mūždien mainīgā medus torte
4 stundas esmu notupējusi pie plīts....biskvīts jau sen,kā gatavs....bet esmu dabesījusies ar to skābā krējuma pildījumu.Šoreiz gribēju tikai saputojot ar cukuru zieķēt vidū...nu nē,šamais ne grama biezāks nepaliek pat pēc 20 minūšu putošanas ar mikseri!(ņemot vērā,ka nopirku Smiltenes 25% sveramo skābo krējumu)
Pacietība bija galā,izkausēju karstā ūdenī želatīnu(1 paciņu),pieliku klāt krējuma masai un tagad jau 40 min.turu saldētāvā.Vairs nav pacietības...Jau 3. reizi taisu ar skābā krēj.pildījumu,nevis iebiezināto pienu un sviestu(kā parasti),arvien cerot,ka beidzot izdosies....Ko es daru nepareizi???
fabbiana (2013-08-05 15:58) apēd to krējumu ar karoti un uztaisi normālu kūku krēmu:)
DAfrika (2013-08-05 16:11) Skābais krējums nav jāputo, sajauc krējumu ar cukuru un smērē starp kārtām, viena daļa savilksies biskvitos, daļa sabiezēs starp kārtām.
kalatura (2013-08-05 16:26)
DAfrika-man gribas biezas starpkārtas..ja liek uzreiz,tas saplok,sasūcas,bet nav tik redzamas tās kārtas!
Fabiana-tieši tā,palika pāri,tagad laizos.:))
kaskaade (2013-08-05 16:31) Nopērc kārtīgu lauku krējumu, tad var ieziepēt kaut 1cm biezu kārtu :)
HRDS (2013-08-05 16:33)
Es ar to neputoju... Vienkārši smērēju starp kārtām... :)
Biezas.. No kreejuma...? -izvirtības kalngals... :D
kalatura (2013-08-05 16:36)
o!Kaskāde,jemšu vērā!
Man jau likās,ka Maximas sveramais no kannām arī ir laps,bet nu pārliecinos par pretējo,visur klāt pieliets ūdens!:))
HRDS-vīrietis konditors??
fabbiana (2013-08-05 17:00) es arī labprāt palaizītos, mja
Parama (2013-08-05 17:16) 1 īstai medus tortei jāliek vārītais krēms, nevis krējums, bet īstu sviestu un krējumu var nopirkt tikai tirgū, no īstajām tantiņām:)
arnisb (2013-08-05 18:21) īsts krējums ir tāds ko nākamā dienā pēc uztaisīšanas ir jāgriež ar nazi, pārējais ir izstrādājums, par ko savilaik tas kurš izdomāja kā pie krējuma dabūt klāt ūdeni dabūja tikai prēmiju. pirms nebiju pats taisījis krējumu arī daudz neko nesapratu.
kalatura (2013-08-05 19:58)
kā būtu,ja starpkārtā smērētu "Kāruma" krējumsieru?Kāds mēģinājis.
Param,tagad arī govs pupši dod pliekanu pienu...pērku regulāri pie paziņām,bet tā krējuma kārtiņa virs piena...makten plāna.
Snurka (2013-08-05 20:31) Laikam jau minēja - jāpērk lauku krējumu un neputot - tikai izmaisīt cukuru. Biskvītu sadurstīt ar dakšu, apsmērēt katru kārtu atsevišķi, kad sasūcas (nevis apkalst), smērē atkal, tik tad liek kopā. Emelentāri :)
Monroe (2013-08-05 20:47) dari,kā dafrika saka,ta ir ari mana recepte mun ir ok
sirsne (2013-08-05 22:15) veel labaak ir, ja skaabajaa kreejumaa iejauc medu, nevis cukuru. Paarbaudiits - visi eed un slavee :)
Pelle (2013-08-05 23:11) es neko neputoju, receptē taksh rakstīts, ka jāliek uz nakti ledusskapī un ēdams tik nākošajā dienā. Kaut cukuru liku maz, man vienalga par saldu. Ja gribi biezas starpkārtas, tad krējumam jāliek klāt želatīns, sasmērē visas kārtas, tad liec ledusskapī, bet sabiezē ne ātrāk kā pēc 4-6 h. Neliec saldētavā!
kalatura (2013-08-06 16:09)
Šodien jau pa feino,viss,kā gribēju-visas kārtas makten biezas,vakar nācās pat 2 tortes veidot,jo sanāca 7 biezas biskvīta ripas!Arī pildījums-ideāls!
Paldies visiem par viedokļiem!
anita_m (2013-08-24 21:29) Medus torte un vārītais krēms??? Kā tas iet kopā? Nekad nav tā mēģināts. Tas taču īpaši nesasūcas tajās kārtās, bet varbūt kļūdos. Spriežu tikai pēc tā, kā tas "uzvedas" starp biskvīta kūkas kārtām.
Piparins1980 (2018-05-31 22:52) Es lieku uz pusēm skabo ar saldo un sanāk ideāli