Ko darīt ar rūgtiem gurķiem?
Nezinu ko lai iesāk ar šī gada gurķu ražu, visi gurķi rūgti. Ne jau nu pirmo gadu gurķus audzēju, bet tā nu ir pirmo reizi. Saprotu, ka varētu būt vaina arī šķirnē, jo visu laiku audzēju tikai gurķus "Vilma", šogad tos atrast neizdevās.Lūdzu, mīļās saimnieces, ko varat ieteikt!
slieks 1 Vai var gurķim rūgtumu noņemt- diez vai. Ja rūgts tikai viens gals, to griezt nost un pārējo izmantot. Bet attiecībā uz sēklām - ja kāda šķirne īpaši patīk, vari sēklas noņemt pati. Es tā daru (ļaujot gurķim pāraugt), un dīgst labi.
mazaa1974 2 Ja ir rūgti,tad trūkst mitruma!
SPA 3 Gurķus stiprā sālsūdeni nomērcē,rūgtums pazūd.
sakuri 1 2 esi slinkojusi ,nepietiekami laistījusi ..met ārā..:)
ponytail_PA 7 Nekas nav jāmet ārā, kādas blēņas. Gurķa rūgtums saglabājas tikai svaigam esot, konservējot tas zūd. Un - jā, tas ir no mitruma trūkuma. Liec burkās, un būs labi. :)
ponytail_PA 2 Ā, jā - tā bija daudz gadu un sviedru hektolitru diktēta pieredze.
avenekazene 1 4 Domaju, ja ieskabesi, nekada rugtuma nebus!
sakuri 3 3 nezinu ,gan ,bet domāju liekot burkās rūgtus gurķus būs velti izniekots laiks..ja nu vienīgi dzerot šnabi nepamanīs ,ka uzkoda rūgta...:)
100pants 2 1 pārdod, protams ...
airene 1 Paldies! Slinka nebiju gan, laistīju, Sukuri :)
1ivita 6 Skābējot rūgtums saglabāsies,tātad tikai marinēt. Vēl var taisīt saucamos latgales salātus ziemai. Konservējot rūgtums pazudīs.
jasmina33 1 ...gurku maskas esot veseliigas saulee nogurushai aadai...
zance 1 Ja nedaudz rūgti vai tikai viens gals, tad marinēšana līdzēs, bet ja viss gurķis rūgts, tad arī marināde tos vairs neglābs.
Momo 3 rūgtums varot būt arī no krasām temperatūras maiņām. ja dienā vidēji silts un naktī knapi dzesmit grādi, tad laisti vai nelaisti - gurķi būs rūgti. tā vismaz man stāstīja. marinēti, skābēti un sālīti negaršo, tātad vienkārši šogad gurķu nav.
slaida 1 pirms konservesanas stundu paturi auksta udeni,ja velies lietot svaigu,tad nogriez vispirms galu no resnakaka gala un tad smailo galu,nomizo un ed vesela,nekada rugtuma nebus
airene 1 Paldies, visiem! par viedokļiem, padomiem. Bet teikšu kā ir - visu aiznesu uz komposta kaudzi, nelīdzēja ne mērcēšana, ne konservēšana, ne skābēšana. Ceru, ka tagad, kad laiks ir gurķīšiem labvēlīgāks vairs pārsteigumu nebūs!
kurzemnieks52 Airene,Tev taisnība,šogad ar rūgtiem gurķiem ir problēma.Tur šķirne nav pie vainas,arī laistīšana nē.Es sēju kādas 6 šķirnes katru gadu un pa 3 reizēm ar nedēļu atstarpi,nevienu gadu tā nav bijis,sēju laukā un nekad nelaistu,tā ka pie vainas varētu būt šīs vasaras laika apstākļi.Man gan jāsaka,tik traki jau nav,esmu iemarinējis 100 1,5l.burkas,pirms tam gan mērcēju kādas 5-6 stundas,galus pie kātiņa grizu nost un ne vainas.Par pašaudzēto sēklu gan varu teikt,tas nebūs īsti pareizi,jo,ja ir vairākas šķirnes vienā vietā,tad saziedas un beigās nevar saprast,kas tur ir sanācis.Vienu šķirni var mēģināt kādu gadu,bet tāpat būs nezināms iznākums.Es vienu gadu iesēju pašaudzēto ķirbju sēklu,ķirbi bija auguši netālu no kartupeļu lauka,kaut nav tiem augiem nekāda radniecība,mani ķirbji, visi kā viens,garšoja pēc kartupeļiem,nācās visus izbarot lopiem. 2015-09-08