Ar ko cienājat savus viesus?
Iedvesmas krīze.:) Kas būtu tāds labs viesību ēdiens, ar ko cienājiet savus ciemiņus? Tā kā nezinu, vai atvasis būs mājās, grillēšana atkrīt. No nepieskatīta grilla maz kas jēdzīgs sanāk, no savā vaļā atstātiem ciemiņiem arī. :)Rondijs (2018-05-28 15:22) 1 2 No viesiem atkarīgs. Var pa kārtīgai glāzei krutkas.
LaskovijMerzavec (2018-05-28 15:49)
2
Var lielā kaltā auksto zupu vai arī soļanku (nenormāli grūti piededzināt)
Otrā lielā čuguna kaltā plovu...
Un, protams, krutka trešā katlā, lai smeļ paši.. ja grib action, tad ar visu aparātu.
Geisha (2018-05-28 16:01)
1
1
Man patiktos iedzer boli. Ja grilēšana atkrīt tad var pāriet uz kādiem salātiņiem, pīrādziņiem. Pēdējā laikā topā ir kāpostu - zivju pīrāgs (majonēze+ krējums pa 200 gr, 2 olu dzelt. + 2 olas, milti, mīklas irdinātājs. 1/5 ielej forma virsū apceptus kapostus, tad lasi tad sakultus olu baltumus un atlikušo mīklu) . Bet jāsāk gatavot dienu iepriekš. Var kādu rabarbermaizi uzcept. Pankūkas vienmēr topā.
Dzeltenā paprika, sarkans tomāts, zaļš gurķis. Visu sagriež vienādās daļās, samaisa un virsū uzber rīvētu sieru. Labi izskatās un svaigs.
Tinte (2018-05-28 16:18)
3
To, kas šādā karstumā ātri nesabojājas, jo no visādiem salātiem, pīrāgiem un kūkām var fiksi fiksas kājas dabūt. :)
Neko konkrētu neieteikšu, sen nekādus rautus mājās netaisu, pa slinku esmu tam.
neratni_stasti (2018-05-28 16:30) Gaspačo zupa - arī aukstā, tikai no tomātiem.
langstinsh (2018-05-28 16:40) 1 Varu piežāvēt vistiņas,gaļu-slēptā reklāma...
Momo (2018-05-28 17:28)
5
Piekodini, lai nāk ar groziņiem. :)
Tev būs pārsteigums pašiem būs tas, kas garšo.
Bet vispār - es laikam sagrieztu dārzeņus, kādu sieru un varbūt plātsmaizi uzceptu.
Rondijs (2018-05-28 17:30) 2 6 Ja gribās lielāku jautrību, tad no rīta sataisi salātus ar majonēzi un izliec saulītē :)
Ellocka (2018-05-28 17:40) 1 2 Uzcep ķiploku grauzdiņus. Ķiploku vietã ërtãk (un lētàk) granulas.Siera standziņas no saldētajām kārtainajām mīklām. Sagriež, tin ap zīmuli un uzkaisa sieru.
riebekle (2018-05-28 17:55) 5 Man patīk svaigi dārzeņi, kas sagriezti salmiņos un atsevišķos trauciņos dažādas mērcītes, kurās pamērcēt. Groziņi patīk, tajos var dajebko salikt - siera salātus, svaigo sieru ar dārzeņiem, svaigiem vai marinētiem, pa virsu. Patik uz iesmiņiem salikt uzkodas - desu, sieru, marinētu gurķi, papriku, vīnogu, nu ko vien var izdomāt. Saldajā sataisītu augļu salātus, kurus pasniegtu at saldējumu.
Ezjule (2018-05-28 18:25)
1
3
Sākumā lai pagrauž visādus svaigumus pamērcētus dažādās mērcēs. ( seleriju kāti, ziedkāposti, svaigie gurķi, redīsi, tomātiņi urml. )
Var iemarinēt un iepriekš izcept dažādu veidu vistas filejas uzkodas. Kādreiz uzcepu maltās gaļas lodītes ( mazas kotletītes bez rīvmaizes un sīpoliem) . Glīti izskatās dekorētas pildītas olas ar dažādiem smēriņiem, piedāvā dažādus sierus.
Pašlaik topā ir rabarberu plātsmaize, kādreiz cepu lielu marmora keksu, ko dekorēju ar šokolādes glazūru un riekstiem.
Ezjule (2018-05-28 18:33) 1 1 langstinsh : Žāvētās vistiņas būs laukos augušas vai arī pirktas lielveikalā?
slieks (2018-05-28 19:03) 7 Biju draugu saietā laukos, kur viesiem izdalīja nažus un griežamo materiālu rosolam. Es dabūju svaigus gurķus. Sagriezām ātri, bija jautri un sanāca garšīgi.
piladzoga (2018-05-28 19:18) 1 8 Izvāri kartupeļus apkaisi ar dillītēm,sataisi balto sviestu un saldajā ēdienā milzīgu bļodu ar zemenēm un daudz saldējuma..ātri ,lēti un gardi :D
no_matter (2018-05-28 19:46) 4 Tautā runā ka latvietim mīļākais ēdiens esot otrs latvietis - ļoti ekonomiski un diētiski :) iespējams apetīti varētu veicināt kāds grādīgāks dzēriens :)
Jurijs55 (2018-05-28 19:56) 1 ja būtu vienkārši "viesi", "ciemi", tad cita lieta, a šeit būs "savējie", a savējos neēd :}
langstinsh (2018-05-28 20:03)
1
1
Ežule-Kad nožāvēšu,atšķirību nejutīsi...
Tev par ideju cena,kā mājas broilerim...
Gūms gan būs īsts-lauku-kadiķis arrr!
adamsone (2018-05-28 20:52) 1 1 Paldies, iekurbulēju domāšanu vajadzīgajā vizienā. Kartupeļi ar svieKstu man patiktu, tikai diemžēl tos nesapratīs. :)
leons13 (2018-05-28 20:54) Viss atkarīgs no viesu skaita,ja nav daudz,Taisi knapmaizītes,var dārzeņu salātus ar žāvētu vistu,gurķu tomātu salātus ar eļļu un etiķi,zaļumiem,aizies arī labi nožāvēts cauraudzītis plānās šķēlītēs,siera plate,visu to, lai mazāk būtu jāstāv pie plīts.
valmierietis333 (2018-05-28 21:45) 1 1 Aukstu ūdeni ar ledu , un piekodini ,lai visi kārtīgi paēd pirms nākšanas ,tad nebūs jālauza galva!
peonoija85(2018-05-28 22:19) ar zviedru galdu. obligāta sastāvdaļa ar salātiem pildīti groziņi, dažādu veidu kanapē, bet neaizmirstot krēmsieru, lasi, garneles,+augļi,iekļaujot vīnogas,... nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 30) | nākamās >> |