Kā var uztaisīt garšīgus pelmeņus? Atskaitot variantu, ka jāiegādājās sieva, lai to darītu tavā vietā, lūdzu. =)
_kittta_ Pievieno uudenim garsvielas, buljoninju... :) 2004-03-16
sauljuks
ir taads priekshmets, speciaali pelmenju taisiishanai, tjipa metaala plaaksne uz kaajinjaam ar cauruminjiem....:))))
Bet var uztaisiit arii bez taas, vieniigi baigi kjeepiigi.
Miiklu taisa no miltiem, saals un uudens (olas klaat nelika), miiklai jaabuut taadai, ka var izveltneet plaanu, bet, lai turas kopaa...
Sagatavo pildiijumam galjas masu ar piedevaam, peec katra gaumes, tad izveltnee miiklu un taisa taadus, kaa mazus piiraadzinjus un kad tie sameistaroti - ledusskapii saldeetavaa iekshaa... Kad jamie sastingushi, uzvaara uudeni, piemet tam klaat saali, garshvielas un met iekshaa pelmenjus, pavaara kameer uzepeld un vel mazu briitinju - un eed nost! :)))
Labu apetiiti!
2004-03-16
ljipa
Panjem no saldeetavas pelmenjus, iemet tos verdoshaa uudenii. Ik peec laika apmaisot (lai nepieliip pie katlinja dibena) sagaidi briidi, kad tie uzpeld, tad vaari veel 4 minuutes. Protams, lai izdotos garshiigaak, piemet uudenim kaadu garshvielinju vai buljoninju. Kad pelmenji uzvaariiti, uzlej vienu deserta karoti galda etikja (9%), nevis esences, jo tad vari arii iekshas izdedzinaat, uzber nedaudz saals peec garshas un liec pa virsu taadu briinumu, ko sauc par "Majoneezju burvi" (zinu, ka noteikti nopeerkams ir Rimi, arii citur vajadzeetu buut, staav pie kreejumiem)...
Un karaliska maltiite vienkaarsho ljautinju garaa ir gatava...
=0)
2004-03-17
Florencija Garshigus....panem apcep katru atsevishku pelmeni, uzber garsvielas. Ieliec skaistaa skivii...parskaisi ar zaljumiem...pieliec karoti ar krejumu...un pec savas fantazijas izrotaa ar tomatiem...marinetiem gurkishiem..utt. Piezvani savai miljotajai..uzaicini uz vakarinjam:) Labu apetiti! 2004-03-18
Spicis Nav paša būtiskākā: pildījuma sastāva proporcijas, klāt liekamās garšvielas; citādi pēc apraksta var štapēt kaut ar kāpostu-kliju maisījumu. Vai ir jāsaldē, ja gatavo (vāra) tūlīt? Saldēt vajadzētu ilgākai glabāšanai. Kas iznāktu ja pildītu ar jau ēšanai sagatavotu masu, t.i. termiski apstrādātu. Pelmeņveidīgos gatavo visā pasaulē jau kopš neatminamiem laikiem: Indijā, Austrumu virtuvās, Kaukāza virtuvēs; tikai Sibīrijā saldēja ziemai. Veikalā pirktajos maz gaļas, daudzi ir ļoti sīki. Tur pievieno sojas proteīnus, malto vistas gaļu(visādas drazas ko citādi nevar realizēt), subproduktus. Tāpēc jātaisa pašiem. 2006-02-09