Sarkanvīns

Vai tiešām sīvs sarkanvīns tiek uskatīts par labu vīnu ? Kāpēc ? Te uzdāvināja skābulīti no ASV , un saka kad labu ,labais . Nejūtu to labumu . Pusssaldais liekas pieņemamāks .

langstins      Tādas ogas-pie noteikta ēdiena...!

Vaukskis  1 6 Tas nākot par labu veselībai! Pļumpējot sarkanvīnu saprātīgā daudzumā ne tikai kļūst labāk sirsniņai, bet arī mazinās risks saslimt ar audzējiem. Tas ir tādēļ, ka sarkano vīnogu miziņas satur antioksidantus. Antioksidanti palīdz nervu šūnu veidošanās procesos. Cits labums ir, ka mazinās risks, ka tiks uzņemti liekas kalorijas, tā kā sarkanvīns samazina holesterīnu. Tā kā vīnā ir visādas skābes- vīn-, ābol-, salicil-, tās palīdz asimilēt pārtikas proteīnus, kas ir gaļā. Pārbraucienu laikā sarkanā vīna dzeršana palīdz atjaunot sāļu daudzumu organismā.

elsa    3 Jebkuram alkoholam jābūt kvalitatīvam...sarkanvīns, baltvīns vai rozā..

Salss    5 bērns nedzer kafiju, viņš saka, kas tā par šļuru, kāpēc tāda jādzer, pieaug un saprot, kur ir tā garša. Vai alus, kāpēc jādzer alu, rūgts un negaršīgs, labāk kvasu. Bet... garšas sajūtu izkopj... Es savukārt pēdējo reiz dzēru pussaldo, hhmmm... nekad, briesmīga tā saldenā garša.

DanaL  1   Man arī sausie neiet, kaut mēģinu izkopt to garšas sajūtu. Nesanāk. Un pat netaisos iestāstīt, ka man garšo.

Reiz man uzdāvināja saldo, no Izraēlas. Ot, to gan tikai pagaršoju, pēc tam vēl gadi pagāja, kamēr izmetu. Bet tak ebrejiem garšo.

Eneile    4 Ir sausie vīni, kuri nemaz nav skābi. Man personīgi negaršo tie, kuri ir izteikti skābi. Tās vīnu garšas patiesībā ir tik dažādas, ka visticamāk ir iespējams piemeklēt tādus sausos/ pussausos vīnus, kuri ļoti labi garšos arī cilvēkiem, kuriem garšo tikai pussaldie.
Un ļoti liela nozīme ir tam, kas nāk vīnam komplektā. Vai tas ir siers vai kūka - ļoti mainīsies, kā izjūt vīna garšu.

Ljekainiitis  2 5 Sīvs un skābs ir tikai sabojājies vai nekvalitatīvs vīns. Sauss nozīmē - ka visu sulā esošo cukuru raugs ir pārvērtis spirtā. Tādu pussaldo principā nevajadzētu būt, tur rūgšanas process ir nokauts.
Desertvīnos (dabīgajos, kuri ir saldi un stipri) cukuru ir tik daudz, ka raugs vairs ar to netiek galā , un pats iet bojā. Nu principā - līķūdens :)

Eneile  1   Ļekainītis ir veģetārietis, kurš nedzer buljonu.

anis  1 3 Izraēļi iemanās pārdot to kas pašiem negaršo... Ja par garšām-pagaršojiet mūsu pieneni, pīlādzi...

joens    2 Nesen trāpījās nopirkt balto skābulīti (franču), kas tiešām bija skābs. Tīrā veidā negāja iekšā, bet atšķaidīts ar minīti (skatīt senos grieķus un romiešus) karstajās dienās bija pats labums. Tagad mājās baltvīns, loti maigs, pat par sauso nenosaukt, kur nu vēl skābu.

Sarkanvīns ar sīvumu tiešām man liekas labs, kādu brīdi garšoja Shiraz. Labs liekas Cabernet. Kaut vispār šie abi ir tirgū populārākie un ar daudzām garšas niansēm dažādos produktos.

av2  1 4 Kad esi atradis to savu viinu, tad ir ok. Jo citi vairs nav garsiigi.

Ljekainiitis    2 Nu tas, ko sauc par sīvumu - tas nāk no ozola mucām un tā, cik ilgi vīnogu mizas rūgšanā piedalās (tas gan tikai atsevišķām vīnu škirnēm). Miecvielas dod to zināmo ievogu garšas sajūtu.

Bazhix  1 1 Ja nemaldos, skābumu var samazināt vīnu (arī sarkanvīnu) atdzesējot. Tas gan smazina smaržu, bet tādam svētdienas vīna dzērājam tas nav tik būtiski :)
Un otrs - ja negaršo pārāk sausi vīni (jo tie šķiet skābi/skābāki), tad var skatīties uz alkohola saturu. Jo vairāk grādu, jo saldāks tas būs :)

ruda_raganinja    1 Jā ar tiem vīniem ir kā ir, izlasi ka tāds vīns ieguvis kautkādu super balvu, nu tad atrodi un pamēģini, bet saproti tas nav priekš manis! katram sava gaume ...

smooth    2 Atbalstiet vietējo ekonomiku, ražotājus, izkopiet vietējas tradīcijas!
Vantastiskas vīnu garšas katrai gaumei!
https://vejkalnietis.lv/

Bruuklene    4 Iesaku aizbraukt uz Itāliju, pabraukāt pa mazajām vīna darītavām, fantastiska pieredze, un arī vīns garšo pilnīgi citādi:) piekrītu Salsam, garšas izjūta ir jāizkopj.

Amadejs  3 12 No vīniem protams vislabākais ir degvīns!

Alisa  1 1 no pieredzes vislabākie ir portugāļu sarkanvīni no kvalitatīvā gala. ja lieto, kā te tauta iesaka, ikdienā, tad laba ideja atšķaidīt ar sulu. Teiksim, sarkans vīns, sarkans ērkšķogu kompots. Vodkai piestāvētu upene vai apelsīns
Bet lai neiziet kā vienam otram vip-am, kas ar pancreas ca aizgājis, labāk dzert skaidru avota ūdentiņu. Treknas tortes vietā rupjmaizi, un tā

Ljekainiitis    3 Vee ... Vīnu ar sulu šķaidīt ...
Bazix - par grādiem nebūs pilnīga taisnība. Tikai tik, ka saldos Eiropas desertvīnus taisa no apsalušām, reizēm pat iepuvušām vīnogām, kurās līdz ar to cukurs dikti daudz, ka raugs nevar visu spirtā pārdzīt. Bet īsti karsto zemju vīnos cukura dabīgi ir daudz un izrūgstot tāpat sanā 13,5 - 14 grādu sausais vīns.

rokons      Vai te runa par ICEVINE? To ražo no speciālas vīnogu šķirnes, un ogas novāc pēc pirmajām salnām. Īsti salds tas nav, īpatnēja salduma piegarša sajūtama. Nav manai gaumei.
Baltie ir labi no Mozeles ielejas, kaut vai Riesling.
Latvijā reti atrodams sarkanvīns Blauer Zweigelt, kas populārs Austrijā. Kaut arī tur ir plašs garšu spektrs. Mazajās darītavās to visu buķeti var izbaudīt.
Ir interesanti pamēģināt sarkanos Čīles vai Dienvidāfrikas vīnus. To ir daudz un dažādi

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu