Zivju mielasts(galds) saulgriežu svētkos
Kādu “plati” ieteiksiet? Bez lašveidīgiem , siļķi un renģēm.. ?erucanob (2013-06-18 22:41) Zutis,vēži,kambala,šprotes,asari,līņi,mencas.
v_s_o_p (2013-06-18 22:47) 1 ŠPROTES???
meklejumos (2013-06-18 22:49)
Kas grilētam lasim vainas, mēli var nokost?
Parasti pērku tirgū mājās kūpinātas zivtiņas, visas kuras pieejamas, servēju vienu plati ar auksti kūpinātam( sviesta zivs, menca, lasis, skumbrija utt), otru ar karsti kūpinātām( zutis, lasis, sviesta zivs skumbrija, karpa, zandarts). Veselos asarīšus, butes kas jāloba pasiem atsevišķi.
imaars (2013-06-18 22:50) Nekas nebūs labāks par feini izkūpinātu līni vai breksi
bella_ (2013-06-18 22:57)
plates ir diezgan garlaicīgi ......
aukstajā galdā ir vienmēr labs marinēts lasis....
zivju kanapē ... kalmāru gredzeni, laba saimniece prastu uzcept arī labas zivju kotletītes un noderētua arī jūras kāposti, sortimentam krāšņi un stilīgi labāk gan tos iegādāties kādā Stockmanā vai Sky, vismaz ir mazs pārsteigums dažiem
vispār jau kādriez Lido krasta ielā 3 stāvā bija vakarinu aukstais gald, kas lielākoties sastāvēja no zivju ēdieniem un varēja idejas pasmelties
v_s_o_p (2013-06-18 23:00) imaars --> acīmredzot līnis un breksis.. atslēgas vārdi..
non_grata (2013-06-18 23:05) paškūpināti jūras asarīši!
edmunds19692 (2013-06-18 23:37) vai "paškūpināti"gadījumā nenozīmē to, ka tie ir "paši nokūpinājušies"? No sērijas: pašgājējs ekskavators, pašizkrāvējs auto, pašpietiekams, pašmācība, pašpārvalde....utt.
inito4ka (2013-06-18 23:39) ...nez vai lucīši ir kur dabonami.... :) baigi sagribējās...
v_s_o_p (2013-06-18 23:42) inito4ka --> lucīši arī dzen atslēgas vārds
_Krasula_ (2013-06-18 23:45) Sarkano un melno ikru maizītes.
sailing (2013-06-19 00:25) tagad taads asortiments pieejams ka izdomaa ko grib, ko viesi veelaas un sapeerk
non_grata (2013-06-19 00:49) edmund parausti un marš gulēt,savādāk no rīta tā ka ne piecelties
aroganis (2013-06-19 08:54) Vimbas, līdakas un luči (pēdējie gan jāmeklē, bet pie mums iraid)
violinn (2013-06-19 08:58)
Ceptas zandarta filejas, mazajām reņģu filejām marinādē vai nemarinādē arī nav ne vainas, mencu arī var uzcept, līdakas fileju, te jau pieminētās zivju kotletītes. Mans jaunatklājums ir ķīšu filejas ceptas.
Platē var salikt arī jau no gataviem kūpinājumiem. Soļo uz Centrāltirgu, idejas radīsies.
Man nepatiktu, ja būtu jāņemas ar asakām, es izvēlētos, kur tās pavisam maz.
Lucy (2013-06-19 10:34)
ja jau lauzi galvu,tad vnk ķilavmaizītes uz īstas rupmaizes ar olu un zaļumiem!!
bet vispār balsoju par ceptiem līņiem,tagad tie Gaujas atekās nāk tīklos,ka prieks,kūpinātas saldūdens zivis arī būs mmmmm cik garšīgi
maruse (2013-06-19 21:59) brekšu kotlete sarkanajā mērcē, pildīta līdaka(ādā malta līdaka ar garšvielām), vienkārši cepti asarīši -visu ko jau var servēt, bet manuprāt, galvenais ir asakas- tas ir - lai to nebūtu, jo diemžēl daudzi atsakās no zivīm to ķēpīgās ēšanas dēļ