Veselīgi salāti burciņās (no veikala)
Man kā vientuļam vīrietim interesē, vai vai kaut kur dabūt veselīgus salātus burciņās? Tas būtu ļoti ērti, sevišķi no rītiem, kad nav laika kaut ko uztaisīt.Cik skatos uz parasto lielveikalu piedāvājumu, tad visiem burku salātiem ir nenormāls daudzums cukura, kurš laikam nav iekšā pašos dārzeņos, bet kuru kaut kādu iemeslu dēļ ber klāt tīrā veidā. Un droši vien tas pats ar visu pārējo - eļļām, taukiem, sāli, utt.
Varbūt kāds ir izdomājis kaut ko interesantu un ērtu?
sisenite (2016-02-09 19:30) 2 7 veseligus var tikai tādus kur paši izaudzējuši un paši sakonzervējuši
Tessa (2016-02-09 19:32)
1
2
konservet nav gruti. sac julija un liidz oktobrim, shepat pajauta receptes, ij bus tev pasham savi garshiigi un veseliigi salati, gurkjiishi, tomati un ta talak.
jo cik zinu, saimnieces PA ir labas.
Marija_Anna (2016-02-09 19:34)
2
2
Rīvēti burkāni ar eļļu un vēl kaut ko pēc izvēles
Vārītas bietes smalcinātas ar eļļu vai krējumu + vēl kaut ko pēc izvēles.
Vārīti kartupeļi + ar jebko ...
citi dārzeņi ... Tas no veselīgā būtu . Ieguldījumi mazi gan laikā , gan naudā . Burciņās no veikala negaršo ( izņemot pāris veidus ) . Kārbiņās arī . Sveramie - retie.
Tā , ka arī tu vari bez lielām kulinārām prasmēm paēst tīri ciešami.
joens (2016-02-09 19:40)
1
2
Maximas kulinārijā ir diezgan plaša izvēle ar visādām dārzeņu kombinācijām, vakarā nopirkts brokastīs vēl ir ēdams.
Taisīt pašam 1 personai ir, mazākais, neracionāli. Dārzeņi nepavisam nemēdz būt mazizmēra un ne jau no viena burkāna salātus taisīsi, bet pilna bļoda ir lielāka par mani (galīgi neesmu maziņš) izmēra ēdājiem.
neko (2016-02-09 20:04) 4 Pameklē veikalos kur tirgo vietējo zemnieku produkciju - tur mēdz būt pat ēdami.
Rinkulis (2016-02-09 20:12)
4
Uz tirgus tantuki tirgo....aļa Latgales salātus utml.
Ja tev ir virtuves kombains un kaut nedaudz pacietības, tad gurķu laikā var ļoti viegli sataisīt kādu kaudzīti konservu. Burkānus ar var sataisīt utt.
Lele (2016-02-09 20:13)
6
Burcnjas un veseliigs iisti kopaa neiet. Viss, kas ir burcinjaas satur daudz saals un vielas, kas tur tos salaatus ilgterminnjaa.....Burcinjsalaatus vajadzeetu eest tikai tad, kad tieshaam nav citas izveeles, ko eest...
Veseliigas brokastis? Tad jau labaak uzcep omleti vai.vai 4-graudru biezputru uzvaari...
riks086 (2016-02-09 20:46) 5 Ja gribi patiešām veselīgus (un ne dārgus), tad nāksies vien no rītiem pašam burciņā vai plastmasas kārbiņā ietaisīt... :) Veikalos pirktie gatavie par veselīgiem nav uzskatāmi (izņemot varbūt vienīgi skābētie kāposti), bet "salātbārā" lielveikalā sakombinējamie, manuprāt, ir pārāk dārgi....
adamsone (2016-02-09 21:11)
6
Burciņu salāti nav veselīgi un punkc. Ja gribi no rīta, tad sataisi vakarā, tikai sāli klāt neliec.
Nav nekā neracionāla taisīt vienam , ja ēd tā, kā jāēd - daudz salātu, maz visa pārējā, nevis viena ēdamkarote salātu pie kaudzes kartupeļu un desas.
Tos pašus burkānus var sarīvēt un katru reizi likt klāt ko citu. Darīšanas lieta, vajag tikai sākt. Eksperimentē, pilns internets ar padomiem.
sailing (2016-02-09 21:41) 1 uztaisi vakaraa prieksh naakamaa riita
JaukaaSieviete (2016-02-09 22:02) 2 Ēvelē kāpostus, pieliec rīvētus burkānus, sastampā, kamēr sula atdalās un šmorē tik iekšā - lēti un veselīgi :)
Mavs (2016-02-09 22:09) 4 6 Maximas salātus pirkt - sevi necienīt ! :D
Lapsinja21 (2016-02-09 22:19) Ir vecmaminas kuras vasaras konserve, darzenus, auglus un ziema tirgo. Avizes pilnas ar sludinajumiem. Paldies dievam daru to pati, tapec isti nesatraucos ko darit ziema!
Vilkabele (2016-02-09 23:36) 2 Sāls, cukurs, eļļa, etiķis ir dabīgie konservanti, tāpēc burciņsalātos tie ir pārāk daudz, lai būtu veselīgi. Ja nav laika gatavot, bet gribas salātus, pērc zaļos salātus iepakojumā. Tie jau ir mazgāti. Elementārākais piemērs - ieber paku bļodā un pievieno mazo bondzeli ar tunci eļļā vai arī kārbiņu mājas siera. Vienīgais, ka ātri apnīk. Jāgriež klāt dažādi dārzeņi un jāeksperimentē ar mērcēm.
simonetta (2016-02-09 23:47) Brauc uz Skrīveriem, pie institūta tirgo, pretī,
kokote (2016-02-10 11:20)
2
Ar 120 kg, kā var nebūt laika sev uztaisīt, piecelies 15 min ātrāk un uztaisi ne tikai rītam, bet arī dienai.
Jautājums, ko katrs saprot ar "salātiem" : sākot ar kārtīgu ar lauku krējumu un majonēzi aizdarītu rasolu (olivjē) līdz saplucinātām nātru, lapu salātu un krešu lapām.:)
Piedod, ka skarbi, bet Tu te tā pīksti (ilgtermiņā PA), ka gribot negribot gribas knipi uzšaut.
Tavā gadījumā ledusskapī paglabā kāpostgalvu, burkānus, bietes, kādu podiņu lapu salātu, gurķi, kabaci (tb: ja nav laika, tad vismaz reizi brīvdienā līdz veikalam tiec), kādu liesu sieru, iegādājies sakņu rīvi, vēl var novārīt kādu paciņu rīsu, varbūt arī 12% krējuma, olīveļļu - un uz priekšu- eksperimentē, kombinē, rosies, atrodi sev interesantās garšu kombinācijas. Tā kā Tev bija sirds problēmas, tad arī rozīnes un banānus vajadzētu Tavā ēdienkartē iekļaut, bet sāli, ja nespēj delītēt, tad samazināt līdz minimumam..
joens (2016-02-10 19:04)
Ko nu kurš saprot ar vārdu salāti, ir gana daudz modifikāciju šai ēdmaņai. No saplucinātām lapām līdz visādiem rosoliem un sarežģītākām kombinācijām. Es par svaigu dārzeņu salātiem - tradicionālie gurķtomāti, paprika, ķīnkāposti, parastie lapu salāti, lociņi utt. visādi citādi iepriekš neminēti svaigi ēdami zaļumi. Latviski samaisa ar krējumu (ja izdodas tādu, ne izstrādājumu nopirkt), dažreiz ar rūgušpienu (arī nopirkšanas problēma), internacionāli ar olīveļļu un balzāmetiķa piešprici. Profesionālāki virtuves darbinieki manas vienkāršās domas drīkst palabot un papildināt.
Starp citu, dārzeņiem jābūt svaigiem (tieši no dobes, sapnis, kas vasarā varētu būt arī realizējams) nevis nedēļu ledusskapī stāvējušiem.
AAA6 (2016-02-10 19:14) 1 Sarīvē selerijas sakni, burkānus un tādu riktīgi skābu ābolu. Zacene, pa pirmo.
IzlozeLOZE (2016-02-10 21:01) konservēti nebūs veselīgi nekādi--ne mājās, ne ciemos konservēti!
riks086 (2016-02-10 21:21) Klausi, ko AAA6 raksta.... selerijas, kā runā, potenci uzlabojot :)))))