Biezpienmaize
Brīvdienās vēlos izcept biezpienmaizi. Iepriekš man īsti nav sanācis biezpiens. Internets pilns ar dažādām receptēm. Bet ne vienmēr publicētais tiešām tik garšīgs, ka pēc laika gribas atkārtot. Var būt kāda (-s) jau var ieteikt pārbaudītu recepti?Werevolf Kas vienam garšo, citam nē. Man patīk ne tik saldas, citam saldākas. Arī no sastāvdaļām atkarīgs. Var pēc vienas receptes cept, bet ne vienmēr sanāks identisks rezultāts. 2024-03-05 23:02
Eneile 6 Man ir slinkais variants - biezpiena sacepums. 3 ēk cukurs, 3 olas, kārtīgi saputo, pieliek 2 ēk miltus, nedaudz vēl puto, un tad pievieno 1 paciņu (275g) biezpiena, to arī ieputo iekšā ar mikseri. Un cepeškrāsnī iekšā uz 40 min 180-200 grādos. Klāt zemeņu vai plūmju zapti :) jāēd kamēr vēl silts :) 2024-03-05 23:45
av2 1 Eneile - izklausaas garssiigi :) 2024-03-06 00:38
amarille
2
Olas var 4+cukurs 150g +izmalts biezpiens 800g +izmērcētas rozīnes150 g masā iecilāti milti 2.ē.k.
800 g biezpiena. Daudzumi tikai lai ilustrētu proporcijas. Apakšā divi varianti rauga mīkla vai tā garšīgā smilšu mīkla, ko Narvesen tirgo.
2024-03-06 04:33
Ivvetina 1 Man patik cept katru reizi savādāku kūku !Visas vienmēr garšīgas.Nu nav gadijies negaršīgu izcept! 2024-03-06 08:07
Gerbera 4 Biezpiena masai miltu vietā lieku mannu, arī labi saista mitrumu. 2024-03-06 08:09
Paula6
2
Saputoju 3 olu dzeltenumus ar 100 g cukura(var likt vairāk) + 100 g mīkstu sviestu + 150-200 g biezpiena, šķipsnu sāls + nedaudz cepamo pulveri (var arī 1/2 sodas) un 1 apelsīna norīvētu miziņu. Kad viss saputots pievieno 100g mannas, izmaisa un kā pēdējo pievieno saputotus olu baltumus. Pārkaisa ar maltu kanēli.
Lidzīgi var gatavot pievienojot sagrieztus ābolus.
2024-03-07 23:50
amita Paula6 ir iedevusi ļoti labu recepti. Vienmēr sanāk garšīgs sacepums. Un olas noteikti jāputo atsevišķi dzeltenums no baltuma. Saputots baltums sacepumam dod gaisīgumu. Šajās proporcijās var likt pat nedaudz vairāk biezpiena un 4 olas. 2024-04-15 16:24