12-06
CTePBa De_Grad - man nekas nesashkjiebjas, ja tevi tas uztrauc. Es dievinu sausos sarkanviinus tieshi to garshas deelj, nevis taapeec ka tos dzer ietekmiigi, bagaati, stiliigi uccc. Man nepatiik cukura garsha vispaar - kafiju, teeju es dzeru arii bez cukura, jo tas slapee iistu dzeeriena garshu. Nu ka var nesaprast, ka iistajs viins vienkarshi nevar buut salds? Jo nav tajas viinogaas tik daudz fruktozes, lai to saldinaatu. Tad jau var teikt ka Mc`Donalaldaa peerkama gadostj ir naturaals eediens.:)) 2004-12-06
rezgaliite Nu taaab jau ir skaabi un saldi, ka garshas sajuutas dazjaadiem cilveekiem atshcjiras - ja zini, ka saldie iet pie sirds, tad nav ko meegjinaat pirkt pudeles ar uzrakstiem sausie, pussausie 2004-12-09
Jo9
nja, tas jau ir gaumes jautajums, pirms kada laicinja man ari negarshoja pussaldie, kur nu vel runat par pussausajiem (tad jau labak kadu brendiju vai konjaku iemalkot :)), bet tagad gan man patik ari pussausie, jo tas skabums ir sava zinja diezgan efektigs un tiri garshigs... kad ir noskanojums...
Pussaldie gan ir stipri par saldu, aptekas dusha pec pirmas glazes... liekas viss kungis ar sirupu pieliets :)))
kapec leji ara... vareji jau ari uzcienat citus :)))
2004-12-09
beris jaa nabadzinn, piemaisi cukuru! viini tiessaam nav tava stipraa puse! 2004-12-10
Emilija tev nebija jaaprasa par pussaldajiem sarkanviiniem, ja tev tie liekas tik skaabi un etikjaini...tavaa gadiijumaa droshi vien dereetu saldie deserta viini, piemeeram cin cin sarkanais "ti amo" ar izteiktu kirshu garshu(zem 3 Ls)...tas ir salds...un visumaa garshiigs...;) 2004-12-12
seeekla pilniibaa piekriitu piislim. daargie viini ir etikjis, kuru tikai snobi dzer un slavee. iznjeemums ir tokajietis, kas ir padaargs, bet labs. tas gan baltais 2004-12-16
Myre Dažs labs pussausais vīns garšo labāk nekā pussaldais. Un pussaldie arī ir ļoti atšķirīgi. Bez tam pliku vīnu jau nevajag dzert :) paņem sieru klāt, paeksperimentē. Man patīk. :)) ( runa par sarkanajiem, ne citiem vīniem) 2004-12-30
saules_darzs
lasu un "priecājos" :)) Nu jā, latviešiem jau tas vīns nav pārāk tuvs un saprotams, ja "sauso" var saukt par "skābo"..
Bet Austrālijas shiraz, lai arī jaunās pasaules vīni, diezgan liels procents ir ļoti labi. Gaumes lieta, protams.
2005-01-13
riks "Sarkanviini vispaar nav dzerami." - nav taisniiba! 2005-08-18
karix Visaugstak kotejas sausie vini ! Par saldajiem vispar nav runas ! Tie ir pedejie mesli ! Vinam jabut skabam ! 2006-09-19
Trusis_LiRu Hmm, un Vācijā ražotais Eiswein, saldais baltvīns, arī, jūsuprāt, ir saldināts ar cukuru? 2008-02-20
braalis_B vaina ir ES direktīvās, kas ierobežo sulfītu atlikumu vīnā, kā rezultātā laiku pa laikam gadās, ka kādā pudelē iesprūk pienskābes baktērijas. pazīmes - vīns ir ne tikai skābs, bet arī puto. 2008-02-20
tiritomba katram sava gaume. man, piemēram, garšo vīni no merlot vīnogām ... nav gadījies iemalkot sliktu. 2008-02-20
Atbildes 1 līdz 21 (kopā 21) |