Krimildes

Padalies, lūdzu, ar pieredzi kā pareizi salīt krimildes. Vai ir nepieciešama termiskā apstrāde?

Lucy      cik zinu,tad tāpat,kā citas sēnes,novāra,pastāv aukstā ūdenī,notecini un sāli,man gan viņas nepatīk,nelasu.

Deisa      Krimildes pielieto tuberkulozes gadījumā. To sastāvā ir konstatētas antibiotiskas vielas. Sēnes izmanto nieru saslimšanu un nierakmeņu slimības ārstēšanai. Sīvuma novēršanai baltā (un arī citas krimildes) iepriekš apmēram pusstundu jānovāra sāļā ūdenī, tad vēl ūdeni ikdienas mainot 2 – 3 diennaktis sāļā ūdenī jāmērcē. Tālāk pēc liekā ūdens notecināšanas sēnes sāla un tās kļūst izmantojamas pēc 1 – 1,5 mēnešiem.

tas no neta resursiem, pašai nepatīk krāmēties ar sīvajām sēnēm.

euromens    1 visas sēnes pirms sālišanas izvāra

JurisK    3 Cik zinu - krimildes ir 2 veidu. Vienas purvos - galīgie sūdi, otras vienas no labākajam sēnēm, sit pušu baravikas. Pamaz viņu un tās pašas tārpainas 80% vismaz. Bet tā - kā Lucy saka. Otra līdzvērtīga sēne sālīšanai - rudmieses. Šur tur viņas ir ļoti daudz! Žēl, ka šogad sēņu prieki paiet garām:(

elsa      Vienīgās, kas skābējamas bez termiskas apstrādes ir rudmieses. Krimildes vāri,pāris dienas mērcē un tad sāli/skābē.

floresa      O,garšīgās baltās krimildes....es daru tā: kad tās ir labi notīrītas( parasti ir smilšainas) lieku vārīt!
Tad nokāš,ieliek aukstā ūdenī..
Tad mazliet nospiežu lieko ūdeni,sagriežu ( ja lielas) pildu burkās + ķiploks un dille...
Sanāk kraukšķīgas un labu garšu...
2016-06-22

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu