Vai esat čakli vai slinki ĒST-Gatavotāji?
Tagad veikalos var nopirkt visdažādakos pusfabrikātus(kotletes,pankūkas,pelmeņus un t.t.) un pat gatavus produktus.(salātus,plovus,sacepumus)Tad kam dodat priekšroku?Lai nav daudz jāņemas pērkat visus šos"gatavos produktus".Vai tomēr gatavojat visu paši?Ezjule (2017-01-20 18:46) 1 4 Patīk mājās gatavots ēdiens gan ikdienā, gan svētku reizē. Arī uz darbu ņemu to līdz. Sanāk lētāk arī. Nu varbūt kūpinātas zivis tikai veikalā nopērku. Tiesa, gan parasti ēdienu gatavoju vismaz divām dienām- nu nemāku pagatavot mazas porcijas.
LaskovijMerzavec (2017-01-20 19:22)
1
2
Neperku nekādus gatavos salātus vai citu gatavo produkciju. Pāris reizes ir dabūta saindēšanās. Pietiek.
Mājās garavoju tādus, kurus var ātri uztaisīt.
Marija_Anna (2017-01-20 20:00)
1
Pamatā mājās un pēc savas gaumes.
Pērku tikai tad, kad pirms gulētiešanas vairs nav laika kaut ko uztaisīt.
Pirktos salātus vispār neatzīstu.
leone (2017-01-20 20:20) 1 1 Ja ēšanu nepaceļ reliģijas līmenī,tad notes brīdī var apēst kādus pelmeņus,cīsiņus,no "burciņas" vārītu zupu iestrēbt,laiku un spēkus svarīgākiem mērķiem novirzot.Bet,protams,nekas nevar būt labāks par kārtīgu mājās gatavotu ēdienu.
_Krasula_ (2017-01-20 21:33)
1
1
Nav nācies sastapt tādu cilvēku, kurš pārtiktu tikai no pusfabrikātiem un salīdzinoši maz ir tādu, kuri nekad, nekad, nekad nepērk kaut ko "pusgatavu".
Esmu par slinku, lai ceptu, piemēram, pildītās pankūkas, tādēļ šad tad nopērku savas iemīļotās "siera". Nevēlos našķēties ar uz margarīna jeb hidrogenizētu tauku bāzes ceptām smalkmaizītēm, tādēļ pati sev uzlipinu kādu biezpiena plācenīti jeb iešauju cepeškrāsnī plātsmaizi. Bet mēdz būt izņēmumi.
Praktiski neēdu desas, konservus, žāvējumus, kūpinājumus. Bet varu kādā vakarā pēc darba "norauties", ja pēkšņi sakārojas gaļu un zinu, ka nekā mājās nav.
Veikala gatavie salāti ir tabu. Izņēmums-kafejnīcā-, ja pailgāk sanācis klejot pa pilsētu.
Gatavās kotletes-fui! Pelmeņi arī/kaut gadā pāris reizes..,/.
Rezumē: lauvastiesu gatavoju pati.
valmierietis333 (2017-01-20 22:24)
1
2
Tikai un vienīgi mājās gatavotu ēdienu !
Kafejnīcās un restorānos mani nesatikt ! Nemaz nerunājot par visām ieskrietuvēm kā burgeru ēstuves!
shining (2017-01-21 01:09) 2 Mājas ēšanai vienīgais pusfabrikāts - konservēti pākšaugi. Pārējais gatavots domājot par veselīgumu un dažādību, patīk.
Vaukskis (2017-01-21 05:05) Ļoti slinks ! Tikai ko var uzsmērēt vai uzgriezt uz maizes, citādi ēst ne pusfabrikātus un kaut ko siltu pagatavotu pie mammas.
vienkaarsha (2017-01-21 06:11) 2 Nav tikai par, vai tikai pret. Kad bija ģimene, nekad nepirku pusfabrikātus. Tikai un vienīgi mājās ēdiens. Tagad, lai vienām cilvēkam gatavot mājās, tas ir neprāts.Produkti, laika patērē, gāze, ūdens..viss taču vajadzīgs, un negatavos taču vienu bļodiņu zupas vai trīs pīrādziņus. Protams, paliek pāri. Var jau kaimiņu pacienāt, ka tik nepierod tikai...)))) T.k. stipri atkarīgs no apstākļiem.
av2 (2017-01-21 08:42) nee , absaluuti nee. Ja nav varianti, pasuutu gatavu. atved peec 20 min vissu, ko tik kaarojaas.
koncha13 (2017-01-21 20:07) Gatavoju pati....un pie tam garsigi.
Paula6 (2017-01-21 22:58) 1 Tā kā pašai patīk gatavot no pamatēdieniem līdz kūkām un izgudrot ko jaunu, tad to arī daru, izņēmums ir kūpinājumu iepirkšana pie labi zināmiem tirgotājiem. Uz ašo pērku noguruma vai laika trūkuma dēļ tikai "savā" veikalā, kur man pateikt svaigs vai nē.
Kristine_78 (2017-02-09 20:52) Es gatavoju pati.Visiem pusfabrikātiem ir īpatnēja garša un nav vērtīgo vielu. Kad ir lielā gatavošanas depresija tad talkā nāk cīsiņi, sardeles un rīsi
<< iepriekšējās | Atbildes 21 līdz 33 (kopā 33) |