Rabarberu sezona bez jautājumiem
Ir klāt rabarberu sezona un pirms pāris dienām, atradu sasodīti labu rupjmaizes un rabarberu pudiņu recepti un tā gribas ar kādu padalīties2 porcijām deserta
1 mājas ola
100 grami cukurs
Filadelfija siers 40 grami
rabarberi apmēram 200 grami
un divas Lāču rupjmaizes šķēles sadrupinātas
sviests kausēts ēdamkarote
olu ar cukuru mikseri sakuļ stingri pievieno visas sastāvdaļas un izmaisa un cep aptuveni 30 min. 180 grādos, ēd ar zemenēm no saldētavas pagājušās sezonas un labi der saldējums klāt
Lai labi garšo !
varbūt ir vēl kāda laba recepte ar rabarberiem, lūdzu rakstiet komentāros
olita112 (2018-05-05 18:14) 4 2 Kas ir mājas ola?
sandra111 (2018-05-05 18:22) 5 olitin-pielauju,ka autores kundze bija domajusi-majas vistas ola,,,;)))
olita112 (2018-05-05 18:29)
15
2
sandra111-es esmu gan vecāka, gan smagāka par jums, tā kā diez vai es jums esmu -olitina)
Un , ko darīt tiem, kam nav mājas olas?)))
anis (2018-05-05 18:45) 1 18 Nu ,malacītes-atrod iespēju kašķim pat pie receptēm... Jāiet pie rabarberiem-tie mērķtiecīgi briest!
langstinsh (2018-05-05 19:02) 1 Paldies autore-citas receptes nebūs...
riebekle (2018-05-05 19:14)
2
Tūlīt taps rabarberu drumstalkūka, ātrais variants 1-2-3, bez olām (gan bez mājas, gan bez vistu) :
mīklai: 1 glāze cukura, 2 glāzes kefīra/paniņu/rūgušpiena, 3 glāzes miltu, mazliet sodas.
drumstalām: sviests/eļļa, cukurs, milti.
Ieslēdz cepeškrāsni uz 220 grādiem apmēram, nomizo sagriež rabarberus, sajauc ar mazliet cukura un krējumu, sataisa drumstalas, sajauc mīklu, to lej plātī, pa virsu rabarberus, tiem pa virsu drumstalas un liek krāsnī.
langstinsh (2018-05-05 19:33)
1
4
Pirmais,protams,ir rabarberu klimpas-atkal ar mājas vistas laimīgo oliņu...tas ir gailītis bij blakām-!
Plātsmaizi taisu uz biezpiena pamatnes-neaizmirstam par kanēli.
Lai katram dārzā ir Rabarbers!
69gatis69 (2018-05-05 20:28) 3 16 Izskatas ,ka te dazai ne tikai mājas olas nav,bet ari smadzeņu un takta izjūtas.
Marija_Anna (2018-05-05 20:42)
Recepte - pamērcē cukurā vai medū un grauž.
Recepte 2 - izvāra ķīselī.
Recepte 3 - visādas augstākminētās konditorejas izvirtības :)
Manējie vēl aug, nav ko daudz raut, jāuzgaida.
Klarine (2018-05-05 22:50)
1
Var vārīt biezo ķīseli no rabarberiem, klāt ka piedevu rabarberu ķīseli iegriezu banānus. Savienojums ir ļoti labs, banāni piešķir ķīselim papildus noti , protams , nedrīkst aizmirst par citrona vai apelsīna piedevām . Viss ir vecs ka pasaule - rabarberi, cukurs, citrona vai apelsīna gabaliņš , cukurs, banāni un kartupelu ciete. Lai garšo !
Ja vēlos kaut ko īpašu , blendejiet svaigus rabarberus , vēlāk gan pievienojiet cukuru un kanēli! Tāds vitamīnu sprādziens, ka viss ķermenis pat palecas! Lai garšo !
riebekle (2018-05-05 23:01) 1 Ja runājam par rabarberu ķīseli (biezo, ar pienu ēdamu), tad man rabarbers patīk salikumā ar rozīnēm, bērnības klasika. :)
Eiropa (2018-05-05 23:14)
2
Lieliskas receptes!
Drumstalkūku noteikti uzcakošu!
Tencinu!
Luusila (2018-05-05 23:17) Man savukārt ļoti garšo rabarberu ievārījums. Pēc gramiem nesaukšu, viss "uz aci": krietna sauja rabarberkātu nomizoti, sagriezti; +vienam nelielam apelsīnam nomizota virsējā oranžā miziņa (balto mizu- fiukt- ārā), +pašu apelsīnu sagriezt gabalos. Katla apakšā palej čut, čut ūdeni, nu puscentimetru varbūt, tad savāra šito visu putrā un atdzesē. Lej iekšā lielajā blenderkrūzē un samaļ visu viendabīgā masā. Tad atkal uzvāra+ievārījuma cukuru. Mirdams var ēst, tik krāsa tāda ne visai.
Eiropa (2018-05-05 23:18)
1
ak jā -
iesmērē formu, saber sagrieztus rabarberus, pārlej ar mīklu:
3-4 olas, 1 glāze cukurs, sakuļ, pievieno 1 glāzi miltus, naža gals sodas un dažas piles citrona sulas,
cep apmēram 20 - 30 min
Karmensita (2018-05-06 09:04) Forši
olita112 (2018-05-06 10:22)
5
2
Šķiet, ka takta izjūtas ievērtētājam, pašam problēmas ar taktu...
Vienmēr kaut kā skumji paliek, kad tiek akcentēts-mājas oliņas, pašu sviestiņš, pieniņš,gaļiņa. Vienmēr tāda sajūta, ka mēs tie nabadziņi, veikalā gājējiņi, bez maz vai sūdus ēdam...(tas tā pārdomām)
Plātsmaize ar rabarberiem<
Mīklai- 2gl miltu, 1gl kefīra,2 olas, 1gl cukura, cep.pulv. Sajauc mīklu, liek uz plāts plānā kārtā, virsū smalki sagrieztus rabarberus, ko sajauc ar krējumu un cukuru.
riebekle (2018-05-06 11:04) 2 6 olita112, laikam jau tev sāpīgs tas veikalā iešanas jautājums, ja tā aizķēra. Bet kāpēc tā satraukties par parastu recepti??? parasti jau recepti ieliek tās labākajā variantā un tad katrs pēc savām iespējām izvērtē, ko var ar ko aizvietot, tāpēc jau nav indīgi jākomentē. :)))
olita112 (2018-05-06 11:25)
5
4
Es pajautāju-kas ir mājas ola. Kur tā inde?Nezinu, bet citiem labāk redzams.
Veikalā iešana mani nemaz ar neaizķer, zemteksts bij pavisam cits.
Nav man smadzenes, ne mājas olu))))))))), kā jau te teica takta virtuozs)))
InJanis (2018-05-07 19:28)
2
Tautiesi !!!!
Negribas piedrazot so virtualo efiru , ar savu skobiga prata kefiru !!!
Tapec sika, manas pardomas lasiet sadala "Dienasgramata ".......
Ieskatam.
Piedodiet Izvirtualie Tautiesi !
Es galigi nesmu nekads rabarberists, bet man biski atkaras mans vaji atistitais, morali, virtualais, Latvietis-vulgaris, zoklis ( tobis nervozi notriseja vieniga smadzenu rieva ).
Ejot cuar kadu tur tirdzinu, nesen redzeju uzrakstu ´Latvija audzeti rabarberi, cena 5 eu kg !
Nodomaju sava prastaja prata, kadi vel tur v p..., Latvija audzeti ? bet ta cena........!
zigula8 (2018-05-10 21:50) Paldies, čaklās meitenes, par receptēm! Esmu kombinējusi plātsmaizi, uz mīklas liekot biezpienu un pa virsu rabarberus. Bija gardi!