Vai ir kaadi varianti, kaa padariit interesantaaku ( savaadaaku, garshiigaaku, neierastaaku.. ) parastu seenju meerci. Tik daudz pieseenjots, ka taada "meerce parastaa" vairs ne iipashi iet pie sirds. Thx!
kortex panjem tik daudz cik uzreiz apeediisi, panjem paninju, uzkarsee meerci un tad pievieno sariiveetu sieru, un nepaartraukti maisi, lai siers neapdeg!!! Var arii ieprieksh panjemt zaaveejumu un sagriezot mazos kubicinjos apcept un pievienot to kopaa ar riiveeto sieru! Man garsho! 2004-09-15
dada Ja esi pārēdusies sēnes, tad vienkārši neēd, pārpalikumu ieliec burciņā un ieliec ledus kamerā. Ēdīsi pēc mēneša, kad atkal garšos. Var sēnes pielikt pie zupām,`ceptu lielopu gaļu(kā strogonovu) ar sēņu mērci, bet ne biezu, pielikt klāt sēnes brūnai mērcei tikai pāris karotes. 2004-09-15
LaskovijMerzavec
Pieseenjo klaat paris mushmires! :)))
Taisi senju zupas,senju kotletes,zhaave pirti, marinee!
:)
2004-09-15
LaskovijMerzavec ps. redzeeju graamatniicaa...senju recepshu graamatu! 2004-09-15
Laimonis marineetas seeniites kuras kjekseet aaraa peec paaris meeneshiem, vienk ruljez 2004-09-15
dada Bekas marinētas savā sulā - sagriež svaigas bekas gabaliņos, ieliek katliņā ar pusglāzi ūdens uz 1kg sēņu, uzvāra, sēnes pašas izdala savu mērci, kuru noputo,pieliek 1 tējkaroti ar kaudzi sāls un 1 tk cukura, vāra uz lēnas uguns apm.15-20min. Piecas minūtes pirms beigām pieliek garšvielas - piparus(dažādus) laurlapu, karija pulv., kardemonu u.t.t. var variēt no tā kas mājās un kas garšo, iesaku pielikt lielu naža galu ar kanēli,ļoti labi izceļ marinādes garšu. Beigās pieliek etiķi (etiķa esence bieži sabojā garšu- par stipru.). Karstu pilda burkās. Baravikas, sviesta bekas burkā būs baltas. Zilējošas bekas - apšubeka, makaviks savā sulā būs tumšas. 2004-09-15
Inruks
garda seenju meerce sanaak ja seeniites maigi apcep oliiveļļā, pielej klaat saldo krejumu, pievieno ķiploku sāli un vegetu, vaara uz lēnas uguns līdz saldais kreejums sabiezee.
eed vesela, jo garsho vienkarshi debeshkjiigi
2004-09-15
kortex a vispaar baigi labi ir arii taa- panjem baravikas un sagriez planas loksniitees vot taa kaa kartupeli (lapinas) un tad uzliek uz panas un drusku drusku apcep, tad panjem un uz baltmaizes ar sviestu. Mmmm superiigas brokastis!!!! 2004-09-16
Just_for_fun Baraviku zupa ir vienreizēji garšīga, tāda bieza, un ātri uzvārāma arī. Vienkārši ieliec ūdenī sagrieztus kartupeļus, lai vārās, uz blakus degļa apcep sviestā daudz, daudz baraviku kopā ar sīpoliem, un kad tie kartupeļi gandrīz mīksti, liec sēns klāt un pavāri vēl mazliet. Ietumē zupu ar skābo krējumu un miltiem - fantastika. Ja grib, var pievienot kādu kūpinātu gaļu, bet īpašas nepieciešamības nav. 2004-09-16
mazaa_punka Neej mezhaa, seenes nelasi un need tos pretiigos hihu sabiezinaajumus! Fui, pretiigi tachu! 2004-09-18
lourency ceptas seenes ar plauceetiem tomaatiem:) 2004-09-22
Sti ja gribaas jautriibu, jaapieliek nedaudz baltaas mushmires :)) 2004-09-22
fiata Es parastai sēņu mērcei pieberu baraviku pulveri (sažavētas, kafijas dzirnaviņās samaltas) un garša uzreiz ir labāka. 2005-02-28