kāpēc nerūgst vīns?
Pagājušā gadā ieliku vīnu, piemaisīju cukuru, pieliku vīna raugu un sanāca forš vīns. Šogad daru tāpat,bet nekas nerūgst! Kāpēc?langstinsh Nevar nerūgt...piesper paciņu vīna raugu...Viss izdosies!
InJanis
1
Vis ir loti vienkarsi !!!!!!
Sievietes nav sievietes musdienas
Viriesi ari tadi divaini, pa parisiem staiga, praidos piedalas
Atbilde varetu but ka nav istais cukurs, istais raugs ( ja tos musdienu subproduktus kimiskos vel var ta nosaukt )
P.S. Milumin... nac iedzert udentinj.. kam klat ir apni, cukurs un raugs ;-))))
JurisK Vai nu skaabums par lielu, vai temperatuura nepareiza. Raugs un cukurs noteikti darbojaas pie pareizaas temperatuuras un skaabuma. Man te koleegjis raudzee viininju no sulaam, kas pakaas. Dazhu meeneshu laikaa ar vienu paarlieshanu sanaak pat tiiri dzerams viininjsh! Muusdienu t.s. subprodukti ir pat ljoti deriigi ne tikai viina dariishanai, bet arii lietoshanai tam, kam paredzeeti. Nevajaga muljkjiibas visaados saitos un REN tv skatiities! Ja kas, tad cilveeks ir viena liela kjiimisku vielu retorte, kuraa reakcijas notiek gadu desmitiem!
Edgars37 3 Vajag nemt ta saukto ievarijuma cukuru, kas ir dargaks pa parasto😉
Elvira7 1 Cukuru un raugu pieber ,,rūgs kā nelabais😂
Tessa 3 nelieku nekadu raugu. viinogas + cukurs + gumijas cimds virsu, 56 dienas. un labas domas. izcils Lambrusko gatavs.
Megami 1 Mans ieteikums - paceļot pa Itāliju un Franciju. Un vari iebraukt Naukšēnu Vīna darītavā. Tas nav jautājums pie oho kandidātiem. Šeit neapgrozās sava amata meistari :)
Luusila 1 Piekrītu Tessai,- es arī nelieku vīna raugu. Ir gadījies nobaudīt tādu vīnu, kam tas raugs bijis pievienots, un man negaršo. Tomēr kaut kādu raugaināku gala garšu tas dod, un tā nav patīkama, it kā produkts būtu no vīna bēdzis, bet lētā gala šampanieti vēl nenoķēris.
elsa Šogad vīnu uz doto brīdi var ielikt no vecām zaptēm, pienenēm un ceriņiem. Ir tik daudz nianšu, kāpēc nerūgst. Siltums svarīgs. Cukura par maz?
InJanis
1
2
Ko Jus tur njematies Tautiesi !!!!
Kas atceras ka agrak taisija abolu vinu laukos ???
Da nekadas tur ipasas receptes nava, ij specifikas..............
Cik atminos, svaiga spiesta ( musdienas supEreko ) abolu sula, 20 litru stikla bidona ieksa ( cukurs aboljos ir gana ) korkis virsu, korkiti trubina ielikta ( atminos hermetizacijai bija aplipinata ar parasto plastilinu), ij trubas gals ieksa glaze ar udeni, kas stav uz gridas.
Ta vina tur burbulo, burbulo paklusam, kad beidz burbulot, znacit vinkelis gatavs.
Vis tas japrasa musu senciem, ka bija, kas bija, kapec bija.........
P.S. Laikam jau biski to raugu meta klat ierosmei, bet.......................mazinjs biju nedzerajs, neatminos.
InJanis
Biedrene Elsa !!!!!
Vai man vai................ laikam jau gadi kadi 7 vismaz atpakalj................ nezinu kas man par dullumu bija uznacis ( man visas lietas butiba ir ta lekmveidigi, vot taga es taisos skritulot, vis kluts ekipejums ira, velocelinjs deguna gala, bet, bet........... )
Koroce apskraidiju kaiminus nezin kapec, savacos kaudzi ar veciem ievarijumiem, saliku sentevu stikla bidona, laikam biski piesperu prastu maizes raugu (to gan atceros, ka mamma, omme darija, jaizskidina silta udeni )
ij noliku zinama siltuma ( nez vai pliti tad vel kurinaju, laikam vel silts rudens bija ) gumijas cimdu virsu ( noslepums, viena pirkstina, ar adatinu jaizdur caurums )
Ij tas cimds stav, labi stav ( katrai sievietei butu laikam prieks ) tad sasluk ( ka jau visi, ari sieviskiem priekiem allaz pienak gals ), znacit gatavs................
P.S. Ka tas lepni Spranciski sauktos njazinu............. es sauktu Samurla Letonis :-)))))
JurisK Taa jau Jaaniit, prasta braaga. Ir taisiits aabolu viins. Taa kaa man nepatiik tie muusdienu Latvijas viindaru bruuveejumi gan garshas, gan, veel jo vairaak, maksas zinjaa, tad labpraat pameegjinaatu uztaisiit riktigi latvisku aabolu viinu. Jaa, svaiga sula, cukuru noteikti vajaga, pie tam ber divaas kaartaas. No saakuma raudzee paaris meeneshu, kad process beidzies, bez nozheelas nolej padibenes, apm. piekto dalju tilpuma, otro dalju cukura un taa apm. liidz janvaarim. Tad uzmaniigi, nesaskalinot, nosuuc caur cauruliiti pudelees. Briinumgards dzintarkraasas padzeeriens! Var iztikt bez rauga. Stiprums kaut kur ap 12, nedaudz vairaak graadi, ne procenti. Paaris reizes ir izdevies, ja nepietiks cukura, temperatuura par zemu, tad sanaaks riebiiga etikjveidiiga susla. Lai gan aabolu etikjis, dabiigi raudzeets, arii esot dikti laba lieta.
leons13 Domāju,ka vainīgs cukurs,pamēģini cukuru ar cukurbieti uz paciņas.